Iskolakerulok - 1989, Eperjessel a foszerepben, remek gyerekszineszekkel. Egyszer regebben adta a MTV1, felvettem, majd hulye fejjel letoroltem, azota is keresem. Tenyleg, nincs valahol egy direkt magyar film-kolcsonzo?
Lehet, de a kokakóla se a régi már: nem készít ki teljesen. Vagyishát még akkorát sem szól, nemhogy kétnyuszit. Vagy ez a nyuszi, szerinted ez színvonal? Nekem akkor is elegem van belőlük ha neked nincs. Na szevasz! :)
O.K. ne legyen. :)
Szvsz a Cha-cha-cha nem olyan rossz, persze nem egy Megáll az idő (nálam ez a No.1, talán tudod egy másik topicból), de a fiatalkori szerelemre vágyódás, az abban való csalódás és a felismerés, h a valóság sokkal nyersebb, remekül benne van. Erre van kihegyezve a csúcsjelenet is, ami azért elég ütős. De elismerem, ez tényleg szubjektív.
A két fiú John Lurie és Tom Waits, asszem, akárcsak Jarmusch sok filmjében. Törvénytől sújtva. Persze a Florida csak áttételesen magyar témájú, annyira, mint a Közönséges bűnözők.
A legjobb magyar témájú filmet Jim Jarmusch rendezte, nem tudom mi a címe, tavaly többször adta az MTV. Asszem Irány Florida, vagy mi a címe. Egy magyar lány kimegy Amerikába, összehaverkodik két sráccal, akinek az egyik nagyanyja magyar, innen az ismeretség.
Csakhogy ne legyen ilyen nagy az egyetértés. (:
A Cha-cha-cha szerintem azért nem volt annyira korszakos film. (persze ez szubjektív) A megáll az időhöz pld. nem hasonlítható.
Segítsetek! Nekem a No1 az Ötödik Pecsét. Bunkó vagyok, de az 70-es vagy 80-as évek? Viszonylag késői Fábry film, már az Őze sem volt annyira fiatal...nem tudom- TI?
off
Nem ez a film (Az ördög vigye), ami az akkor még létező veszprémi filmfesztiválon közönségdíjas lett? Dörner-Gáspár-Bán trió megmaradt, bár régen láttam, még a tévében. Egy poénra emlékszem (már ha egy filmről beszélünk): Dörner, aki hazajön Amerikából, azt mondja: Semmit nem tudnak Magyarországról, azt mondod nekik Hungary, mire ők, nem kösz most ettem. :) Kár hogy ezen kívül már nem sokra emlékszem belőle, de tudom végigröhögtük.
A srác Rudolf Péter volt, a csaj azt hiszem Tallós Rita (a filmben Fekete Virág, ha jól emlékszem). Amúgy remek film, simán ott a helye a listán. Hé mambó! :))
Nem értem, h a rendező Kovácsi János miért nem csinált több filmet, hiszen a Cha-Cha-Cha nagy siker volt akkor is. Mi van/lett vele?
Nem ismerem annyira Szomjast, de az utóbbi időben elment "humorosba", ami egyáltalán nem baj (bár az a Mucsi-Scherer filmje elég gyengus lett), de egy modern "könnyű testi sértés" ma is lehetne drámaian ütős. Vagy ez ma már nem működne?
Megáll az idő (Gothár) - Oscart érdemelt volna!, Eldorádó (Bereményi),
Meteo (Monory M.) - asszem egyébként 1990, amúgy atomzene, Eperjes állat benne,
Könnyű testi sértés (Szomjas),
Eszkimó asszony fázik (Xantus),
Kutya éji dala (Bódy),
Egészséges Erotika (Tímár)
Dögkeselyű (?)
+ mert nem teljesen magyar: Redl ezredes, Hanussen (Szabó).
A nagy generáció is jó, sőt a Ripacsok is. Most utólag baromira tetszenek a régi pesti életképek. Zsiga taxi, neonreklámok, a színek, szóval király. Az Eperjes játszott a Meteoban is, bár lehet, hogy az már '90-es film.
Itt az én (szigorúan) személyes top 10-es listám.
1.Falfúró
2.Dögkeselyű
3.Megáll az idő
4.Eldorádó (lehet, hogy feljebb kéne raknom)
5.Egészséges erotika
6.Ripacsok
7.Nagy generáció
8.Szamárköhögés
9.Csók, anyu.
10.István a király (lehet, hogy ezt is)
nem sajnos. pár ilyen alap dolog kimaradt és azóta is "pótolom". viszont az eszkimó asszonyt láttam egy jópárszor. marietta kifejézéstelen hangja utánozhatatlan.
"Nem kelek fel, nem megyek el, alszom tovább,
Még itt az álom, úgy találom, fárasztó egy reggel, nem kelek fel"
Az én kedvenc mondatom: "A Laci kérdezi, hogy szerelmes vagy-e belém". Aki látta, annak mond valamit.
És a Kutya éji dalát láttad. Ott Mariettánk a Bizottság együttessel nyomja a "Már megint itt van a szerelem" című nótát.
„hogy merre menjünk részben,
eldönthető az észben
a láng a jégnél mégis melegebb
ne legyen belőlem eleged...
az élet útján andalogva tipeg is és topog is az ember, a fények árnyak ránk ragyognak, s a ködön át az orrodig se láthatsz,”...