Keresés

Részletes keresés

TestHouse Creative Commons License 2005.10.10 0 0 16

Sziasztok!

Tényleg senkit nem érdekel ez az új módszer, amivel az ingatlan rejtett műszaki állapotát meg lehet állapítani?

Inkább fizetitek a szakértőt, aki következtetéseket von le. Egy szakértői vizsgálat többszöröse egy Hőkamerás vizsgálatnak, és a kamera konkrét dolgokat mutat!

Valóban senkit nem érdekel?

sokpöttyök Creative Commons License 2002.01.12 0 0 15
Ismerős a dolog, mi két ajtót, meg egy abakot "fordítattunk" meg az asztalossal, és egy kapcsolót helyeztettünk át, meg egy konnektort is. És ki tudja mi jön még ezután.
cs_geza Creative Commons License 2002.01.10 0 0 14
Volt felelos epitesvezeto, volt egy masik srac, aki odafigyelt, hogy komoly problema ne legyen (felkeszen vettuk meg a hazat), es en is igyekeztem odafigyelni, szakkonyvet olvastam, stb.
Mindenesetre a kovetkezot javaslom: Baratkozz a centivel es a vizmertekkel!!! :)))
Jaj, meg egy fontos dolgot kihagytam: 2 ajto forditva nyilik, mint a tervezett, igy a villanykapcsolok rossz oldalon vannak. Konnyen javithatoak. Az egyik a kazanhelyisege (itt kevesbe zavar) a masik az egyik szobae, itt zavarobb (lesz majd, ha nem lomtarnak hasznaljuk).
Előzmény: bibib (9)
Julo Creative Commons License 2002.01.10 0 0 13
Én még sehogy nem állok. Van egy statikus-építész, akit a kollégáim ajánlottak, most fogom felhívni. Állítólag nagyon rendes a pasi. Én felújítás előtt állok, emiatt fontos nekem, hogy egy személyben statikus és építész is, én legalábbis úgy gondolom, pont nekem megfelelő a párosítás.
Aztán, ha a tervezési szakaszon már túlvagyok, akkor majd meglátjuk. Szerintem mindenképpen érdemes megfontolni, hogy a tervező kit ajánl, neki biztos, hogy megvannak a megfelelő kapcsolatai.
Előzmény: bibib (12)
bibib Creative Commons License 2002.01.10 0 0 12
Nagyon szépen köszönöm!
Ti hogy álltok? Sikerült találnotok megfelelQ építészt és kivitelezQt?

Kissé érzékenyek az építészek, nem? Pedig, ha nem tetszik, akkor én fogom magam rosszul érezni magam benne.

Előzmény: Julo (11)
Julo Creative Commons License 2002.01.10 0 0 11
Pontos cím: A tervezés lépcsői

Ide kattints!

Julo Creative Commons License 2002.01.10 0 0 10
Szia, én is előtte állok, de úgy látom - olvasván a topicokat -, hogy az a helyes eljárás, ha az ember olyan szakikhoz fordul, akit valaki ajánl neki. Magyarul a referencia a lényeg.
Cicamacskának van valahol egy jó kis irománya az építkezés menetéről, megkeresem neked mindjárt.
bibib Creative Commons License 2002.01.10 0 0 9
Mi még csak most állunk építkezés elQtt, de most letörtem, mint a bili füle. Akkor mit lehet tenni? Ti, most, hogy látjátok a hibákat, felvennétek egy építést felügyelQ valakit?
Előzmény: cs_geza (8)
cs_geza Creative Commons License 2002.01.03 0 0 8
Hogy a fenebe ne lenne, csak ez volt, ami nagyon feltuno.
Előzmény: paramparam (5)
paramparam Creative Commons License 2002.01.02 0 0 7
Az emberek nagy többsége életében 1 házat épít. Ennek megfelelően a "szakemberek" rendesen meg is szívatják őket (az újszülöttnek minden vicc új.)

Az átlagos építtető sajnos abban a tévhitben leledzik, hogy képes egy építkezést kontrollálni. Ennek eredménye a néhány előző hozzászólásban olvasható is.

