Sok vagy kevés nem igazán tudom. Inkább sok. De ez ellen nem a nemulass a megoldás, nem a tisztogatás. Valami más. De ezen most nem szívesen agyalnék őszintén szólva. De az tény, hogy néhány más dologban igaza van Csurkának. Amit nem értek tőle az a szociális piacgazdaság, amit mostanában többszőr emlegetett. Valami ilyennel azt hiszem még az MSZMP próbálkozott anno.
Nem olvastam sehol se olyat hogy zsidó világuralomról lenne szó... Mindössze egy idegen etnikum túlreprezentáltsága okoz némi kultúrális társadalmi feszültséget.
Fiacskám, hülyeségeket beszélsz.
A fasizmus nem értelmetlen fogalom, és jóval azelőtt találták ki, mint ahogy ez a tetves mijép elkezdte rontani a levegőt. Hogy a mijépre alkalmazható-e, ebben kérdésben értelmes embereknek is lehet nézeteltérésük.
De én nem neveztem fasisztának a mijépet, én antidemokratikusnak, antikapitalistának, az autarkhia hívének, agyament törzsi nacionalistának és antiszemitának neveztem. Mellik attribútumot találod igazságtalannak? Vigyázz, olvastam a XII pontot.
Megszokhattuk az Igazság maga a fasizmus!
Nézd akik a Hazugság oldalán állnak azoknak ki kellett találni ezt az értelmetlen fogalmat hogy fasizmus hogy leplezzék véleményüket... azt nem mondhatják hogy hazugság hisz nem az...
Azt mondják helyette: demagógia, populizmus, fasizmus, szélsőség...
Csak annyi, hogy nem szeretem az olyan kijelentéseket amelyek kb. így szólnak: nem vagyok antiszemita, csak kicsit sok a zsidó befolyás a kultúrában oktatásban meg a médiákban.
Nekem az, hogy antidemokratikus, antikapitalista, gazdasági autarkhiát hirdető, etnicista alapon veszettül nacionalista párt, amely a zsidó világuralom hagymázas fantazmagóriájával akarja koherenssé tenni agyament ideológiáját.
Folytassam?
Első mondatodra: rosszul hiszed ha az gondolod az SZDSZ kiesik. Bent lesz 8-10% között. A CENTRUM ugyancsak bent lesz 6%-os eredménnyel.
A mérsékelt jobbosoknak kell a CUNTRUMra szavazni. Elvenni a jövendőbeli FIDESZ-MIÉP házasságlevelét. Ne legyen a végén FIÉP.
Azt hiszem április után miután a Centrum bejutott az OGY-be és az SZDSZ kiesett kétségbeesett roham indul meg az SZDSZ táborból a Centrum felé.
Várható hogy sok politikus is csatlakozik majd ehhez. Sok komoly szakember van az SZDSZ-ben számukra a jövőben is kell hely legyen a politikában és ezt megvalósítani a Centrum lesz hivatott.
Figyelem! Többszörösen összetett mondatok találhatók a cikkben, 18 éven aluliaknak nem ajánlott! ;-)
Namármost, érdekes lenne az SZDSZ szavazók másodlagos pártpreferenciáit megnézni. Olyanrol olvastam (de sajnos nem emlékszem, hogy hol) hogy a Centrum szavazóinak másodlagos preferenciái az országos átlagnak feletek meg, mondjuk miép szimpatizáns roppant kevés van közóttük. (Vagyis visszaléptetés esetén a Centrum-tábor szétoszlana fele fidesz, fele mszp). Ugyanezt az SZDSZ esetébn nem láttam, (csak egy-két spéci választókörzetnél) s lehet-e, hogy egy SZDSZ-szavazó másodlagos preferenciája a Centrum legyen?
Mondjuk elképzelhető, hogy néhány tradicionális SZDSZ szavazó, akik szemében az SZDSZ még mindig a Demokratikus Ellenzék, rendszerváltó párt; ezek az emberek soha nem szimpatizáltak a Népi Ellenzékkel, (aminek utolsó írmagjai a Centrum kebelében találhatók) azonban mégis lehet, hogy inkább rájuk szavaznak, mintsem egy volt állampártra, vagy egy jöttment, jövendő állampártra adnák voksaikat. Azt hiszem, hogy egy SZDSZ visszalétetés esetén, ahol a Centrum jelöltje vonalban marad, az a 3% SZDSZ szavazó, akiket ostorral sem lehet az SZDSZ mellől elkergetni, a Centrumra szavaznának. Amennyiben a legutobbi közvéleménykutatások szerint 6%-7% -on ál az SZDSZ, akkor már csak 3%-4% -ról kellene dönteni; azt hiszem, ezek olyanok, akiknek herótjuk van a nagy pártoktól. Ezeknek is jó választás lenne másodlagos pártpreferenciának az SZDSZ.
Mindezek miatt úgy gondolom, hogy egy SZDSZ visszaléptetés, Centrum vonalnálmaradás esetén a Centrum számíthat az SZDSZ szavazók voksainak legalább a felére.
1998 első forduló:
Koncz Ferenc - Fidesz Mdf 3124 szavazat 12,41%
Dr.Kupa Mihály - független 8943 szavazat 35,53%
Szabó György - MSZP 5567 szavazat 22,11%
második forduló:
Dr.Kupa Mihály - független 12647 szavazat 59,88%
Szabó György - MSZP 8474 szavazat 40,12%
Ha az szdsz helyett szavazok a centrumra, azzal csak azt erem el, hogy csak a ket nagy kerul be.
Inkabb azt kellene, hogy a fidesz es maszop reszrol menjenek a centrumhoz, es akkor talan meg megmaradhatna a tobbparti parlament is.
En szurkolok, hogy igy legyen, a fidesz egypartosito torekveseivel szemben is.
HOLNAP CENTRUM KAMPÁNYZÁRÓ A PETŐFI CSARNOKBAN!!!(SZERDA 5 ÓRA)
bELÉPÉS DÍJTALAN,MEGHÍVÓ NEM KELL:)))
Ha valaki kíváncsi a Centrumra,annak megér másfél órát!
Néhány dolgot szeretnék kérdezni. Hány helyen tudott állítani listát a Centrum? Tudtommal néhányban (talán több mint 5?) nem. Így hány % támogatás kéne a parlamentbe kerüléshez? 6-7-8? Szerintetek meglesz ennyi?