Egyébként tök egyszerű lenne a dolog: bérelni egy repcsit, odamenni és lefotózni a lukakat.
Valószínűleg azért nem csinálják, mert abból nem lehet szenzációs könyveket eladni, hogy "nincs is lyuk a sarkoknál!"...
dr. Lecter: aha, szoval 'image search' :) ez eddig valahogy elkerulte a figyelmemet.
kozben (nagyobb figyelemmel :) magam is talaltam egy par hasznalhato kepet. igaz, kozben olyan kepekre is akadtam amelyeket pont a 'likas fold' hivok szemeltek ki az elmeletuk 'bizonyitasara'; ezeken sejteni lehet valami sotet foltot valamelyik sarok kornyeken. (csak azt nem ertem, hogy ha belul vilagit a kozponti nap, akkor a folt miert sotet, hiszen ikabb vilagosnak kellene lennie :) nem lesz konnyu dolgom :(
koszonom mindenkinek a segitseget, a kepeket meg a humort :)
a topik ezennel teljesitette feladatat, mehet a sullyesztobe (jo utat neki a fold kozeppontjaig :)
Több komolyságot kérek. Leírok egy tanulságos esetet, ami velem esett meg.
A múltkor lementem a pincébe, hogy kiselejtezzem a régi lomokat, és bizony találtam egy 2,5 méter átmérőjü lyukat. Próbaképpen beledobtam egy követ, és most figyelni: nem hallottam ahogy koppan, tehát átesett a Föld másik oldalára!!!
Holnap elkérem a szomszédtól a széthúzható létráját és lemegyek. Amennyiben nem térnék vissza (a gonosz nagyhatalmak ármánykodásának következményeként), akkor megkérném a Tisztelt Topictársakat, hogy a tudományos munkáikban említsék meg a nevemet, mint a "Hollow Earth jelenség mártírját".
Ez a felvétel nyilvánvalóan hamis. Jól látható, hogy a déli sarok környékén el van maszatolva egy 100 km-es lyuk. Nem értem, ti miért nem veszitek észre :)
koszonom, Dr. Lecter !
nagyszeru foto !
most mar csak azt aruld el kerlek, milyen titokzatos modon tudtal ilyen gyorsan raakadni ?? :)
en orakig keresgeltem hasztalanul.
van egy elmelet miszerint a Foldunk belul ures. a sarkoknal tatong egy-egy tobb 100 kilometeres lik, itt lehet bejutni. ezek jol lathatok az urbol, de - az elmelet szerint - a nagyhatalmak eltitkoljak elolunk az idevago muholdfelveteleket.
egy rakat muholdfelvetelt vegigneztem a NASA stb oldalain es - nagy boszusagomra - tenyleg nem leltem egyet sem a sarkokrol. ha talatok ilyen felveteleket, kerlek linkeljetek.