Keresés

Részletes keresés

amicus Creative Commons License 2003.02.18 0 0 19
Bocs, szóval "hússzaor) (10) helyett tízszer (10), csak nehogy szó érje a ház elejét.
Előzmény: amicus (18)
amicus Creative Commons License 2003.02.18 0 0 18
Na figyeljetek.

2001. decemberben járt nálam a UPC üzletkötője, ugyanis még semmilyen kábel nem volt a lakásban. Oké, megegyeztünk a Családi csomagban HBO nélkül, ami ugye elég szép summa havonta. Az elkövetkezendő időszakban mintegy hússzor (10!) jöttek ki a szerelők, hiába. Már első alkalommal rájöttek, hogy ehhez a lakáshoz a hálózatkiépítés idején nem került gégecső és kábel, ezért ilyen munkát végző alvállalkozókra lesz szükség. A következő 9 alkalommal azonban mégis minden alkalommal olyan ember jött ki, aki ezt a munkát nem tudta elvégezni. Elült a dolog, arról most nem is írnék, hogy néhányszor kiszámlázták a kábeltévédíjat, de minek?!
Lett nagyon szép új számítógépem közben, ezért 2002. novemberben Chello szerződést is kötöttem. Újból elkezdődött a jól ismert busójárás, illetve most már Internet-installátorok is többször megpróbálták elvégezni a dolgukat. A hálózat-kiépítő azonban még mindig nem került elő. Aztán 2002. karácsony előtt néhány nappal, pontosan egy évvel az első szerződéskötés után,
megtörtént a hálózat-kiépítés! De minek?!
Harmadik betelefonálásra aztán jelet is adtak a kábelbe, úgyhogy 2002. december 27-én már nézhettem tévét. De internet még nem volt. Ehhez további 8 sikertelen kiszállásra volt szükség, a modem pl. két hétig villogott pirosan, mert nem volt megfelelő a jelszint vagy mi. Végül úgy tűnt, közös megegyezéssel szerződést bontunk, aztán egy szombat este látom, hogy a net is működik! Ez 2003. február 2-án történt. Most már minden jó, ha eltekintek attól, hogy a netet január 21-ével kezdődően számlázták ki.
Ez nem panasz, ez a valóság.

hant Creative Commons License 2003.01.24 0 0 17
Kicsit off.
ui.: A upc honlapján lévő "ügyfélszolgálati form" annyira aranyos. Októberben jeleztem, hogy szeptemberben nem kaptam meg a számlámat (de pénz bement hozzájuk) erre 5 napja kaptam egy emailt, hogy hamarosan intézkednek.
Szuper, gyorsabbak mint a fénysebesség....!!!!

Kb. én is 3 hónapja írtam nekik egy mélt, hogy az egyik ügyfelük postafiókjáról havonta rendszeresen kapok 1-2 vírusos levelet. Az illetőt nem ismerem és már kértem őt, hogy nézzen utána a küldözgetésnek.
Az UPC kb. 2 hete reagált a mélemre, hogy bocsi és majd pár nap múlva fognak válaszolni. Meg is jött pár nap múlva a válaszuk, hogyha a problémám még fentáll, akkor keressem meg őket telefonon vagy mélen. Nem kerestem!
Ennyi idő alatt a levelem az egész Földet megkerülte volna az ő válaszukkal együtt is csigapostán. Akkor meg miért tartanak fent egy ilyen mél címet, ha nem tudnak, nem akarnak az odaérkezettekre reagálni?!
A levelük eléggé szabványra sikeredhetett, mert még csak utalást sem tettek a panaszomra.
Szerencsére, már két hónapja nem kapok onnan vírusos levélkét!

Előzmény: Mérges25 (15)
dooky Creative Commons License 2003.01.23 0 0 16
Elore is bocs, kicsit offtopic leszek, de kedvet kaptam elmeselni a sztorimat:)

Tavaly apriliban rajottem, hogy nem tudok net nelkul elni. Iran yaz UPC, fel ora beszelgetes, mondom nekem kell...
Ok: Nincs CHELLO, csak a datatrans-os kabelmodemmel, es elofizetessel tudnak szolgaalni.

