Keresés

Részletes keresés

viktor a takarító Creative Commons License 2002.02.12 0 0 27
A híranyag Index-féle tálalásán én is kiakadtam már néhányszor, de ez van. Akik írják, a legkevésbé sem tájékoztatni próbálnak, hanem manipulálni, a hír önmagában sokszor meg sem jelenik, csak a szerző véleményébe belefűzve. Ez még akkor sem menne el, ha nem egy párt kárára történne, hanem oda-vissza.

A szavazócádula vásárlása is egy érdekes ügy, ami jól megmutatja a szerző hovatartozását. Az a tény, szdsz-es képviselő fia vette a cédulákat, csak egy eldugott mellékmondatban jelentkezik, és akkor is a MIÉP megemlítésével együtt. Ha a fideszről lett volna szó, a címben kb az szerepelne, hogy "fideszesek veszik a cédulákat!".
Azt nem is említve, hogy egy félrevezető linket raktak oda, ami mindazok számára becsapós lehet, akik nem olvassák végig a hírt.

Egyébként is jellemző, hogy a kacsának vagy tévesnek bizonyuló hírek után a cáfolatok maximum csak jelentéktelen formában lelhetők fel, ha kormánypárti a főszereplő.

Szvsz lehet valakinek véleménye, értékrendje, de ha a tájékoztatás a munkája, akkor az legyen az első, és egyéb közlendőit pl. külön vélemény rovatban adja közzé. (ezért szerettem a régi Magyar Nemzetet - megjelenhetett mindenféle vélemény, és sikerült szétválasztaniuk a hiteles és elfogulatlan tájékozatást a cikkírók hovatartozásától. a mai MN sajnos ugyanolyan, mint a Népszava vagy a MH...)

üdv,
vat

Civitas Fidelissima Creative Commons License 2002.02.12 0 0 26
Ok, a 2012 kicsit erős. De nem lehetetlen...
És még az MSZP is támogatja :)

A metró meg nem érint annyira. Asszem a nickem elárulja, miért is?

Tényleg, tök más téma: hova tűnt a fődemszky?

Ő is piros lapot kapott a Kunczétól?

hc Creative Commons License 2002.02.09 0 0 25
Civitas:
'ha vki lefasisztázza a miniszterelkököt, az NEM ellenzéki??'
Hááát, hogy melyik oldalon áll azt nem tudom, de valószinűleg őszinte. :-)

Az oimpiáról csak annyit, hogy ahhoz, hogy a tervezett két új metróvonal elkészüljön 2012-re, ahhoz a 98 óta fityesz által letiltott 4-es metrónak már üzemelni kéne. Ennyi logika után jó lenne, ha kivennék a kezüket a biliből. Esetleg 2016, de inkább 2020.

Irgalmatlan Szamaritánus Creative Commons License 2002.02.08 0 0 24
A spanyoloknak sikerült?
Én többször láttam TV műsorokat régebben, hogy annyira nem sikerült. Az ország gazdasági élete ott van, mint olimpia előtt, és hiányzik az a pénz, amiért a hatalmas, de azóta nem használt létesítményeket, és az azokat kiszolgáló infrastruktúrát megépítették.
Mellesleg valaki világosítson fel, hogy hosszútávon miért jó nekem, ha itt olimpiát rendeznek? Rövidtávon értem, hogy sokmilliárdot erre is el lehet tapsolni, meg a fideszes fiúk is mondhatnák magukról, hogy milyen ügyesek, hiszen ezt is megoldották (ők), de mit profitál ebből a gazdaság hosszútávon?

Üdv,
ISz

Előzmény: Civitas Fidelissima (22)
F14A Tomcat Creative Commons License 2002.02.08 0 0 23
Kedves Civitas!

Azzal a felvetéseddel, hogy az index ellenzéki lenne, nem tudok vitába szállni. Az az igazság, hogy a sajtónak mostanában nem nehéz megkapnia az ellenzéki státust, ugyanis van mit birálni, és ezt meg is teszik (ez a dolguk!). Ha itt egy igazán jó kormány lenne, akkor a sajtó hiába akarna ellenzéki lenni, nem jöhetne össze, mert nem találnának "fogást" a kormányon.

