Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2017.05.11 0 0 37

A SAP egy programrendszer, amit egy 4 giga RAMmal ellátott 386-os PC is elfuttat (elég lassan).

Egyszerű fejlesztések mennek rajta akár ABAP akár Java nyelveken (arra kell a 4 GB-os PC, nem az ABAPra).

Egy német könyv CD mellékleteként megjelent és az interneten elérhető egy miniSAP rendszer, amivel az ABAP ugyanúgy űzhető otthoni gépeden is, mint egy melóban.

SAP alapismereteket akár ilyen rendszeren is lehet szerezni.

Ami kell még a gépre és a 4GB-ba belefér, az egy SQL szerver (sokféle gyártó gyárt SQL motort és ezek jó esetben ha másképp nem ODBC-n keresztül mind illeszhető SAP rendszerekhez.)

Előzmény: Pille (5)
Lefty Creative Commons License 2002.01.17 0 0 36
Hello mindenkinek:)

Mindenkinek köszönöm a hozzászólást,nagyjából érthető mostmár mi lehet az:)

pancho Creative Commons License 2002.01.17 0 0 35
Dadogás. Csak fordított irányú.
Előzmény: vapiti (34)
vapiti Creative Commons License 2002.01.16 0 0 34
Na jó, de akkor miaz a sapap?
Előzmény: pancho (29)
Firefly Creative Commons License 2002.01.16 0 0 33
Kedves ZedIzDead!

Belatom igazad van. Sot! Az altalad emlitett 3. modszer a tanacsadok eseteben legalabb olyan gyakori, mint az altalam emlitett modszerek.

Udvozlettel:

Firefly

Előzmény: ZedIzDead (32)
ZedIzDead Creative Commons License 2002.01.16 0 0 32
3. elkezdesz SAP-t használni egy cégnél, mint a remélhetőleg a topiknyitó, és kitanulod a csínját-bínját. Aztán elmész tanácsadónak, aká külföldre is, súlyos milliókért, mert ezekből a szakemberekből mindenütt hiány van.

4. dolgozol a SAP-nál vagy egy tanácsadó cégnél más munkakörben, nem tanácsadóként, és megintcsak kitanulod minden csínját-bínját.

Én ezekre is láttam példát.

[ZedIzDead]

Előzmény: Firefly (31)
Firefly Creative Commons License 2002.01.16 0 0 31
A kepzettseg megszerzeserol:

Az SAP-ban dolgozok tabora egy elegge zart kozosseget alkot. Olyan ismeretekre van szukseged a hasznalatahoz/programozasahoz/tanacsadashoz ami nagyon SAP specifikus. Ennek 2 belepesi pontja van:
1: Elmesz egy nagy tanacsado ceghez kis suttyo tanacsadonak, es ok jol megtanitanak, mikozben nyereszkednek rajtad.
2: Te vagy "Krozus" esetleg a papad/mamad. Emiatt konnyeden meg tudod fizetni az SAP altal oly olcson biztositott tanfolyamokat, es SAP certificate-eket szerezhetsz. Ezutan mar egy magasabb tudas-pozicioba lephetsz be az SAP dolgozok koze. Mondjuk elmehetsz ugyanahhoz a tanacsado ceghez, mint mar-nem-annyira-suttyo tanacsado, vagy akar meg projektre is szerzodhetsz, ha ugyes vagy.

Udvozlettel:

Firefly

Előzmény: Lefty (-)
Firefly Creative Commons License 2002.01.16 0 0 30
Kedves Lefty es a tobbiek!

"...az volt a hírdetésben,hogy Word Excel SAP..."
Emiatt ne fajjon a fejed. Nem varjak el, hogy hasznalni tudd, esetleg elony, de nem komoly. Amennyiben a tobbi[fontosabb] szempontbol megfelelsz nekik ugyis felvesznek, mert ennek[SAP] a hasznalatat ugyis ott kell megtanulnod, mint ahogy ezt mar masok emlitettek.

Az SAP manapsag egyebkent nagyon divatos, es emiatt jol mutat[majd] a CV-dben. Valoban egy valalatiranyitasi rendszer, es valoban Europaban elegge piacvezeto, mondhatnak azt is, hogy a tobbi rendszer kozel sem ennyire ismert es hasznalt.

yazoo irta:

"...Ezzel azért vitába szállnék... Tudtommal az igaz hogy van logisztikai modulja, de a komplett logisztikai tevékenység leképezésére nem alkalmas. (pl. vámkezelés) ..."

