Köszönöm a válaszod! Megnéztem, a BIOS valóban kompatibilis módra volt állítva. Leszedtem, és már próbáltam a PEbuilder -t, eddig nem nagy sikerrel.
Szépen kiírja, hogy hova fogja elkészíteni a berakott Windows telepítő lemezről készített ISO file -t, azonban ISO helyett egy hatalmas könyvtárszerkezetet csinál, százezer file -al. ISO persze sehol sincs. Ha azt állítom be, hogy ne ISO -t készítsen, hanem mindjárt írja DVD -re, ugyanaz történik. Persze semmi nem megy kapásból azonnal, ezt gondoltam is!
Egyébként a GHOST 32 -ben, és a 2003 -ban azt szeretem, hogy nem kell telepíteni, így baráti körben is mindenhol használható. Ha jól emlékszem, először a GHOST 9.0 -st használtam. Az is jó volt, de azt telepíteni kellett.
Ha a BIOS-ban IDE-kompatibilis módra van állítva a SATA-vezérlő, akkor a Ghost 2003 sem veszi észre, hogy az SATA lenne. SATA / AHCI-módban viszont már nem hinném, hogy látna valamit.
- A DOS Ghost 2003 idővel már nekem sem működött jól, például tallózás közben nem látott mindent a fájlrendszerben. - Utána a DOS Ghost 8.3-at használtam, míg kiderült, hogy ez USB-t nem (vagy nem mindig) lát. - DOS verziók közül a legutolsó volt a Ghost 11, ami már USB-t is kezelt.
A Norton Ghost csomag része a Ghost32.exe program is, ami értelemszerűen egy Windows program. Vagy esetleg Windows- (WinPE-) alapú CD-n is futhat. A Hiren's lemez nem csak DOS-t tartalmaz, WinPE is volt rajta, ha jól emlékszem, amiben mehet a Ghost32.
Ebből következően a Ghost32 nem verziószám, mert abból is van Ghost32 (8.3) Ghost32 (11) stb. Ha valaki Ghost32-t szeretne DVD-ről futtatni, akkor WinPE alapú lemezt készíthet, mivel ezen futnak a Windows programok:
Én is sokáig használtam a 2003 -ast! Amikor gépet cseréltem, és abban IDE helyett SATA -s winchesterek voltak, áttértem a GHOST32 -es verzióra. Ugyanis több helyen is azt olvastam, hogy a 2003 -as nem tudja a SATA -t kezelni. Gyakorlatilag a 32 -est is gond nélkül használtam, csak nem tudtam vele bootDVD -t készíteni a backup file -okkal! Tehát, ha az op.rendszer megadja magát, és nem lehet bebootolni róla, akkor nem tudom a korábbi backup -ot beolvasni a Restore végrehajtásához. Illetve én ezt úgy kerültem meg, hogy a Hiren's bootCD -ről indítottam a gépet, és a programcsomagban levő GHOST32 innen már indítható. Ennek ellenére visszasírom a 2003 -ast, mert azzal a backup file egy GHOST 2003 -al induló bootDVD -re kerül.
A napokban ért a meglepetés: előszedtem a régi GHOST 2003 -at, és a SATA -s gépemmel kipróbáltam. Mind a backup, és mind a restore hibátlanul működött. Ezen felbuzdulva, egy teljesen azonos paraméterekkel rendelkező másik winchesterre clónoztam a teljes gépet, az összes partíciójával.
Ez is kiválóan működött. Ezek szerint csak urban legends az a hír, hogy a 2003 -as nem kezeli a SATA -t? Mert immár bizonyítottan kezeli, legalábbis esetemben igen!
Változatlan gondom, hogy a GHOST32 -vel hogyan lehet bootDVD -t készíteni, illetve van -e olyan, amelyik bootolható?
Jól teleszemeteltem a topikot, volt a hozzászólásomban egy idézőjelbe tett szó, a customizálás, ez nem tetszett a fórummotornak, ezért kivágott egy részt.
