Most Felföldön nacionalista kormány van, nem lenne itt az ideje, ott is elkezdeni beszélni az autonómiáról. mondjuk Commora Aula autonóm mintaterületről - Felföldi autonómia, mi a véleményetek
Bizonyára igy van, mert a nemzetközi helyzet, a szittya-tót viszonylatban egyre fokozódik. Ezt már Bástya elvtárs is így látja. Tegnap már repülő böröndök is megjelentek az alkonysti félhomályban.
Amikor kézhezvették felvidéket, akkor a tót-al kezdődő helységneveket megváltották slovenski-re. Magyarországon viszont senki sem kérte, hogy pl tótkomlós legyen szlovákkomlós.
Ezt Te odafönt eldöntötted? Mert én, ha megengeded, ezt kétségbevonom. Történelmi nevén nevezek egy népcsoportot. Engem például hívhatsz szittyának, nem tekintem pejoratívnak.
Hozzászólásodat nem tudom értékelni. A "tót" történelmi kifejezés, nem tudok róla, hogy valamikor valaki nemkívánatosnak nyilvánította, de ha tette volna, akkor sem vagyok biztos benne, hogy arra jogosult az illető.
Amióta fölmerülta benesi dekrétumok ügye, a tót diplomácia feltűnően kussol a státusztörvény ügyében. Az volt a kifogásuk, hogy a státusztörvény etnikai alapon megkülönböztet, erre kiderült, hogy náluk már 1945 óta érvényben van az etnikai alapú megkülönböztetés. Kezdem sejteni, hogy Orbán direkt kérdeztette meg magától a benesi dekrétumok ügyét, hogy válaszával felhozza az ügyet. Ha így van, akkor zseniális a művelet!