Viszont a topicnyitódban irt példa nagyon rosszra sikeredett. Aznap kora délután én is olvastam "a zindexet" és az általad emlitett hiren kivül szerepelt rajta Martonyi MTI-s anyaga is, csak más cimszó alatt. Tehát megtalálták, fel is tették, legfeljebb nem csatolták a saját irásukhoz.

Az olimpiával meg azért van egy kicsike baj. Ugyanis normális esetben -szvsz- ezt nem úgy kell csinálni, hogy bedobjuk a köztudatba "olimpiát akarunk", kész, ennyi, nem több, hanem először kitaláljuk, hogy HOGYAN lehet megvalósitani azt. Tájékoztatjuk a választópolgárt, hogy LEHETNE olimpia, ezek és ezek a feltételek (gazdasági, infrastruktúrális, stb.), ilyen előnyei és amolyan hátrányai vannak. Ezek után a polgár (mint például én is!) már döntésképes helyzetbe kerül, hogy valójában akarja-e ezt a "lovat" avagy sem. Enélkül viszont (legalábbis én) enyhén visszás érzésekkel viszonyul hozzá. Ugyanis nem tudni, hogy "kinek a farkával vernék a csalánt"...

Civitas Fidelissima Creative Commons License 2002.02.08 0 0 22
Köszönöm a véleményeket! Az olimpiával azért nem érvelnék ennyire. Igaz hogy most még félig sz@rban van az ország, de én inkább úgy látom, hogy már félig kimásztunk az elmúlt 12 év alatt. Egy olimpia nagyon nagy lehetőségeket teremt, ha mást nem, nézzük csak meg a Barcelonait. Szinte azonos helyzetben voltak ők is a pályázat beadásakor (EU csatlakozás, gazdaság fejlődése), de mégis belevágtak. És nekik sikerült.
Sajnos sokan vannak közöttönk, akik ezt rólunk nem tudják elképzelni. Pedig 10 év nagy idő, főleg ha visszatekintünk 10 évvel ezelöttre.
Még valami: ha vki lefasisztázza a miniszterelkököt, az NEM ellenzéki?? Akkor mégis mi, talán kormánypárti?? Más a szólásszabadság és más a mocskolódás. Ne keverjük össze a kettőt!
fordfairlane Creative Commons License 2002.02.08 0 0 21
Hadd jegyezzem meg, azért ez nem csupán egyirányú folyamat! A tizenklenc és az egy híján húsz esete. :(
Előzmény: full metal jacket (19)
hc Creative Commons License 2002.02.07 0 0 20
Angliában csak a királyi családra nem szabad csúnyát mondani.
Ha vissza is állítjuk a monarchiát én nem örülnék I. Vityának. :-)
Előzmény: full metal jacket (19)
full metal jacket Creative Commons License 2002.02.07 0 0 19
Ellenzéki? Te bolond vagy. Ez az egyetlen hely az országban, ahol egyes nagyarcú tolerancia-lovagok folyamatosan lefasiztázhatják a saját országuk miniszterelnökét, és még ki sem moderálják.
hc Creative Commons License 2002.02.07 0 0 18
Az ellenzékiség nem jelent egyet az MSZP-SZDSZ párossal!! Bár rám nem mondtad - kaptál volna érte :-) - de amint látod Te is általánosságokra hivatkozol!
Más az aki egyik oldallal (kormány vs. ellenzék) sem ért egyet. Az tényleg nem politizál, vagy anarchista.
Sajnos a jelen helyzetnek az a legnnagyobb baja, hogy sem, kormányzati sem az ellenzéki oldal nem mással törödik, mint a hatalom megszerzésével/megtartásával. :-(
Előzmény: Civitas Fidelissima (14)
Irgalmatlan Szamaritánus Creative Commons License 2002.02.07 0 0 17
Építő kritikát? Parancsolj:)

- Ne erőltessék az olimpiát, nálunk nagyobb, és gazdaságilag erősebb országok is elbuktak rajta, azonkívül hová szívja fel az ország azt a pár millió embert, aki jön turistaként, vagy dolgozott idénymunkásként?
- Akkor támogassunk válogatás nélkül mindenkit, amikor itthon már rend van, legalábbis nagyjából.
- Először közbiztonságunk legyen, létbiztonságunk, szociális hálónk, egészségügyünk, és csak aztán költsünk milliárdokat felesleges külsőségekre. Tűzijáték, millenniumi zászlók, országimázs, soroljam még?
- Jobb helyen lemondanak a politikusok egy autópályabotrány miatt, egy közpénzből épült villa miatt. Itt csak hangosabb az öntömjénezés.

