megtisztelnel a vonatkozo torvenyhelyre utalo linkkel. kivancsi lennek hogy hogyan fogalmaz a torveny!
kivancsi vagyok hogy UGY fogalmaz e a torveny ahogy a radios szosszenet ez feltetelezi.
mert akkor tenyleg teljesen ervenyes a humor. persze ha ESETLEG a torvenyhely maskeppen fogalmaz akkor humor helyett akaar inszinualasrol is beszelhetunk.
"Emlékszik Ilf Petrov regényében az 12 székből az ülnökre, a leülő emberre? - hát Kulcsár Attila ez a szereplő, hogy ténylegesen ki itt az Ostap Bender, azt hamarosan meg kell tudnunk."
Itt van ez a hallatlan sikerként beharangozott 53. heti nyugdíj. Keresem a szavakat, hogy udvarias legyek. Medgyessy Péter miniszterelnök úr örömmel jelenti be, hogy grandiózus ütközetben csatát nyert önmaga fölött, hiszen erről, hogy ki kell fizetni ezt az összeget, tavaly törvényt hozott a parlament. Arról szól a miniszterelnök - egyébként kicsit nagyra szabva a szavakat, hogy kimondtam a döntő szót, novemberben ki lesz fizetve, stb., stb. -, hogy hajlandó betartani a rá vonatkozó törvényt. A parlamenti törvény megszabja a kormány feladatait, ez nem az ő szuverén döntése.
[...]
- Menjünk szépen, sorba. Tehát, mit is mondott a miniszterelnök? - összesen 800 kilométer autópálya lesz. Korábban Csillag István is már próbálkozott ezzel a nyelvi bravúrral, hogy 800 kilométernyi autópálya lesz. A magyar nyelv nagyon érzékeny eszköz: a „nyi” képző - ez azt jelenti, hogy azzal együtt, ami most van. Jelenleg 471 kilométer autópálya van, a nullás kilométerkőtől számolva. Ha 800 kilométernyi autópálya lesz 2006-ra, akkor Medgyessy Péter azt mondja, hogy 329-et fogunk építeni. De nem ez volt a kormányprogramban, ott az volt, hogy 800-at fognak építeni. Elegáns - hagyjuk itt a jelzőket -, ezt próbálja most átformálni. Kamaszkorom egyik kedvenc filmje volt a Gyalog galopp, ott voltak az óriások, akik azt mondták, hogy „ni” és rekettyést kértek a lovagoktól. Itt a vörös lovag azt mondja, hogy „nyi”. Fábry Sándornak az egyik poénja jut eszembe, ő mondja, hogy még szerencse, ha az M7-est nem oda-vissza számolják, mert a végén még bontani kell, hogy kijöjjön a 800.
igen, jogilag az angolszász országokban sincs kétpártrendszer
de ezen nem változtat , hogy csak és kizárolag két párt szerezheti meg a főhatalmat és határozhatja meg a kormányzás főirányát
egyébként erre joguk is van , a támogatottságuk és bázisuk révén
a szadesz választhat majd hogy egy-két képviselőjével és elképzelésével közös listát állit az állandó partnerével , vagy pedig állva hal meg...
igen, jogilag az angolszász országokban sincs kétpártrendszer
de ezen nem változtat , hogy csak és kizárolag két párt szerezheti meg a főhatalmat és határozhatja meg a kormányzás főirányát
egyébként erre joguk is van , a támogatottságuk és bázisuk révén
a szadesz választhat majd hogy egy-két képviselőjével és elképzelésével jogilag is beszáll egy közös listára , vagy pedig állva hal meg...
vazz! eza duma: " További hosszú miniszerelnökséget kívánunk Orbán Viktornak!!!" azért sokat sejtető... egy választó hogyan képes valakinek hosszú miniszterelnökséget kívánni? Nem tán saját magának kellene egy jó miniszterelnököt?
(nem a névvel van bajom, csak a megagigaszervilizmussal)
nem hiszem hogy be tudná tölteni Pokorni azt az ürt amit Orbán távozása jelentene.
pl mivel fogná meg az egykori kisgazdákat, v. kdnp-seket, v. a jobbos törzsközönség egyéb fontos részeit ?
Pokorni max a jómodu nagyvárosi értelmiségre tudna jobban hatni, ezért érhető mondjuk a helyi indexes népszerüsége, de ezzel még nem lehet választást nyerni...
persze felölem lehetne, de én csupán akkor tartanám hitelesnek a fideszt, ha maga Tölgyessy Péter vállalna aktiv szerepet benne.
ugy tudom hogy ennek semmi reménye, tehát nekem igy tökmindegy ki a Fidesz min-elnökjelöltje...
Ezt e két politikust támadják a legjobban és éppen e kettő teheti meg, hogy a támadás nem érdekli:) Persze ilyen tömeggel a hátam mögött és ilyen múlttal én is csak röhögnék Kunczééken, akik örülhetnek ha 2006-ban egyáltalán becsúsznak.
2006-ban ha igaz, a szadesz székházban töltöm az időmet a szavazás alatt, látni akarom Kunczéék fejét, amint megtudják, hogy Orbán a miniszterelnök és ők kiestek:))
nem, sajnos nem a nagypapám mondta :(
amikor apám 13 éves volt, meghalt szegény. ez 1965-ben volt én pedig 1982-ben születtem...
majd megnézem a nyilvántartást is - egyébként is "nyomozni" kellene, mert hídépítő volt és nem sok dokumentum maradt erről, de a neten találtam valamit: http://www.epitomester.com/ep26.htm - 1928-ban lett építőmester (Fülöp Dezső). meg kéne nézni a hídépítő rt. archívumát, nyilván hamar beengednének, hiszen én a bme építőmérnöki karán tanulok, szóval nem lenne nehéz dolgom... :)
ezt gondolom a nagypapi mondta. a kuk nyilvantartast megnezted? tudod hogy martinovics ignac is ugynok volt. es kemkedett az altala vezetett mozgalomra.
tok jo.
nem mondanek ilyet senki nagypapijarol. meeg a magamerol sem...