Ezzel azert vitaba szallnek..:) Le tudja kepezni a komplett logisztikai tevekenyseget. Van vamkezelesre alkalmas modulja is, ugy hivjak, hogy SD-FT. Az mar mas kerdes, hogy ez a modul nem annyira jol kidolgozott, de meg igy is kielegiti az EU orszagok, es meg sok masik altalanos vamkezelesi igenyet. Az, hogy ez a Magyar vamkezelesi jogszabalyoknak es igenyeknek nem igazan felel meg, az tenyleg gond lehet bizonyos helyzetben[jo pelda erre egy Magyarorszagi bevezetes:)], de azert lassuk be, az SAP-nek elegge kicsike piac ez a magyar!

Udvozlettel:

Firefly

pancho Creative Commons License 2002.01.16 0 0 29
Olyasfajta fejfedő, mint a KAL, csak ez a füledet is védi.
Pille Creative Commons License 2002.01.16 0 0 28
Szerintem is.

Aludj jól. ;-)

Pille Creative Commons License 2002.01.16 0 0 27
Nos, ha egyébként tetszik a hirdetés, jelentkezz. :) Felhasználói ismeretekre lenne szükséged, de az ilyet simán meg lehet tanulni gyorsan. És ha egyébként megfelelsz, akkor ezen nem fognak kiakadni. Add elő nekik a frankót, hogy persze tudod, hogy mi az, csak még nem dolgoztál vele. :) Ilyen szinten simán kiokosítanak majd itt. :))))

Kaviat, semmi baj. Csak vicceltem. :)

Előzmény: Lefty (24)
Pille Creative Commons License 2002.01.16 0 0 25
kaviat szerintem remekül elmondta, amennyire ezt el lehet mondani röviden. Megtanulni pedig csak gyakorlattal lehet. Nem tudsz elmenni egy tanfolyamra, hogy kéremszépen én most SAP ismereteket szeretnék szerezni. Egy integrált vállalatirányítási rendszer _használata_ is már speciális gondolkodásmódot igényel. Csak hogy egyet mondjak: egy számodra feleslegesnek tűnő adat bevitele vagy be nem vitele milyen kihatással lehet más osztályok működésére. MAgyarán, nem lehet őgy hozzáállni, hogy "én ezt nem viszem fel, mert macerás, és különben se használom semmire".

Milyen jellegű volt az álláshirdetés?
Ha az volt benne, hogy SAP ismerete előny, akkor jelentkezz, ha egyébként megfelel. HA az volt benne, hogy "Szükséges", akkor is jelentkezhetsz, de már kisebb az esélyed. :)

Előzmény: Lefty (21)
Lefty Creative Commons License 2002.01.16 0 0 24
A srácok akik feladták a hírdetést,értékesítési managert keresnek,ipari gépek országos terítéséhez.És azrét ilyedtem meg,mert az volt a hírdetésben,hogy Word Excel SAP.Ettől roppant ideges lettem mert nem tudtam mi az,és itt anyáztam a barátnőmnek,hogyha nem hagy két napig internetezni,már lemaradok valami újról,és egy normális állást sem tudok megpályázni:)
Előzmény: Pille (20)
kaviat Creative Commons License 2002.01.16 0 0 22
jóvanna, késő van már, és ráadásúl az én hosszú ömlengésem miatt nem vettem észre a te válaszodat, csak miután visszaolvastam

.kav]4t r.e.b.

Előzmény: Pille (20)
Lefty Creative Commons License 2002.01.16 0 0 21
Ok.De akkor már megint szeretném tudni mi az,valaki csak el tudja mondani:)))
Előzmény: Pille (16)
Pille Creative Commons License 2002.01.16 0 0 20
Észrevett! Észrevett! És még igazat is adott! :))))))

Lehet, hogy nem ártana megkérdezni a tisztelt topicnyitótól, hogy vajon miféle álláshirdetés volt amit nézett? Mert abból is lehet sok mindenre következtetni.

Előzmény: kaviat (19)
kaviat Creative Commons License 2002.01.16 0 0 19
Pillének igaza van, az üzemeltetés egyébb komolyabb cuccot nem SAP imseretek címen keresik

.kav]4t r.e.b.