Teljesen igaz ide is az alábbi megállapítás:
Hogy ha egy feladat elvégzése 1 egységnyi időbe telik, akkor az előkészítés és a munka az alábbiak szerint oszlik meg. Előkészítés 80% és munka 20% vagy előkészítés 20% és munka 80%. A szomorú a dologban az, hogy akik az utóbbi cipőben járnak és már beköltöztek, azoknak a 80% munka még közel sem ért véget, csak még nem tudják.

paramparam Creative Commons License 2002.01.02 0 0 6
A válasz: méter.

Vagyis hogy hány méterről veszed észre a hibát.

paramparam Creative Commons License 2002.01.02 0 0 5
Ez az egyetlen amit észrevettél, vagy tényleg nincs több?

Tudod mi az építés minőségének mértékegysége?

Előzmény: cs_geza (4)
cs_geza Creative Commons License 2002.01.02 0 0 4
Ja, ilyen nekunk is van. :) Az egyik ablaknal a belso parkany a bal oldalon 12.5 centi, a masik oldalon 11. :(
Előzmény: sokpöttyök (3)
sokpöttyök Creative Commons License 2001.12.25 0 0 3
Lakva imeri meg az ember a házát... Hiába próbálod nagyítóval lemeózni a munkások munkáját, mielőtt kifizeted őket, nem fogod azokat a hibákat észrevenni, amit a kádban álmodozva, az ebédlőasztalnál üldögélve... észreveszel. Nálunk több lépcsőfok is mozog, az ajtók behelyezése totál pontatlan, kicsit kifele dől a teteje kicsit előrébb van a jobb oldala.... és a többiés atöbbi
Abigél Creative Commons License 2001.12.18 0 0 2
Augusztus elején költöztünk be egy olyan házba, amit félkészen vettünk. Azóta mi annyit csináltunk, hogy bevakoltattuk, 4 cm-es Terranova hungarocelles vakolattal. Namármost ez OK is, de elkövettünk egy hibát. Az ablakok nem voltak rendesen körbe PUR-habozva. Mi elhittük a kőművesnek, hogy jobban nem is kell, mert úgyis odajön a hungarocell, ami rálóg körbe a keretre és majd az leszigeteli. Hát nem így lett, ugyan ott a hungi, de nem akadályozza meg a hideg bejutását. Úgyhogy a falak nagyon klasszak, de az ablakok keretei körül jön be a hideg. :-(((
cs_geza Creative Commons License 2001.12.12 0 0 1
Erdembeni hozzaszolas:
Tavaly augusztusban koltoztunk be az ujonnan epitett hazba. Tapasztalatok:
Az elso repedesek tavaly telen jelentek meg, es eleg szepen szaporodik, foleg iden osz ota! :(
Az egesz ev a haz befejezesevel (hoszigeteles, szinezes, kulso burkolas, kert) telt el. A jovo nyarra is maradt meg.
Lehet sasolni az amortizaciot: a fel eves lakascsengo kipurcant, ajtok-ablakok vetemednek itt-ott, garazskapu mar tavaly is problemas volt.
A tetofedes apro hibait tavasszal javitani kellett (nem veszes, de meg kell csinalni).
Esocsatorna foldbe vezeteset meg kellett csinalni utolag (betonvagas).
cs_geza Creative Commons License 2001.12.12 0 0 0
Jo topik alapveto kovetelmenye a jo 0: Jeegynullas! :)
Előzmény: Vika (-)
Vika Creative Commons License 2001.12.12 0 0 topiknyitó
Sziasztok,

Vika vagyok, 32 éves családapa. Idén összel költöztem be az új, újonnan épült családi, kertes házunkba.
Miután sokan járunk - szerencsére - ebben a cipöben, gondoltam inditok egy forumot, ahol mindneki leirhatja, hogy mit érez (kizárólag ezügyben), bejött-e neki is az ezeréves tapasztalat, hogy aki egyszer beköltözik az "leül", igaz-e, hogy egy ház sosincs készen, és el van-e keseredve, hogy picit repednek a falak?
Szóval?

Vika

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!