Mondom ok, kell a net. Majd visszahivnak.
...
Egy honap....
Telefon megint.
-Mi van mar?
-kicsit varni kell, mert sokan vannak, akik szeretnek.
-Mennyit?
-kb 1 honap meg..
....
majus 15.
-Na, mi a **** van?
-Wait pls.
-anyad, feljelentelek te.......
-a fonok vissza fogja hivni.

szeptember
Level a UPC kozpontnak, es a fogyasztovedelemnek.

november
A helyi UPC fonoke felhiv, hogy elmagyarazza mi az oka a dolognak.
A lenyeg, hogy "tul sok elofizetesi igenyt vettunk fel, es nem tudjuk teljesiteni"
******, ha ilyen huyle vagy...
Kerdesem: Megoldas?
Valasz: Amig valaki le nem mondja az elofizetest, addig nem vallalnak teljesitest.
Innentol nem mondom a sztorit tovabb, csak meg a veget:
December elsejen elkoltoztem Szfehervarrol Pestre, lemondtam a kabeltevet is.
Ma pedig megkaptam a valaszt a szeptemberi levelemre az UPC kozpontjatol.
Nagy vonalakban ennyi:
Bocsika, hogy lassuak voltunk, de dolgunk volt.
Amennyiben el meg a problema, pls kuldj meg egy levelet, majd sietunk..

Na, minositsem, vagy le tudjatok vonni a konzekvenciat magatoktol is??:))))

Előzmény: Mérges25 (15)
Mérges25 Creative Commons License 2003.01.21 0 0 15
Üdv Mindenkinek!

Miután a upc felmérgesített kerestem rá erre az oldalra. Örülök, hogy vannak kezdeményezések.
Benne vagyok én is.

Miskolci UPC:
múlt héten kértem, hogy a chello internetemet helyezzék át az új lakásunkba. Időpontegyeztetés, mára 8-9 között.
Eddig oké, a pr-trio kft-től kijött egy srác, s közölte, hogy amit én kikábeleztem előtt az nem oké. (Érdekességképpen az előző lakásban fél évvel ezelőtt nem zavarta őket, hogy ugyanilyen kábel) Ő megbontataná a kábelcsatornát és új kábelt hozna be. Namármost ép most újítottuk fel a lakást, kifestve, stb. És szét akarja szedni. Erre azt mondja, hogy nem tehet mást akkor nem köti be. Javasoltam neki, hogy akkor tekerjen le 15 méter kábelt és a padlón végig fektetve csinálja meg a bekötést. Mire azt vágja a képembe, hogy ilyet nem lehet. És elment.
Ja persze előtte alá akarta velem írattatni, hogy _még egy_ kábelmodemet átvettem plusz stb. Tehát nem hoz semmit, de írjam alá. Jó mi? Odaírtattam vele, hogy nem hozott semmit, mert már volt itt.

Utána néztem a szerződésben (az egészet végig olvastam) de semmi nem vonatkozik olyanra, hogy csak rögzített kábel mellett él az internet. (Ja, az előző alkalommal semmi ilyen nem volt. A fal mellett letették a kábelt a földre, ahol kellett ott a szőnyeg alá. Azon tapostunk minden nap. Az nem zavarta őket. Érdekes...)

És mindezekért elkérnek 12500 forintot.
Felháborító!!!

Ha valaki perelni akarja őket, szóljon mert én is adom a nevem hozzá.

ui.: A upc honlapján lévő "ügyfélszolgálati form" annyira aranyos. Októberben jeleztem, hogy szeptemberben nem kaptam meg a számlámat (de pénz bement hozzájuk) erre 5 napja kaptam egy emailt, hogy hamarosan intézkednek.
Szuper, gyorsabbak mint a fénysebesség....!!!!

mumtaz Creative Commons License 2002.08.15 0 0 14
Tapasztalatok:

Matáv:
A régi házunkba kértem a meglévő telefonvonal mellé mégegyet. A régi vonal 4 eres kábelon jött be, de az alvállalkozók egy újat húztak mellé, + egy új dobozt nyomtak a ház külső falára, + még egy lukat fúrtak a falba. Kérdeztem tőlük, hogy miért nem lehetett a meglévő kábelen behozni a vonalat. A válasz: szabály-, meg- alkotmány, meg emberellenes. Szóval (szerintük)minden törvény tiltja, ami létezik.Jött a Matávos szerelő ellenőrizni, és ő is azt mondta, hogy "nem szabad, de ezt a kábelt 2 vonalra tervezték".
2 hét múlva még egy vonalat behuzattam. Jön ugyanaz a brigád, és behozzák a vonalat az egyik meglévő kábelen. jön a Matávos szerelő ellenőrizni, és áldását adta rá. Más kérdés, hogy az új kábel a dobozzal együtt 1 hónap múlva kiszakadt a falból és nem a vakolat miatt.

