Én láttam az Operettben az előadást, és nekem személy szerint nagyon-nagyon teccet...a színészek nagyon profik, és nagyon jól énekelnek, bár az igaz, h a szövegnek semmi köze a francia Romeó és Júliához, de sztem ez nem feltétlenül baj. Aki nem látta még annak nagyon ajánlom, h nézze meg, mert nagyon jó, akinek meg nem tetszik, az se baj, ne nézze meg többször:)))
Ez a topik a Baz Luhrman (remélem, így írják) filmről szól? (Nem olvastam végig, bocsi.) Szerintem az tök baró, csak a dumák gázosak kicsit, meg a szerelmi szál nem kellett volna bele
ma reggel megtörtént az egyeztetés, s szüleim az alábbi könyveket említették:
1. ketten a halál ellen (szerzőre nem emlékeznek)
2. hemingway: akiért a harang szól.
3. most és mindörökké (szerzőt nem tudjuk)
4. antonius és cleopatra
5. eric knight: légy hű magadhoz !
6. remarque: szerelem és halál órája
7. tombol a hold (szerző ?)
8. becéző szavak (szerző ?)
9. a hóhér dala (szerző ?)
éppen tegnap vettem néhány könyvet az online antikváriumban, köztük mark twain egy jenki arthur király udvarában c. remekét, amely már megvolt nekem, ám kölcsönadtam vkinek, s elveszett.
Hááááát...
Olvashatót, élvezetest keresek.
Tudod olyat, ahol nem az van, hogy fut a szemem a sorokon, és fél oldal után észreveszem, hogy nem is olvasom a könyvet, csak gondolkodom.
egyik barátomnak megvan, már egy ideje rágom a nyakát, hogy keresse meg, mert odaígértem már szofinak kölcsönbe.
ha a hotmailemre elküdöd a levelezési címedet, ahova postázhatom a könyvet, akkor szofi után szívesen kölcsönadom. elvileg kb. egy hónapon belül.
a könyvben mindenesetre nem a szerelem ám a fő szál. ez sokkal többről szól.
baromi jó gondolatok vannak benne, pl. amikor a szerelmet az utcai plakátokhoz hasonlítja.
addig biztosan elleszel azokkal a könyvekkel, amiket mások ajánlanak.
Bár mindkettő elég fajsúlyosnak tűnik, Kedves Doktor Úr, a Quo Vadis-ba azért lehet, hogy benevezek.
Filmen túl hosszú és unalmas emlék, hátha veszi gyomrom (agyam?) könyvben.
amúgy pedig ajánlom pitigrilli kokian c. könyvét. az egyik kedvencem.
talán furcsállani fogod, mert nem szokványos a férfi és a nő közötti kapcsolat, ám az általad elvárt paramétereknek megfelel.
Egy kis segítséget szeretnék kérni Tőletek.
Nem régen olvastam el Vanatabe: Japán szeretők című könyvét.
Hú...!
Csak ennyit írok róla.
Tudnátok-e ajánlani más olyan könyveket, amelynek hasonló a témája?
Aki épp most olvasná ezt, az hunyja be a szemét, mert elmondom az eredményt.
1,2,3:
Már a topic címéből gondolhatjátok, hogy mi volt a vége... Bocs, ha mások elől lelőttem a végkifejletet.
Ha valaki nem értené:
Olyan témájú könyveket keresek, amelyek szeretőkről, szerelmespárokról szólnak, s a befejezésük a közös öngyilkosság.
Esetleg csak egyikük halálával végződik.