Keresés

Részletes keresés

Goldman Emma Creative Commons License 2002.02.05 0 0 15
A csodák palotája szerintem a legklasszabb, ami múzeumügyben a gyerekek/felnőttek elkápráztatására elképzelhető. Csak annyit mondtam, hogy itt deklaráltan nem az volt a cél.
De továbbra is: teljesen igazad van. Ha ebből múzeum lenne (ahogy egyébként tervezik), újra kellene gondolni az egészet.
Előzmény: rewolverine (13)
KÁZSÉ Creative Commons License 2002.02.05 0 0 14
Sziasztok'
Nekem a kiállitás élmény volt,és buszke vagyok arra, hogy magyar vagyok. Nagyon jonak tartom a reklám orát és azt, hogy ezzel fél áron lehet bemenni.Azt, hogy a fogyatékosok mozgás , hallás egyéb sérultek kisérostol ingyen mehetnek helyeslem.Nem nevezném az egészet választási fogásnak annak ellenére sem ,hogy szombaton egy gyerek bevihet két felnottet ingyen.Szerintem ezt a tobbi muzeumban is igy kellene csinálni.
Az egyetlen problémám az idegen nyelvu feliratok hiánya.
rewolverine Creative Commons License 2002.02.05 0 0 13
Én sem akarok csodák palotáját (bár semmi rosszat nem látnék benne), csak annyit, hogy azok közül, akik megnézik, minél több embernek nyújtson valódi élményt. Sokkal több maradna meg az emberekben így.
Ráadásul arról nem is írtam, hogy mi mindent lehetett volna tenni azért, hogy külföldieket elhozva ide (vagy a kiállítást utaztatni külföldre), tátva maradjon a szájuk, hogy mi minden ered így vagy úgy a magyaroktól (például adnék nekik a kiállítás végén egy kis "hétköznapi" csomagot, benne golyostollal, gyufával...).

De hát ezek csak álmok, amiket én álmodok.

Előzmény: Goldman Emma (12)
Goldman Emma Creative Commons License 2002.02.05 0 0 12
Hülye helyzet lenne, ha most fogadatlan prókátorként védeném az alkotókat. Nem is teszem, csak megjegyzem: megmondták, hogy ez nem csodák palotája, hanem nagybetűs millenniumi kiáll. Mint olyan, konzervatív és emelkedett. Nekem is csak ezzel az előrebocsátással van róla pozitív élményem. Abban tökéletesen egyetértek veled, hogy ha ez egy állandó múzeum lenne, mindezekre a mozgó/kipróbálható/megízlelhető/stb. dolgokra szükség lenne. Talán egyszer lesz ebben a nyomorult országban egy Műszaki Múzeum. Akkor továbbítom a javaslataidat. :)
Előzmény: rewolverine (11)
rewolverine Creative Commons License 2002.02.05 0 0 11
Ötletek?
Ha csak a színháznál, filmnél akarok maradni:
-választható (ez nagyon fontos) filmrészletek (színházi előadások, filmek, dokumentumfilmek, életrajzi filmek, stb.) minden művésztől, művészről (akiről van)
-színházmakettek, működő színpadmakettek, díszletek, díszletmakettek
-kipróbálható filmes, színházi technikák - blue box (ilyen már volt egy sok-sok évvel ezelőtti amerikai film kiállításon az Ernst múzeumban, néhány filrészletbe lehetett "bekerülni" és az elkészült felvételt hazavinni), súgólyuk, emelő, stb.
-filmjelenetek eredeti és utómunka utáni változatai
-animátorok, akik segítenek szerepjátékokban, maszkok készítésében, színházi sminkelésben, stb.
-több jelmez, akár felpróbálhatók is
-színházi kellékek
-gyermekszínjátszó csoportok bemutatkozási lehetőségei (program, élővé teszi a helyet, a hagyományok folytatását jelképezi, a fellépőknek élmény, olcsó)
-mini "fészek klub", ahová művészeket lehetne hívni
-nem tudom, hogy igaz-e, de úgy tudom Hollywoodban, a vasútállomáson egy időben (a filmipar hajnalán) magyarul volt kiírva, hogy "Isten hozott!" - ha tényleg így volt, akkor egy stilzált vasútállomás köré lehetne építeni az USA-ban sikeres magyar filmeseket (pl.: a vonatablakok TV képernyők lehetnének, amin Czukor, Korda, stb.filmek mehetnének, stb.)
-A magyar operatőrök is megérdemelnének néhány kamerát, néhány régi darab nagyon látványos (főiskolások tarthatnak mini kurzusokat is gyerekeknek, felnőtteknek - a végeredményt esetleg haza lehetne vinni)
-felvételek (+tárgyak) színészotthonokról, színészmúzeumokról, emlékszobákról, amelyek népszerűsítésével is a hagyományokat lehet ápolni, ezek bemutatásában valószínűleg a fentiek gazdái is szívesen segítenének
-régi színházi vagy moziplakátok, szövegkönyvek, jegyek, színházi lapok, stb.
-az ekhós szekeret is inkább ide kellett volna tenni a Blaha Lujza tér helyett

