Vámos Zsolttól származó infó: Zsolt VámosBarátaim! Nagy megtiszteltetés ért. Április 4-én az egy éve elhunyt példaképem Gary Moore születésnapján megemlékezés koncert lesz, amelyre én is meghívást kaptam. Nagy "öröm" ez nekem, mert Gary egykori zenésztársai mellett én is leróhatom tiszteletem Gary Moore emléke előtt! Gyertek el erre az egyedülálló estére és velünk együtt emlékezzetek a rock-blues történelem egyik legnagyobbjára! http://garymoorefc.com/hu/hirek_emlekkoncert_2012_04_04
Mert a 8.-ként játszott "I Love You More Than You´ll Ever Know" Al Kooper szerzemény és eredetileg a Blood Sweat & Tears első lemezén jelent meg, majd Alvin Lee is feldolgozta az egyik korai Ten Years After albumon. A 11.-ként játszott Walking By Myself című nótát gyakran aposztrofálják "You Know I Love You"-ként is a refrénje miatt. De ez eredetileg Lane vagyis Jimmy Rogers szerzemény. Játszotta a Canned Heat a "Living The Blues" dupla albumon és vendégként John Mayall zongorázott.
Hitvitákba ne menjünk bele. :) Felállni (10 masodpercre) akkor illett volna, amikor annyit mondott: Stand up if you want more... Erre gondolom az öreged is képes, de ha nem, rajta kívül volt pár jó kondiban levő fiatalabb generáció is, akiknek elvileg az (alapfokú) angol tudásával sem kellett volna gondnak lenni. Persze lehet azon is duzzogni, hogy miért nem tanult meg ő magyarul, de szerintem mindannyiunknak jobb, hogy az energiait a gitarozasba olte. :)
Én ott voltam Alsóörsön is tavaly, nagyon hasonló műsort nyomott ott is, még Brian Downey-val. Korrekt buli volt mindkettő, nem tudnám megmondani, melyik volt jobb. talán ez egy kicsit jobban szólt, bár kezdetben nem volt minden rendben a hangzással.
Egy apró kiigazítás: Phil Lynott (RIP) nem gitáros, hanem basszusgitáros/énekes volt. A Thin Lizzy-ben játszottak együtt, ill. Gary Out In The Fields nótájában is vendégszerepelt.
Nem jöttek volna vissza, pont annyit játszottak, amennyi a setlistre írva volt, láttam kukkerrel a basszgitáros listáját, pont annyi volt, amennyi. A Lonert nem is tudom hogy játssza-e manapság még, az kevésbé blues azért.
Viszont a koncert után beszélgettem az angol fővilágosítóval kicsit, és kérdeztem tőle, hogy ez a Gary normális vagy komplett őrült, erre csak röhögött, és azt mondta, hogy "hát, ő Gary..., ki kell ismerni. Furcsa alak." Meg kérdem, hogy "és miért tűnik mindig mérgesnek?" Erre ő: "Hát, vannak neki jobb meg rosszabb napjai. Én öt éve dolgozok neki, talán engem már megismer..."
Szóval tényleg nem tiszta a pali, de hát valószínűleg ezért zseniális :))