Előzmény: Pille (16)
kaviat Creative Commons License 2002.01.16 0 0 18
ez valahogy úgy működik, hogy valahol van egy állat gép [sok esetben nem is ott ahol a cég van, hanem egy bérelt vonal másik végén, esetleg egy másik országban] és arra így - úgy rácsatlakozik sok sok munkaállomás, ami elött üllnek az emberkék és számláznak, könyvelnek, állóeszközt amortizálnak tudja a fene mit csinálnak, itt ott vannak szép nagy nyomtatók is, amik köpik magukból a számlákat, készletlistákat mindenféle halom paírokat.. SAP ismeret alatt sok mindent lehet érteni, lehet azt hogy ha odaülltetnek egy számlázó modul mellé, akkor már láttál ilyet, dolgoztál valami hasonlóval azaz konyitassz annyira, hogy nem 0ról kell kezdeni a betanításodat de lehet azt is érteni alatta, hogy üzemeltetsz egy ilyen rendszert..

.kav]4t r.e.b.

Előzmény: Lefty (15)
Lefty Creative Commons License 2002.01.16 0 0 17
Te ne menj aludni,amíg nem meséltél,te vagy első élő ember aki látott már ilyet:)
Előzmény: Törölt nick (13)
Pille Creative Commons License 2002.01.16 0 0 16
Ha SAP ismeretek kellenek hozzá, akkor valószinüleg felhasználói ismeretekre lenne szükséged. Máskülönben ezt másképp fogalmazták volna meg. Azt pedig olyan helyen szerezhetsz, ahol használják a SAP-t. :) Ennyi. Egyébként az csak egy technika, mint mondjuk azt mondanák, hogy Excel ismerete szükséges. Persze egészen más. :)
Előzmény: Lefty (15)
Lefty Creative Commons License 2002.01.16 0 0 15
igazából semmit nem akarok,olvastam egy állaáshírdetést-,ami néha nem árt-,és ott volt hogy a munkakör betöltéséhez SAP ismeretek szükségesek.Megnéztem a honlapot,és nem értettemm semmit,most még mindíg itt tartunk,de legalább már tudom minek a rövidítése:)És hogy a tiednél nagyobb gép kell hozzá:)
Előzmény: kaviat (10)
kaviat Creative Commons License 2002.01.16 0 0 14
max a kliest

.kav]4t r.e.b.

Előzmény: kaviat (12)
kaviat Creative Commons License 2002.01.16 0 0 12
bent a melóban vagy itthon ? [szerintem egyiken se tudnám futtatni az SAP-t :))]

.kav]4t r.e.b.

Előzmény: Lefty (11)
Lefty Creative Commons License 2002.01.16 0 0 11
Kedves Kaviat:)
Neked mekkora a PC-d?
Előzmény: kaviat (6)
kaviat Creative Commons License 2002.01.16 0 0 10
viszont a kérdés se nagyon volt elég világos.. mit akarsz ? egyszerü végfelhasználóként pötyögni a számllítóleveleket a gépbe, vagy konzulensként helyrerakni egy széthullott fökönyv analitika integritást ? esetleg bevezetni egy komplet rendszert valahol, egészen apró kis reportokra lebontva minden feladatot ?

.kav]4t r.e.b.

Előzmény: Lefty (8)
Lefty Creative Commons License 2002.01.16 0 0 9
R/3 kliens-szervert lehetne bővebben,mert ezt is tudni kéne hogy értsem mit írnak a honlapjukon:))))
Előzmény: ZedIzDead (4)
Lefty Creative Commons License 2002.01.16 0 0 8
Köszönöm szépen,de ezt én is megtaláltam,de nem válasz a problémámra.hogy pontosan mit is kell ismerni:)))
Előzmény: ZedIzDead (1)
ZedIzDead Creative Commons License 2002.01.16 0 0 7
Oké, akkor nagygépes :-) Bár ehhez én se értek tulajdonképpen :-)

Ja, és van benne logisztika, de még mennyire.

[ZedIzDead]

Előzmény: kaviat (6)
kaviat Creative Commons License 2002.01.16 0 0 6
nagyobb a PCmnél :))) [ezzel a nagygép minigép stb fogalomrendszerrel mindig is bajban voltam..]

.kav]4t r.e.b.

Előzmény: ZedIzDead (4)
Pille Creative Commons License 2002.01.16 0 0 5
Megelőztél. :(((

:-)))))

És milyen szépen mondtad! :)

Még annyit tennék hozzá -ha már kérdés volt-, hogy ABAP programozási nyelv kell hozzá. Pontosabban ha jól tudom, ez inkább egyfajta fejlesztői környezet. Többet nem tudok róla.

Előzmény: kaviat (3)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!