Keresés

Részletes keresés

RajZol Creative Commons License 2003.11.14 0 0 6
Ok stim :))
De egyszeru megoldast akartam irni, lehet varialni de kezdetnek nem rossz mp3 gaint en is hasznalom mondjuk ritkan mert ahogy irod tenyleg inkabb a regebbi cd-kell van gond.
En Feurioval szoktam az ilyet intezni ahol a track editorjaval az eredeti szam valtoztatasa nelkul lehet manipulalni a szamot. De csak iras elott kulonben nem szoktam babralni a szamot vagy rippeleskor mar a cdn-go val normalizaltatom
Nekem eddig ok, mondjuk az eredmeny meg szoktam hallgatni :)
Előzmény: --epy (5)
--epy Creative Commons License 2003.11.13 0 0 5
Szevasztok!

Azt hiszem, amit RajZol ajánlott, nem biztos hogy jó lesz...

Sajnos megoldást én is csak félig tudok. Leírnék viszont néhány dolgot, amivel nem mindenki van tisztában. (aki igen, attól elnézést kérek...:))

A hangerő és a hangosság érzet között nincs lineáris összefüggés.
Pl: egy kisebb hangerejű számot érezhetsz hangosabbnak egy nála nagyobb hangerejűnél.

Az a program amelyik normalizálást végez, a számok hangerejét a lehetséges maximumra,
vagy az általad megadott értékre állítja. A számok hangossága ettől még nem lesz azonos!
(sőt, az arányok lehet hogy jobban felborulnak: pl. ha két pörgősebb szám között van egy visszafogottabb lírai, akkor normalizálás után a lírai üvölteni fog a másik kettőhöz képest)

Javaslatok:

1. Ha mp3-ból írsz audio CD-t, akkor felírás előtt az MP3-mak hangosságát az mp3gain-nal tudod összelőni:

http://www.honositomuhely.hu/ism/kat1/egyeb/mp3gain.html

Ez a program először elemzi a zenét. (a helpjében részletesen le van írva amiről itt szövegelek, ábrákkal, magyarázatokkal)

2. ha eredeti audio CD-t másolsz 1az1-ben akkor nem kell változtatni a hangerőn.
Ha halk az eredeti CD, az nem véletlen. A mostanában kiadott CD-k hangosságát -állítólag- mesterségesen megnövelik, ezért szólnak hangosabban mint pl. a 10-15 éve kiadottak, vagy az "élő zenét" (akusztikus hangszereket) tartalmazók.

3. ha különböző audio CD-ről válogatsz össze számokat egy CD-re: passz :((((

Ezt a sok vakert azért nyomtam itt le, nehogy valaki elkövesse ugyanazt a hibát, amit én már egyszer elkövettem...

Üdv. Epy

Előzmény: RajZol (4)
RajZol Creative Commons License 2003.11.13 0 0 4
Ha csak hangerot akarod szintrehozni, vagyis normalizalni akkarsz akkor ezt probald meg
http://www.linearteam.dk/default.aspx?pageid=wavnormalizer
Előzmény: thuram (2)
kezol Creative Commons License 2003.11.12 0 0 3
Cooledit 2000!!!
thuram Creative Commons License 2003.11.12 0 0 2
Olyan progit keresnék amivel a wavok hangosságát lehet állitani pl ,hogy egy cd-n olyan ne legyen ,hogy az egyik szám bömböl a másikat meg nem hallom ,ha nme nyulok a hangerőszabályzóhoz..
Előzmény: pennant (1)
pennant Creative Commons License 2002.01.20 0 0 1

köszi. ez a goldwave nekem is megvan, de nem igazán tudom kezelni. asszem minden egyes darabolásnál újra kell kijelölgetni a trackeket, de ebben sem vagyok biztos. valami egyéb? valami magyarul "beszélő"?

gy

Előzmény: PETYUS (0)
PETYUS Creative Commons License 2002.01.20 0 0 0
Én egyszer csináltam ilyet, akkor goldwave-et használtam, szerintem megfelel a célnak, de nem árt, ha van sok memóriád, meg sok hely a vinyón.
Előzmény: pennant (-)
pennant Creative Commons License 2002.01.20 0 0 topiknyitó

Sziasztok!

Tud valaik segíteni abban, hogy a magnószalagról bedigitalizált (WAV-osított) felvételt, hogyan lehet egyszerűen darabokra (különálló track-ekre) szétszedni? Mondjuk, ha egy koncertfelvételről van szó.

Tudtok ajánlani valamilyen magyar nyelvű programot? (az sem baj, ha angol)

Köszi,

gy

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!