Azé' lássuk be, hogy nem volt kis teljesítmény a fürdőzők részéről a katonai alegység megfutamítésa, hiszen mindössze terepszínű napozókrém, középhatótávolságú föld-föld műselyem bikini, valamint interkontinentális ballisztikus napozóágy volt az összes fegyverzetük.
Esetleg az ifjabb amazonoknál még lehetett önjáró taktikai csapásmérő epillátor is.
Asszem, itt alapveto tevedesrol van szo:
Lattam a felvetelt, igy pontosan tudom, mi tortent!
Meglettak a britek a napernyoket. MOndjak: mit alakizzunk itt, menjunk inkabb csajozni.
Kiszalattak a deszantcsonakbol, de latjak hogy minden ures! Erre gyorsan visszafordultak suro szentsegeles kozben, mondvan: micsoda kicseszes! Spanyol strand, es sehol egy jo no!!!!
Mindkét dolgot VÁLLALOM! Alaphelyzet az, hogy szövetséges vagyok!!!
Megfigyelőnek is jó lennék az adott szituban, mert rövidlátás okán közel kell mennem az "eseményekhez". Ha az "esemény" tényleg csini, még le is veszem a szemüveget!:-)
Ugyan már gyerekek!
Baráti hadgyakorlat volt csupán.
A brit elytőernyősök voltak a feltételezett támadók, a spanyol napernyősök pedig a védők.
Hali,
Pirítós
Szóval, az esetet én is láttam! Utána megnéztem még a CNN. adásán is. Röhögtem akkorát!!!
Gyerekek! Biztos, hogy Afganisztánban van most a balhé???? :-DDD
2000 decemberében volt szerencsém ott lent délen járni. Igaz nem Gibraltár, hanem Matalascanas az Atlanti-óceánnál. Sokan akkor vakációztak, mert olcsóbb, jó idő van (igaz többet esik az eső, mint nyáron, de nincs az a döglesztő meleg. Ilyenkor pedig ott már előszezon van. Főleg a kis pénzű belföldiek használják ki (ne feledd, hogy a hely közel van Andalúziűhoz, ahol a jövedelmek harmad akkorák, mint pl. Barcelóna vidékén)... Szóval napozni biztos lehet ott, és szerintem ilyenkor is van 20 fokos tengervíz...
Egyszer volt szerencsém angol tengerészgyalogosokkal találkozni Poole-ban (dél-Angliában, a partraszálló egységek kiképző központjában), pont arra panaszkodtak, hogy milyen unalmas állandóan ugyanaz a kiképzési feladat...
Hát most vittek bele egy kis változatosságot. :-))) El tudom képzelni, milyen jót röhögtek alatta/utána. Hát még a strandolók...
Azt nem tudom elképzelni, hogy amikor azok a legények partot értek, akkor leálltak, vagy a napozóágyak között folytatták a part bevételét? Erről nem szóltak a hírek. Nekik, ellentétbe az ejtőernyősökkel (akiket ugye már nem tudtak visszaugrani), volt választásuk. De lehet, hogy a parancs az parancs volt számukra is...
Na, erről nem is hallottam!! :-)))
Nincsen igazán előttem, hogy mekkora terület is Gibraltár és hogy ez a fürdőhely milyen távolságra lehet tőle, azt végképp nem tudom, de valahogy úgy képzelem magam elé, hogy a Tihanyi-félsziget csücskén fölszáll a repülő és a Belső tó helyett Füred szélén esnek ki belőle az ejtőernyősök, vagy ha őrnaszádokról szálltak partra, akkor is elindultak a Tihanyi révből és az MTA üdülő helyett esmég Fürednél kötöttek ki.
Az a rendőri vagy/és katonai személyzet, ill. ügyeletes vezetőik, amelyik ilyenre képes, hát az jobb, ha ...... no, valami mást csinál!
"A hadsereg túl komoly dolog ahhoz, hogy katonákra bízzák... "
No meg rendőrökre. Ugyanis a hír szerint a helyi rendőrség védelmébe vette a brit katonákat, amikor arról nyilatkoztak, hogy nem csoda, ha eltévedtek azok, mert zegzugos a partvidék, és velük is gyakran előfordul az ilyesmi....
Egy kicsit tessék lazítani a hazai politikai témák között, és kéretik idefigyelni:
Tegnapelőtt angol tengerészgyalogosok téves térképnavigáció miatt megrohantak egy tengeri strandot (tele tömeggel) valahol Gibraltár mellett. A MR krónika hírek szerint aknavetőkkel, géppuskákkal és egyéb módon felszerelt katonák a vízről, míg ejtőernyővel légi desszantosok érkeztek a meglepődött fürdőzők közé!
Bezzeg én annak idején csak Hajmáskér térségében gyakorlatozhattam.
El tudom képzelni, mit szólhattak a spanyol bikinis csajok, amikor ejtőernyővel rájuk ugrottak a katonák....
Mindenesetre megnyugtat, hogy ilyen klasszul kiképzett szövetségesink vannak a NATO-ban...