Elsőre ennyi, a továbbiakat felkérésre és pénzért.

UI: Bocs, ha valami elkerülte a figyelmemet vagy nem emlékszem rá, hiszen már több mint egy hónapja, hogy láttam a kiállítást
UUI: Az Időképekről csak annyit, hogy a két kiállításnak nem a jellegét hasonlítottam össze, hanem az okozott élményt.

Előzmény: Goldman Emma (8)
Tub Creative Commons License 2002.02.04 0 0 10
Az említett pénzösszeg a bontáshoz, a park kialakításához, a játszótérre, az ipari hulladék mentesítéshez, a 2 csarnok felújításához és berendezésére ment el (csak a korrektség miatt jegyezném nem).

A park tavaly nyár óta látogatható.

Az idegen nyelvű feliratokat én is hiányoltam.

Előzmény: terrigena (9)
terrigena Creative Commons License 2002.02.04 0 0 9
Hát ennyire telt 13 milliárd forintból...
Egy fokkal jobb volt ugyan, mint számítottam, de volt néhány zavaró szervezési-rendezési hiba, pl. hogy sok híresség több helyen is szerepelt, így az embernek folyamatosan deja vu érzése volt. És azért a szemérmetlen kormány-fityeszpropaganda lóláb is kibukott a fityeszes olimpiai aláírásgyűjtéssel, hogy süllyednének el.
Ja és még az is tetszett, hogy mennyire foglakoznak az esetleges külföldi látogatóval: egy darab angol vagy német vagy más nyelvű kiírás sincs (a hírmondó telefonnál lehetett csak angol változatot választani), ez az fiúk, intsünk csak be Európának 13 milliárdért!

Szóval összességében ez a kiállítás: alig leplezett szélsőjobbos kormánypropaganda a választások előtt.

Goldman Emma Creative Commons License 2002.01.25 0 0 8
Lehet, hogy figyelmetlen vagyok, de még nem árultad el, hogyan lehetett volna jobban megcsinálni. Úgy értem az egészet, mind a 13 ezer négyzetmétert.
Az Időképekkel szerintem elég nehéz összehasonlítani, hiszen az egy tárgycentrikus kiállítás volt, emez meg nem egészen háromszáz eredeti darabbal operál, a többi a körítés/infó.
Előzmény: rewolverine (7)
rewolverine Creative Commons License 2002.01.09 0 0 7
A büfé tényleg szar, két órával zárás előtt nem volt semmi kaja. Egyébként én sem azt mondom, hogy úgy szar ahogy van, csak ahhoz képest szar.

Hogy világosabb legyek: Tartalmas program, jobb mint a Rocky18, vannak benne jó ötletek, de

AHHOZ KÉPEST, hogy mennyi pénzt áldoztak rá, mennyiért hirdetik, a hatalmas tér és a hatalmas anyag (az utóbbi több mint ezer év nagy magyarjai) mit tett volna lehetővé, elég gyenge.

