Elmondanád ki hurcolta be ide a magyarokat? Szerintem jöttek maguktól. Amúgy nincs semmi bajom az akáccal (bár kertészeti szempontból rémálom...), csak érdekesnek találom az összefüggéseket a szocik 'anatómiájával'.
Ha egy demokráciában a szabályok ( törvények)
betartásával döntenek , akkor azt igenis demokratikus döntésnek kell nevezni.
Azon lehet filozofálgatni , hogy igazságos , etikus, stb, stb ... dehát olyat még nem látott a világ hogy mindenkinek minden teljes mértékben tetszett volna.
És ameddig jobb nincsn , addig már az is nagy eredmény , ha a törvényeket maradéktalanul betartják.
A többi eszmefuttatásodra ami a nácikat és a prdiktatúrát illeti , mincs mit reagálni.
Az a véleményem , ha egy párt nyerni akar a választásokon , akkor tegyen le a választók elé egy jó programot. Az ígéretek és a tapasztalataik alapján majd a választók eldöntik, hogy kinek szavaznak bizalmat a következő 4 évre.
Ha megfelelt a többségnek, ami az előző 4 évben történt , akkor tovább engedi a nyeregben levőket.
Ha nem akkor szigorúan a leváltás mellett voksol.
Láthattuk ' 94-ben és '98-ban is.
Kiváncsian várom a végeredményt !
tupirka
Ha megnézed az (55.) és a (60.) beírást láthatod , hogy hozzászólásod nem illeszkedik ahhoz, amiről beszéltünk.
Írod:
"A demokráciáról vallott nézeteid felülvizsgálatára igazán kár, hogy nem tudsz több időt áldozni..."
Egyébbként hol olvastad , a demokráciáról vallott nézeteimet ?
Vagy majd megmondod nekem te is mint az MSZP-s és SZDSZ-es nagyokosok , hogy mik a nézeteim , +hogy hol állok és milyen vagyok ?
Igaz nem kapcsolódik szervesen a vitához, ami kialakult, de a topic címéhez annál inkább.
Kovács elvtárs említette, hogy az olaszok 'Olajfa' mozgalmához hasonlóan az MSZP szeretné elindítani az 'Akácfa' mozgalmat. Mert ugye (és itt sejtelmes mosoly suhant át Kovács mazsolaarcán): az akácfa igazi magyar növény, jó a méze és ezért szimbólumuk lehet a választások folyamán.
Nem is választhattak volna maguknak jobb szimbólumot!
1. Az akác nem őshonos magyar növény - ide behurcolták.
2. Semmilyen más növénnyel nem fér meg - elpusztítja a szomszédait.
3. A termőtalajt maximálisan kizsarolja, utána igazán nem terem meg semmi.
4. A töviséről Kovács elvtárs is helyesen tudott (készült, olvasott a témához!).
5. Nyáron - a többi lombosfához képest - igazán még árnyékot sem ad.
6. Nagy szerepet játszhatott viszont a választásban az akácméz, amely bizonyára az összes méz-fajta közül ez a legjobb a MADZAGRA! Ebből továbbra is nagy mennyiségekre lesz szüksége.
Viszont kérdéses, hogy a magyar méhészek nem-e rossz néven veszik, hogy egy Hungaricumot így hírbe hoznak.
Jójó. De ilyen bizonyításosdiba nem megyek bele, mert mindig az a vége, hogy a nyelvtanon vitázunk...ezt így kell érteni, ezt csak véleményként mondta stb.
Valamiben értsünk azért egyet...csúnya dolog a politika, nemde?
Idézet a Dover mindent megold c. krimiből:
Tanú:
-Csúnya ügy...
Tagadom. A hazaárulás ocsmányság, a hazaárulók hazaárulózása nem ocsmányság. Ha azt hazaárulózzák aki nem hazaáruló, az ocsmányság.
Mi lenne néhány párttal, ha nem rasszistázhatnának és antiszemitázhatnának olyanokat, akik nem azok, pártokat, sőt az egész nemzetet. Ez egy nagy ocsmányság. Mig a hazaárulózás helyi jellegű, a rasszistázást és antiszemitázást külföldi fogyasztásra szánják a főocsmányok.
Velük nincs konszenzus.
No, itt és most kijelentem: nem fogsz ebbe a Szívó utcába becsalogatni.
Nem vagyok már olyan kopasz, hogy felüljek ennek....
Eccer sikerült asszem Barco-nak, de azóta résen vagyok.
Úgyhogy: tegyél le erről, kérlek.
No, Te erőszakos fráter!
Feltettem két kérdést. Mit bizonyítsak rajtuk? Kérdésre választ kéne kapnom, nem viszontkérdést.
De korlátlan türelmem jeleként figyelmedbe ajánlom TGYL "Szembesítés" rovatait az MN-ben (az mind szószerinti idézet), itten pedig bármelyik Orbán-fikázó topikot, esetleg a Visszaszámlálás...-t.
Idézni viszont egy frászt fogok.
Pont most kéne felrugni a Hornék alatt jól bevált gyakorlatot? Szvsz az OBV munkatársait csak jelölje a belügyminiszter, mint annak idején Kuncze, és válassssza meg a parlament egyszerű többséggel, ugyanúgy, mint Hornék alatt.
Szerencsére így is történt.
Tetszik tudni, a miniszter a tárca alá rendelt szakterületeket szokta politikailag irányítani. Nem szerencsés ilyen jogkört adni olyan kérdésben, ahol más pártok is érintve vannak, nem csak a kormánypártok.
Az lenne a helyes, ha az OVB-t a parlament választaná, és független lenne a kormányzattól.
Gondolj bele, 10 párt szövetkezik, akiknek 0,5%-van, és bejutnak Miért ne lehetne? Ideának tökéletes.
Én viszont megnézném azt, amikor 10 párt egyetlen puskalövés nélkül képes egy közös listát összeállítani.
És amikor megkapják a 5.0001 %-ot, akkor mekkora anyázás megy, hogy de én kaptam a 0,50001-et, nem te, enyém a piros autó beeee...
(A közös listának éppen ez a lényege, hogy együtt mérjük, de a lista is közös.)
Nekem mindig nevethetnékem van,ha Kovácsot látom érvelni a televízió valamelyik műsorában.A régi vicc jut eszembe:Azért kicsi és azért puha,hogy ne fájjon.Amióta közszereplő nem láttam még más stílust tőle.