Priorizálni kéne a dolgokat. Ehhez nem kell szerintem látnoknak lenni. Kis élettapasztalat mondjuk nem ártana, meg nem folyamatosan acsarkodni kéne mindenkire, hanem tenni a dolgunkat.
Csodálod, hogy sok embernek forog a gyomra a politikától? Csak sajnos az elfordulás azzal is együtt jár, hogy nem mennek el szavazni, és megint kapunk egy remek négy évet. Bár ne lenne igazam.

Üdv,
ISz

Előzmény: Civitas Fidelissima (16)
Civitas Fidelissima Creative Commons License 2002.02.07 0 0 16
Pofátlan, de melyik nem volt az?
Csak most jobban ki van teregetve a szennyes, az építő kritikák helyett (sajnos)
Előzmény: Irgalmatlan Szamaritánus (15)
Irgalmatlan Szamaritánus Creative Commons License 2002.02.07 0 0 15
Nem értelek. Valaki tagadta, hogy az Index ellenzéki lenne?

Egyébként: persze, hogy ellenzéki. Én is rosszul vagyok ennek a kormánynak a dolgaitól, ezek szerint én is ellenzéki vagyok. Legyen.

Szerintem nem a Fidesznek, hanem ennek a kormányzási stílusnak vagyunk ellenzékei. Jóérzésű ember minimum fennakad azon a dilettánsok bátor lendületével végigvitt pofátlanságon, ami itt folyik.

Üdv,
ISz

Előzmény: Civitas Fidelissima (12)
Civitas Fidelissima Creative Commons License 2002.02.07 0 0 14
Én azt hiszem, nem mondtam rólad ilyeneket. Akkor ne általánosítsunk.
Sajnos, ma már az ellenzékiség egyet jelent az MSZP-SZDSZ párossal, de erről talán ők is tehetnek. Nem csoda, hogy annyian elfordulnak a politikától, akik egyik oldallal sem értenek egyett.
Előzmény: hc (9)
hc Creative Commons License 2002.02.07 0 0 13
Az őszinteség lassan már bűnnek számit. De anyagi hasznod biztos nem lesz belőle. :-(
Előzmény: Civitas Fidelissima (12)
Civitas Fidelissima Creative Commons License 2002.02.07 0 0 12
Nem látom egyiken sem, sajnos...
De a Net talán egy kicsit lehetne. Én nem kifogásolom, ha valaki leírja a véleményét, de ha ezt mindíg csak egyfajta szempontok szerint teszi meg, jelen esetben inkább balról, az szerintem ellenzéki. De akkor miért nem ismeri is el ezt?
Előzmény: Irgalmatlan Szamaritánus (10)
Irgalmatlan Szamaritánus Creative Commons License 2002.02.07 0 0 11
Azt én is szeretném, de nagyon:)

Én sem sírok vissza régi dolgokat, mert nem attól haladunk előre, de ez a stílus szerintem mindennek a teteje. Az biztos, hogy minden kormányciklusban loptak, és lopni is fognak, pártállásra való tekintet nélkül, de legalább lopnának csendesen, hogy ne vegyem észre. Ez a legundorítóbb az egészben. Hogy a szemem láttára csinálják, és amikor megbuknak, akkor jön a szöveg, hogy nem, mi nem lopunk, és rosszul látod, de amúgy is miattad, érted tesszük. Kíváncsi lennék egy egzakt elemzésre, hogy mit profitálok én például az országimázsközpontnak fizetett milliárdokból? Aminek egy részét és is fizettem.

Üdv,
ISz

Előzmény: hc (9)
Irgalmatlan Szamaritánus Creative Commons License 2002.02.07 0 0 10
Miért, a szenzációhajhász kereskedelmi TV híradóknál ezt látod valahol? Vagy a közszolgálatinál? Pedig ott is elférne.

Amint írod, 3 adó hírműsorát, és 3 hírcsatornát nézel meg. Ezek szerint az említett 6 forrás egyike sem objektív, nem? A véleményekből kell összeraknod azt, ami szerinted igaz lehet.

