Elar:
Ne szólj senkinek, menj be, és kösd meg. Vagy kösd meg a netrisk.hu-n.
KIZSBusz:
Elvileg egy 2 hónapos gyerek nevén is lehet autó (ha más nem, pl. örökléssel). De azért megnézném az arcukat a biztosítónál, amikor megkötöm a kötelezőt.
:-)
Az Argosz biztosítót én is csak ajánlani tudom mindenkinek. Szerintem ők a legolcsóbbak az " ismertebb " ( Hungária, OTP, Generali stb. ) társaságok közül. Csak a saját példámat tudom megosztani veletek. 29 éves vagyok, s egy 1995 ccm-es autó tulajdonosa. Sajnos az A0-ás kategóriában vagyok.
Az előző héten kötöttem biztosítást a kocsimra az Argosznál. ( éves díj 40 308,- Ft ) Ha a Hungáriához megyek , ott ugyanerre a mutatványra kb. 30 e. Ft-tal többet kellett volna fizetnem éves szinten ! Azért ez igen csak elgondolkodtató nem ?
További infó szerzéséhez, mindenkinek ajánlom a www.mabisz.hu oldalt. ( ez nem a reklám helye ! )
Fucsa, hogy milyen sokat képesek az emberek kifizetni biztosításra.
Ha ezt viccnek szántad, akkor kurva vicces vagy.
Ugyanis ennyibe kerül. Ez nem választás kérdése, tudod: kötelező. Ha nincs, akkor nem tudom átiratni sem az autót.
S hogy miért ennyi? Mert az 1.4-eske puntócska jóval olcsóbb kategóriába van, én éppen hogy a 25 évesig kategóriába vagyok (legfiatalabb - lehet jobban örülök neki, mint hogy több legyek), s csak 4 éve van nevemen autó, így B3-ban vagyok. Jahh, és nem vidéken vagyok, hanem kicsiny hazánk fővárosában, ugyanis itt lakom, és családtagjaim, jó ismerőseim is.
Ennyi. Nem fizetési hajlandóság kérdése, hanem ez van.
Fucsa, hogy milyen sokat képesek az emberek kifizetni biztosításra.
Nekem a 29 évemmel, B9-ben, vidéken, 1.4-es Punto GT-re 5800 FT/negyedév a Providenciánál a díjam. Most gondolkodom, hogy átmegyek az Európa biztosítóhoz, ott csak 3000 Ft lenne a negyedév, azaz 1000 Ft/hónap - ez elég jól hangzik :))))
Marad az én nevemen. 18000/3 hó. Király, mi?
Ha eladom a másik kocsim, onnan felszabadul a B3, akkor csak 16000 lesz:-))
(1.6, 24 év, Bp -> pusztuljak meg, vagy ne legyen autóm)
Tiszta sor, hogy B/M kategórián belül olcsóbb. De nem tudok sajna olyan vidéki idős rokon, akinek egy éven belül volt, de most nincs autója, és magas a B-je.
:-(
Ez tévedés, nekem is így van (I. ker) a törzsköny az én nevemen, a üzembentartó, a forgalmiban a fater nevén, így ingyenes parkolás is van, meg ócsó biztosítás is :-))
Sajnos ez az út nem járható számomra. Megnéztem. A két legfontosabb tényező az életkor és a helység (persze a kcm adott). Sajnos egyiket sem tudom jelentősen leszorítani. Azért köszi.
1. forgalmiba üzembentartónak beírod (lehetőleg idős(ebb) mondjuk édesapád, vagy édesanyád nevét, avgy rokonét, aki vidéken lakik) 1500 Ft-ba kerül ha jól tudom
2. vidékre le, Argosz-hoz el, biztosítás megköt az üzembentartó nevén
3. esetleg bonus-malus kategótria kikérése előző biztosítótól
Olyan ismerőst kell keresni, aki olyan helyen lakik vidéken amely település nem szerepel az Argosz listájában! lásd: 9-es hozzászólásban a linket
Nekünk így van bejelentve az összes autónk. Pl: 1,4-es Toyota Corolla: B5, 3900 Ft/3hó! Elég kedvezményes!
VAlószínűleg a júzer neme lehet a kulcspont, mert az én autóm is női néven van a HUngáriánál. Lehet, hogy ott nem akkora hátrány ha nő nevén van az autó, míg a többi biztosító eleve egy kategóriával feljebb sorolja a női pilótákat.