UPC:
Velük nem volt olyan sok bajom. Lassan dolgoztak, de legalább szarul. A kivitelezés jó (nem kiválló). A kábelt áthozták a bejáratiajtó félfájának felső részén, de nem húzták se le a padlóig, sem a plafonig, hanem a falon kb. 1,7 m magasságban jön végig. a Kábel nem ért el a tv-ig, ezért a tévé elött kb. 5-6 méterre kipótólták(hosszabították) 2 db 3 méteres kábeldarabbal.
Aki a kábelnetet szerelte (aki a modemet hozta) megkérdezte, hogy hány méter vezetéket haggyon itt. Ugyanis mondtam neki, hogy nem ez a gépem végleges helye. Mondtam, hogy sokat. kérdezte, hogy 15 méter elég lesz-e. Mondtam, hogy igen. Majd abból vágok le, hogy pótóljam az előzőt.

granzo2 Creative Commons License 2002.08.15 0 0 13
A következő kérdésem lenne: mit jelent pontosan a szerelés? A meglévő koax kábelt cserélik, mellé húznak egy másikat is, vagy esetleg valami más?
xfree-errorfree Creative Commons License 2001.12.27 0 0 12
Nos igen, az alvállalkozók (és itt lehet, hogy nincs kivétel) NEM távközlési "szakemberek". Hasonlóan mint a rengeteg "autószerelő" stb. nagyrésze, kontár, de mint a mai vállalkozásokhoz általában szükséges, rendelkezik megfelelő bátorsággal, és pofával. Mert aki pl. előtte vízvezeték szerelőként tengődött, nem hiszem, hogy bármit is konyít ezen területhez. De elvállalja, végül is mit veszíthet...
Renton Creative Commons License 2001.12.21 0 0 11
Korai volt az örömöm! Most felhívott a helyi szerelő-alvállalkozók főnöke, aki meglehetősen bunkó stílusban (félig-meddig ordítva) elkezdett kioktatni engem, hogy az, hogy szétcseszték az egész lakást, az én hibám, felejtsem el a 10 ezer forintot. Magamhoz képest szolídan válaszoltam neki, csúnya szavak említése nélkül, csupán akkor röhögtem ki, amikor arra hivatkozott, hogy az alvállalkozók profi szakemberek, akik évek óta ezt csinálják. (Ha ez igaz, én mától abszolút nyugodtan agysebészként tevékenykedhetek.) Ezt követően délután kiérkezett 3 öltönyös úriember, akikkel az őseim tárgyaltak, és végül azt ötlötték ki, hogy mi elrendezzük a károkat, cserébe ők újra behozzák a kábelt a mi igényeinkhez jobban igazodva, de még beszéljünk a vállalkozók főnökével, akit a mai telefontársalgás révén megismerve rögtön szívembe is zártam (brr). Úgy érzem ez az ügy még nem ért véget, hiszen a UPC még egyetlen esetben sem tartotta a szavát, kivált ha az ügyfél érdekeiről van szó. Ja, és elvileg most nem azt a két "szakembert" küldik majd, akik elintézték elsőre a lakást.
Jóéjt mindenkinek, óvakodjatok a UPC-szerelőktől:)
Előzmény: Renton (10)
Renton Creative Commons License 2001.12.21 0 0 10
Nos, 3 nap anyázás, telefonálgatás, idegeskedés, stb. után a UPC 10 ezer forint kártérítést fizet. (Miután nem akartuk ugyanazzal a két f***-szal helyreállíttatni a károkat, akik szétverték a lakást:)
Előzmény: tere (9)
tere Creative Commons License 2001.12.20 0 0 9
Renton téged szivatnak... :))
Nekem a matávos szerelőkkel csak annyi bajom volt, hogy nem akarták megérteni, hogy 4 eres kábelt kérek a számgépig, kettoda, másik kettő pedig vissza a fali csatiba. Aszonták, hogy ez így nem lesz jó... nem láttak még felfűzött modemet?! Mindegy, végül határozott fellépésemnek köszönhetően 'nekem mindegy' alapon megcsinálták. :) (Jól.)
Aztán jött később a matávos szaki és közölte, hogy kéne egy telefon. mondtam, hogy ha aktív a vonal, akkor kérek egy faxot valakitől és meglátjuk jó-e, vagy fellépek netre. Ha felmegy és jó a tempó, akkor OK a vonal. Aszonták nem lehet, telefon kell, és kibontottak egy zsírújat. Kipróbálták a vonalat, a telcsit pedig kérésem ellenére otthagyták és most havi 200Ft körül fizetünk érte. Hiába mondtam, hogy vigye a francba, azt mondta, ha nem kel vigyem vissza az ügyfélszolgálatra. Hát nem istenbarma?. Aztán megpróbáltam hirtelen netezni, de nem ment fel a gép. Mondtam neki, hogy nem jó a vonal, de azt mondta, hogy ha a telcsivel jó, akkor az jó. Én mondtam neki, hogy elsősorban adatforgalomra szeretném használni, nem pofázni akarok, arra ott a mobil. Ezután eszelősen elkezdett telefonálgatni, és a zsírúj vonal hirtelen megjavult és azóta is hibátlanul lehet netezni.
A telcsi maradt. Amúgy semmi bajom velük...
Renton Creative Commons License 2001.12.19 0 0 8
Új hír: holnap jönnek megnézni a UPC-sek a szép munkát. Most közben azzal jönnek, hogy az egész az én hibám, mivel én mondtam nekik, hogy hol kell fúrni. Ez igaz is, csak nem azt mondtam, hogy így:)
Renton Creative Commons License 2001.12.19 0 0 7
Újra itt. Nos, a szerelést követően (tegnap) kétszer hívtam fel a UPC ügyfélszolgálatát, mind a kétszer készsésgesen megígérték, hogy vissza fognak hívni, de ezt persze nem tették meg. Ma anyámhoz az irodaházba (Tvnet-es internet van) ment volna UPC-s üzletkötő szerződést kötni (ezzel is van némi zavar, ezt később leírom részletesen), de persze elhajtotta a fenébe, és újból beszéltek a központtal, akik ezúttal is visszahívást ígértek. Most én is beszéltem megint velük, nekem is ezt mondták, én pedig leírattam velük, hogy amennyiben a holnapi napig nem reagálnak, az ügyvédünk fogja felvenni velük a kapcsolatot. Majd tudósítok még...
Előzmény: Filburt (6)
Filburt Creative Commons License 2001.12.19 0 0 6
Par tapasztalattal en is beszallnek (kicsit hosszu lesz), mivel szereltettem mar par dolgot.