Hogy egy példát hozzák, a hazai színjátszás a tucatnyi életrajzon és két jelmezen túl többet vagy ötletesebb megvalósítást is megért volna.

Egyébként karácsony előtt megnéztem a Néprajzi Múzeumban az Időképek című kiállítást, ami (bár a tematikájával és a nyelvezetével nem mindig értettem egyet) sokkal tartalmasabb és élvezhetőbb volt, annak ellenére, hogy kisebb szabású és valószínűleg kevesebb pénzből is készült.

Előzmény: DoktorÚrVazze (4)
Gibbon polgarmester Creative Commons License 2002.01.07 0 0 6
Mikor én láttam, még nem volt kész egészen, de úgy is nagyon ötletesnek találtam. Ha lecseng az elsô roham, megint el fogok menni.
DoktorÚrVazze Creative Commons License 2002.01.07 0 0 5
Felhozom....
DoktorÚrVazze Creative Commons License 2002.01.03 0 0 4
Sziasztok!

Megnéztük. Nem olyan rossz, elég sok dologról nem tudtam, hogy magyar a kitalálója, a BMW fő tervezője meg egészen meglepett. Csak azt nem értem, miért kell az embernek belépve pont Esterházy Péterrel szembenéznie???? Azért vannak nása sokkal inkább érdemes, de főképp érdekes emberek, akikkel lehetett volna kezdeni a kiállítást. Másrészről meg a kezdeti "sárga út" valahol a kiállítás 1/3-ánál kaotikussá válik és célját veszti.
Az étteremben nincs elég hely leülni (4 gyerekkel nehez fogyaszt az ember állva).
Ennyi a rossz ami hirtelen eszembe jutott...

Ennek, ezek ellenére viszont nagyon tetszett a kiállítás és ha a célja az (ahogy én gondolom), hogy büszkék lehessünk magunkra, magyarokra, mert van kikre, arra ez a kiállítás tökéletesen alklamas.

Üdv

D.Ú.V.

Ja, a Millenáris Fogadóba ne menjetek, olyan sz@r a kiszolgálás, hogy végül botrányos körülmények között távoztunk a családdal 1 óra várakozás után éhesen, ebéd nélkül...

Tub Creative Commons License 2002.01.03 0 0 3
Nekem tetszett, főleg a műszaki rész.
500 a beugró, de szombaton ingyenes ha van diákod. Szerintem megéri elmenni.
Előzmény: rewolverine (-)
krifa Creative Commons License 2002.01.02 0 0 2
Na most aztán tényleg felkeltettétek a kiváncsiságomat, és a lehető leghamarabb megnézem.
Talán nem lesz rosszabb mint egy Rocky 18, Terminátor 54, vagy valamilegújabb amcsi szuperprodukció, amire 800 Ft a jegy s 120 perc múlva ki is tessékelnek a moziból s még egy vacak reklámórát sem adnak, amivel a következő belépőm már csak félárú volna. Nemsokára majd én is megírom a véleményemet ha láttam. Remélem nem kell csalódjak.
livewire Creative Commons License 2002.01.02 0 0 1
Én is láttam, elég szar. Főleg egy ezresért. Minden monumentalitása azon alapul, hogy valahogy ki kellett tölteni azt a két nagy csarnokot. Ezért kár volt az irodalomkönyvet felnagyítani!
Gibbon polgarmester Creative Commons License 2002.01.02 0 0 0
Például h0gy?
Előzmény: rewolverine (-)
rewolverine Creative Commons License 2002.01.02 0 0 topiknyitó
Megnéztem a kiállítást a Ganz gyárban. Kíváncsi vagyok, mit gondoltok róla, ugyanis számomra nagy csalódás volt. Szerintem 1-2 jó ötleten kívül az egész nem sokkal több, mint egy felnagyított ki-kicsoda. A nagy része tankönyvi anyag, ami a hazai ifjúságnak nem igazán felüdülés, ahhoz, hogy külföldieknek mutogassuk, pedig gyenge. Általában nem vagyok nagyképű, de egy délután alatt kitalálom, hogyan lehetett volna érdekesebbé, kreatívabbá tenni.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!