Persze a linket sem fogadta el úgy, ahogy megadtam, a végén zárójelnek kell lenni.
Ilyen nincs, a fórum kivág egy részt a hozzászólásomból, megpróbálom egy kis módosítással:
Ghost 14-hez egy gyárilag előkészített WinPE alapú helyreállítólemez van mellékelve, ami arra alkalmas, hogy a merevlemezre készített helyreállítási pontokat felhasználva, visszaállítsa a rendszert.
Customizálni ezen csak annyit lehet, hogy saját igényeknek megfelelő SATA, RAID, SCSI drivereket integrálhatsz bele, amihez természetesen kéri az eredeti lemezt is, hiszen azt másolja le.
Valamilyen szerkesztési hiba történt itt, vagy a fórummotor szívat, mindenesetre én így gondoltam:
------------------------------------
Ghost 14-hez egy gyárilag előkészített WinPE alapú helyreállítólemez van mellékelve, ami arra alkalmas, hogy a merevlemezre készített helyreállítási pezen csak annyit lehet, hogy saját igényeknek megfelelő SATA, RAID, SCSI drivereket integrálhatsz bele, amihez természetesen kéri az eredeti lemezt is, hiszen azt másolja le.
Az oprendszer (vagy más adatok) mentése tehát nem DVD-re történik, hanem a merevlemezre. Amennyire én emlékszem, így működik, de házilagos célokra eléggé haszontalan cuccnak tartom, jobban nem ismertem ki.
Ghost 14-hez egy gyárilag előkészített WinPE alapú helyreállítólemez van mellékelve, ami arra alkalmas, hogy a merevlemezre készített helyreállítási pezen csak annyit lehet, hogy saját igényeknek megfelelő SATA, RAID, SCSI drivereket integrálhatsz bele, amihez természetesen kéri az eredeti lemezt is, hiszen azt másolja le.
Az oprendszer (vagy más adatok) mentése tehát nem DVD-re történik, hanem a merevlemezre. Amennyire én emlékszem, így működik, de házilagos célokra eléggé haszontalan cuccnak tartom, jobban nem ismertem ki.
Warez letöltések a fórumszabályzat értelmében sem téma itt, úgyhogy én sem fogok ebben segíteni, különben sem értem a kérdést, hiszen egyébként mindent le lehet tölteni, elhatározás kérdése.
Van egy Ghost 14.0-m. De csak az exe meg serial. Így szépen fut a gépemen, csinálja a backupot, de mivel nincs telepítő (boot) CD-m ezért pont a lényeg használhatatlan! Tehát nem tudok CD-rő bootolni, ha kikészül a rendszer vinyó...
A Ghost-ban pedig nincs (?) lehetőség boot cd-t kreálni. A "Create Custom Recovery Disk" egyből a Recovery Disk-et kéri. Lemásolni én is tudnám. Kreálni sehogy sem lehet? Vagy valahonnan letölteni?
Szia, sajnos csak olyan DOS-os sata drivert ismerek optikai meghajtóhoz (gcdrom.sys), ami max. ICH7-es intel chipset-ig jó, az ICH8-as, ~9-es chipsetekhez nem:-( De, ha tudtál bootolni cd-ről, "csak" a Ghost nem indult el, akkor ott más lesz a gond...
Gondolom, valamelyik WinPE-alapú verziót használod (felismerhető a Windows-szerű felületről és a lassú betöltődésről).
Ehhez képest nekem mai napig működik a DOS-alapú Ghost 8.5 vagy 11-es verziók. Ráadásul DOS-ban nem szükséges Windows driver a SATA-hoz, már amennyiben az a BIOS-ban IDE-kompatibilis módra van állítva. Bár ez a beállítás gondolom a WinPE verziókat is megsegíti.
Másik eset a SATA-kártya használata, amihez Windowsban szintén driver kell, nem úgy DOS-ban. Kártyát ugyanis az alaplap szabvány SCSI-eszközként lekezeli, így DOS-ban is simán megjelenik.