#1 Matav
Kijott egy kis fazon, mondtam neki, hogy le van merve, n meter kabel kell, visszament a kocsiba a kabeldobert, utana fogta a bilincseket, a szogeket, kalapacsot es szepen, erzessel vegigkopogta a lakast. A drot nem is latszik sehol. /Mondjuk funny volt, mert az egyik macska odament megnezni, hogy mi folyik itt, a ficko meg majdnem infarktust kapott tole. B-) / Egy helyen kellett furni, azt is erzessel csinalta.

#2 UPC - I
Szuleim lakasaban gond nelkul csereltek ki a regi koaxot az ujra. Elosztot oda es annyit tettek, ahova es amennyit kertunk. Egy helyen volt gond, mert kijott a vakolatbol a bilincset tarto szog, de az nem az o hibajuk.

#3 UPC - II
Az en lakasomban viszont nagyot alkottak. Ket fele kell elagaztatni a vezeteket (TV ill. szgep). Mondtam, hogy merre vigyek.

A kabeldobot leb*sztak a kb. 2 honapos parkettara, a csavarokkal lefele. Kertem, hogy ne tegyek, mert zsir uj a lakkozas. Leszartak. Sot, odebb loktek. Ekkor eldurrant az agyam, a fickot kib*sztam a lakasbol.

Aztan egy pillanatra nem neztem oda, mar televertek az ajtofelfat szogekkel. Elkezdtem orditani a masik fickoval is, hogy ezt most qrvagyorsan elharitja, es ilyen szar munkat otthon vegezzen, ne itt. Nem ertette, mi bajom van. Mondtam neki, hogy nezzen korul, a lakas most lett felujitva, ok meg elb*sszak. Mondtam neki, hogy lemerunk x m kabelt, itthagyja a csatlakozokat meg a dobozt es en szerelem fel.

Nem akarta, de mondtam neki, hogy egy filler jattot nem kapott volna amugy sem, szoval nem marad le semmirol, maximum a kirugatasarol, ha ideadja a szukseges cuccokat. Na ezt vegre felfogta.... Kb. 1 honapja volt, de megint sik ideg lettem tole...

