Keresés

Részletes keresés

pert1 Creative Commons License 2002.01.14 0 0 3
Álljon oda, ahova a Bćlgák !
Publ Ica Creative Commons License 2002.01.14 0 0 2
Verebesék legutóbb már arányosabban "osztogatták" a virtuális pofonjaikat (volt is miért)....egyébként nem értem, miért kell a médiának állnia bárhol, ülőhely nincs?
Bumburnyák Creative Commons License 2002.01.14 0 0 1
Hova álljon a média? A sar0kba....
Előzmény: katolik (-)
Titkos Tibor Creative Commons License 2002.01.14 0 0 0
lehetőleg középre

nomen est omen

katolik Creative Commons License 2002.01.14 0 0 topiknyitó
Idézet:
Én megértem az RTL Klubot, amely úgy döntött, jobb a békesség. Minek elszórakoztatni egy-kétmillió nézôt, amikor megharagudhat egy-két millió másik, köztük néhány tucat nagyon fontos ember? Igaz, nekik nem kötelezô nézni az amúgy is kétes értékű, figyelemre sem méltó Heti Hetest, van ugyebár másik, harmadik, negyedik és sokadik tévécsatorna, de teljesen felesleges egy sekélyes szórakoztató programmal megosztani a társadalmat. Kinek jó ez, elvtársak? Népünk egységesen felsorakozott a kapitalizmus és a polgári demokrácia mögé, a régi rend hívei, ha vannak egyáltalán, hangjukat vesztették, minek akkor politikai viccekkel irritálni a dolgozó tömegeket meg a dolgozó fônököket? Még véletlenül félreértik. Valakik.
Hiszen akármennyire szellemes és maró volt is például Kern múlt szombati Pilvax-paródiája az MSZP-rôl, mindenki tudja, hogy a hetek bandájának hova húz a szíve és fôleg, hogy hova nem húz. Márpedig ha a humoruk nem teljesen pártsemleges (politikussemleges, embersemleges), akkor ôk csak ne avatkozzanak bele a választási kampányba, tiszteletlen és gunyoros megjegyzéseket téve a népünk felemelkedésén munkálkodó áldozatkész urakra és hölgyekre.

Már az ORTT (úgy is, mint legfôbb médiahatóság) is megmondta (pardon, csak ajánlotta), hogy a kampányidôszakban kerülni kell a politikai viccek egyoldalúságát. Egyet ide, egyet oda, ilyen a becsületes magyar vicckampány. Sôt ha a kormányról olyan tréfát sütnek el, amelyen szívbôl és hatalmasat lehet röhögni, akkor elváratik, hogy az ellenzékrôl is ugyanolyan jót tessék gyártani, különben nem lesz röhögési egyensúly. A legmegnyugtatóbb az lenne, ha egy viccen belül jönne létre az egyensúly, egyszerre lehetne röhögni kormányon és ellenzéken.
Apropó, egyensúly. Az ORTT bizony kötelességtudóan védi az ellenzék érdekeit is a kampányban, és felszólítja a médiát, hogy a parlamenti ellenzék megjelenítésének idôtartama az országos műsorszolgáltatók esetében ne legyen kevesebb, mint - most tessék figyelni! - a kormánynak és a kormánypártoknak együtt biztosított műsoridô fele. Vagyis a kötelezô egyensúly valójában kétharmad-egyharmad. Speciel a kormány javára.

Nem mintha ezzel vége volna az igazán ötletes ajánlásoknak. A politikusok bemutatásánál például az ajánlatos képkivágás a személyi igazolványképhez hasonló prezentáció - imígyen szóla a testület -, és csupán a félreértések elkerülése végett teszem hozzá, hogy a képkivágás kifejezés nem az újságokra értendô (mert az ajánlások az elektronikus médiára vonatkoznak), hanem a televízióra.
A legjobb lenne tehát, ha élô politikus a kampány alatt nem merészkedne sem stúdióba, sem olyan helyre, ahol kamerák vannak, ehelyett küldje el személyiigazolvány-képét a tévéknek, azt nyugodtan megmutathatják, közben meg hallhatják a hangját, mert azt nem tilos. Érdekesek lesznek például a miniszterelnökkel ilyen formában sugárzott tévéinterjúk. Majd meglátjuk.
Szóval értem én az RTL Klubot, amikor önként és dalolva szünetelteti a kormányoldalról amúgy is agyontámadott műsorát. Még egy erôs külföldi tulajdonosnak is - aki akár független is lehetne - tudomásul kell vennie, hogy ez egy kis ország, nagy kormánnyal. És nagy jövôvel, amely - ahogy nap mint nap látjuk - elkezdôdött.
BOLGÁR GYÖRGY újságíró
Vitafórum
Idézte: katolik forrás Itt

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!