Legalábbis mindez vonatkozik az általam ismert eszközökre.
Szia slaci! Úgy gondolom Te tudnál segiteni a problémámon, ha elküldenéd annak a CD-nek az ISO-ját,ami tudja kezelni a SATA optikai meghajtókat. Segitségedet elöre is köszönöm!!
Sziasztok! Norton Ghost problémám van,amióta kicseréltem a DVD-írómat IDE-röl SATA-ra. CD-röl bootolásnál nem jelenik meg a Ghostos nyitóképernyő,vajon miért? Segitségeteket köszönöm!!!!!
Szia, a Ghost 8 (DOS-módban) felismeri a pendrive-t, tehát valószínűleg a külső usb-s hdd-t is. A lényeg, hogy a laptop bekapcsolása előtt csatlakoztasd a külső hdd-t. Ezek után már simán mennie kell a "disk to disk" másolásnak.
A második kérdésedre sajnos negatív a válasz: én legalább is még csak olyan laptopot láttam, amiben VAGY ATA, VAGY SATA interface volt, a kettő együtt sosem:-( Tehát, ha ATA hdd-t akarsz egy konkrét laptopban cserélni, akkor az új is csak ATA-s lehet...
Sziasztok Van 1 laptop benne 40 GB HDD ezt szeretném lecserélni nagyobbra(nincs particionálva), Tudja valamelyik Ghost verzió kezelni a külső HDD-t??? Lehetséges 1 új 160 GB HDD 40GB particióra rátölteni a régi 40GB particiót???
Off 3éves laptop valószínű ATA/100 –ba belelehet tenni S-ATA I-II ??? On Köszi mindent sziasztok trasgo
Régebbi hozzászólás, de hozzátenném, nagyon nem mindegy a Ghost verzió. Mindig a legújabbat szokták letorrentezni (vagyis ebben az esetben ellopni), de nem feltétlenül az a legjobb.
Ha jól emlékszem, a Ghost 14-nél (de nem csak annál) van ilyen jellegű backup, megnéztem, rosszul is lettem tőle. Ha én lemezképet készítek, a régin lévő adatokat szeretném viszontlátni 1:1-ben. Ha pedig mappákat és fájlokat mentek, arra ott a Total Commander, Robocopy és még kitudja, hány lehetőség.
Notebook-omon újra raktam az XP-t. Gondoltam le Ghostolom. A "C" meghajtót akartam backupolni és menteni a "D"-re. Elindítottam és pár perc után minden üzenet nélkül leállt a gép. Egy másik verzióval is ugyanezt tette. Vajon miért?
Pontosítom. Nem mindent állít vissza, egy pár program működik, de sok nem. Pedig azt írja a leírása, hogy a windowson belül vissza lehet állítani mindent.
Csináltam a Norton Ghostal egy back up ot a "back up my computer" funcióval, ezt egy másik meghajtóra írta, létrejött 2 fájl. Amikor letörlöm a windowsos partíciót, amin a windows volt a felinstallált programokkal, és újratelepítem a winxp-t, nem állítja vissza a norton ghost a windowst az eredeti állapotra , csak dokumentumokat állít vissza. Na most a "back up my computer" az számmra azt jelenti, hogy az égészről csinált egy másolatot, a doksikkról, a windowssal és a programjaival együtt. Ezek után, amikor reinstall után vissza akarnám állítani a a "restore my computer" funcióval, akkor miért nem állítja vissza?
NEM, NEM NEM!!! A FIZIKAI lemezt mutatod a ghost-nak, hidd el, hogy látni fogja! Ha nem látja, akkor az a diszk nincs a gépben, vagy le van tiltva az interfésze a biosban. Hogyan magyarázzam, hogy végre elhiggyed?
Ez OK. amit írtál, de azt gondolom, hogy mielőtt az új vinyóra rá akarnám tenni az image-t, előtte az új vinyót csak meg kell particionálni és formázni. Nem?
A particionálatlan vinyót nem tudom megmutatni a Ghostnak...