Filburt

xfree-errorfree Creative Commons License 2001.12.19 0 0 5
H_G: Nem a Matávos vagy Chellos szerelelőkkel van a probléma, ők (persze kivétel mindenütt van) tisztességgel megcsinálják a feladatokat, hiszen helyettük, illetve utánnuk nem megy más rendbe tenni amit sz.rul végeznek el. Ellentétben az alvállalkozóval, aki után kizavarják a "céges" emberkét, mert annak ugye lehet illetve mernek parancsolni. Persze akkor felmerül a kérdés, hogy az így keletkezett erkölcsi és anyagi kár mellett miért éri meg alvállalkozót foglalkoztatni ?! A válasz egyszerű, itt kerül mindenek elé a vezetés érdeke. A sok rossz dolog között ezt is sikerült tökéletesen átvenni illetve megtanulni Amerikától. Ott már jól kitalálták, hogyan lehet sok pénzt keresni munka nélkül, illetve másokon. Na nem folytatom, mert még zsidózás lesz a vége :)) Tehát a vezetés, illetve a szemlélet a hibás, hiszen más az alvállalkozó és más a számára munkát adó cég érdeke, ebből követekezik, hogy minőséget nem lehet alvállakozásban végzett "munkától" várni :((
user01 Creative Commons License 2001.12.19 0 0 4
Én hallomásból már ismertem a munkájuk minőségét, ezért csak a bejárati ajtóig engedtem őket. Ott kértem tőlük megfelelő hosszúságú kábelt, amit magam vegigvezettem a lakásban. Másnap jöttek, és felszerelték a csatlakozókat. Így mindannyian jól jártunk :-)
Előzmény: TRf (3)
TRf Creative Commons License 2001.12.19 0 0 3
Nálunk kétirányba kellett hozni a két TV-hez. Az én szobámba behozták a műanyag ajtófélfa alatt, apámék szobájába viszont át kellett fúrni a falon. Jött ember egy akkora fúróval, mint a tank, odatette a falhoz, megnyomta a gombot, és leesett a fél fal hirtelen. Mintha mi sem történt volna, szépen átdugták a lukon a kábelt, beszerelték, megnézték, jó-e, és elmentek. Utánuk előbb gipszeltünk, aztán meszeltünk, aztán takarítottunk.
Előzmény: Renton (-)
Renton Creative Commons License 2001.12.18 0 0 2
Nos, nekem is csináltak egy plusz lukat, de így direktben a falon, nem olyan részen ám, ahol nem látszik. Ránézésre fúrt az állat. Már az első lyuknál el kellett volna hajtanom a p***ba őket :(
Előzmény: Brendan (1)
Brendan Creative Commons License 2001.12.18 0 0 1
A mi házunkba, jött az alvállalkozó, meg a brigádja. Bekábelezték a házat, másnap már lógtak több helyen a kábelsinek. A lakásba úgy vezették be a madzagot, hogy az ajtó és a küszöb között ment a kábel a szobába. Minden ajtónyitás nyomott egyet rajta. óvatos voltam, mikor láttam, micsoda barbár munkát végeznek, elkértem annyi méter kábelt amennyi kell, meg a csatlakozókat. Szépen megcsináltuk magunk. Jött az UPC embere, megnézte, mit baromkodtak a házban az alvállalkozók, elzavarta őket. Jött a másik alvállalkozó, meg az új brigád. Régi fekete kábel, fehér sin le, kapu alá ledobálva. Új fehér madzag, szürke sin fel, arra vigyázva, hogy a lyukak máshova kerüljenek, igy szemléltetve elődeik barbár munkáját. Aztán mikor a Chello is megindult, a két szerelő szépen, ahogy kell szerelte az elágazó csatlakozókat. Semmi kifogás.

H_G Creative Commons License 2001.12.18 0 0 0
Megnyugtathatlak, a matávos szerelők ugyanilyen stílusban dolgoztak a mi házunkban. Ilyen a magyar munkakultúra :(

Előzmény: Renton (-)
Renton Creative Commons License 2001.12.18 0 0 topiknyitó
Üdv mindenkinek!

A mai napon húzták be lakásunkba a chello internethez használatos kábelt, melynek következtében a falakon hatalmas lukak keletkeztek még olyan részeken is, ahol nem is kellett volna semmilyen lyuknak lennie. Ez természetesen a UPC dilettáns, primitív alvállalkozóinak hozzá nem értésének köszönhető, akik csak úgy szemre kezdenek fúrkálni.
(Tisztelet a néhány kivételnek, mert ilyen is van.) Arra kérem az erre járó fórumozókat, hogy jelezzék, ha velük is hasonló eset történt.
(A vicc az a dologban, hogy a drótot be lehetett volna hozni egy már meglévő kábelen, amelyen most a Tvnet kábele jön be a szobába, ám erre a szerelők határozott kérésemre sem voltak hajlandók, mivel az állítólag ellenkezik a szabályzattal.) Aki mellőzni kívánja a nyilvánosságot, attól megköszönném, ha e-mailben értesítene hasonló esetről a renton@mailbox.hu címen.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!