Üdv,
ISz

Előzmény: Civitas Fidelissima (8)
hc Creative Commons License 2002.02.07 0 0 9
Talán azért, mert szeretném (naggyonnn), ha ez a díszes társaság elkotródna. Vagyis nem vagyok kormánypárti, tehát ellenzéki vagyok. Ettől még nem kell egyből fasiszta miépesnek, komcsi maszoposnak, vagy zsidó szadeszesnek lennem.
Nem sírom vissza sem a Horn-, sem az Antall-kormányt és a 'régi szép' időket sem. De a dolgok jelen állása szerint, akkor mintha kevésbé lettek volna undorítóak a napi hírek.
Sajnos munkaköri kötelességem miatt kénytelen leszek végignézni azt az undormányt, ami a választásokig csak fokozódni fog. :-(
Előzmény: Irgalmatlan Szamaritánus (6)
Civitas Fidelissima Creative Commons License 2002.02.07 0 0 8
Teljesen egyetértek veletek. De akkor miért nincs ott a hítek után hogy az az Index véleményét is tartalmazza, kérjük ezt vegyétek figyelembe, mielött véleményt alkottok!

De még valami: miért kell 3 tv hírműsorát vagy ugyanenny internetes hírcsatornát végignéznem, hogy objektív képet alkothassak a dolgokról.

Előzmény: Irgalmatlan Szamaritánus (6)
identicalmcqc Creative Commons License 2002.02.07 0 0 7
ja
Előzmény: hc (5)
Irgalmatlan Szamaritánus Creative Commons License 2002.02.07 0 0 6
Ácsi.
Miért ellenzéki valaki, ha kifogásolja a nyíltan ellopott milliárdokat, a kapkodó hülye intézkedéseket, a megalomániát, és azt a vérlázító arroganciát, ahogy megmagyarázzák neked, hogy te vagy hülye, és rosszul látod?

Üdv,
ISz

hc Creative Commons License 2002.02.07 0 0 5
Ilyen nick-kel és ennyi hozzászólással elég hamar kap6cc egy-két vidító jelzőt ezért a topic-ért.

De, hogy kapjál egy értelmes választ:
Ilyen sokan unják a fityesz-fijúk nagy arcát, ahogy kilopják a szemünket is és közben megmagyarázzák, hogy ez nekünk milyen kurva jó. Akkor inkább lopjanak sumákban fű alatt, mint az előző kormány! :-(

Civitas Fidelissima Creative Commons License 2002.02.07 0 0 4
Igazándiból a Törzsasztal mottója fogott meg: "sokszor a szerkesztőség is innen értesül arról, hogy mi van a nagyvilágban". Ha csak Nekik írok, azt nem láthatja más. De ha átrakják a Politikába, nincs semmi kifogásom ellene (legalább elolvassa vki illetékes is).
Előzmény: PETYUS (3)
PETYUS Creative Commons License 2002.02.07 0 0 3
Pedig ha a politikában nyitod meg, akkor biztos lehetsz benne, hogy nem ugatlak le érte. De így...
Előzmény: Civitas Fidelissima (2)
Civitas Fidelissima Creative Commons License 2002.02.07 0 0 2
Lehet, hogy a példáim politikaiak, de azt hiszem, az Index nem csak ebbe a kategóriába tartozik. Egyébként a politikában már kismillió hasonló dolog lenne, de én itt a tárgyilagosságot és az elfogulatlanságot keresem, csak nem nagyon találom.
Előzmény: lakos (1)
lakos Creative Commons License 2002.02.07 0 0 1
Ez nem a p0litikába illik inkább?
Előzmény: Civitas Fidelissima (-)
PETYUS Creative Commons License 2002.02.07 0 0 0
G0t0 p0litika
Előzmény: Civitas Fidelissima (-)
Civitas Fidelissima Creative Commons License 2002.02.07 0 0 topiknyitó
Nem akarok itt most pedálozni vagy egyéb sárdobálás csak a tények röviden:

1. Orbán NEM TUDNI, hogy hazaárulózott-e, de mégis azt állítják következetessen.

2. A szlovák parlament magyar-ellenes döntésnél az MTI-re hivatkoznak, magjegyezve, hogy a külügyi szóvívő éppen ebédelt (mi mást csinálna délben egyébbként), de azt már elfelejtették, hogy az MTI oldalán ott van a magyar külügyminiszter válasza.

Lehet válaszolni magánlevélben is: ttboy@hello.hu

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!