Tényleg senkit nem érdekel ez az új módszer, amivel az ingatlan rejtett műszaki állapotát meg lehet állapítani?
Inkább fizetitek a szakértőt, aki következtetéseket von le. Egy szakértői vizsgálat többszöröse egy Hőkamerás vizsgálatnak, és a kamera konkrét dolgokat mutat!
Ismerős a dolog, mi két ajtót, meg egy abakot "fordítattunk" meg az asztalossal, és egy kapcsolót helyeztettünk át, meg egy konnektort is. És ki tudja mi jön még ezután.
Volt felelos epitesvezeto, volt egy masik srac, aki odafigyelt, hogy komoly problema ne legyen (felkeszen vettuk meg a hazat), es en is igyekeztem odafigyelni, szakkonyvet olvastam, stb.
Mindenesetre a kovetkezot javaslom: Baratkozz a centivel es a vizmertekkel!!! :)))
Jaj, meg egy fontos dolgot kihagytam: 2 ajto forditva nyilik, mint a tervezett, igy a villanykapcsolok rossz oldalon vannak. Konnyen javithatoak. Az egyik a kazanhelyisege (itt kevesbe zavar) a masik az egyik szobae, itt zavarobb (lesz majd, ha nem lomtarnak hasznaljuk).
Én még sehogy nem állok. Van egy statikus-építész, akit a kollégáim ajánlottak, most fogom felhívni. Állítólag nagyon rendes a pasi. Én felújítás előtt állok, emiatt fontos nekem, hogy egy személyben statikus és építész is, én legalábbis úgy gondolom, pont nekem megfelelő a párosítás.
Aztán, ha a tervezési szakaszon már túlvagyok, akkor majd meglátjuk. Szerintem mindenképpen érdemes megfontolni, hogy a tervező kit ajánl, neki biztos, hogy megvannak a megfelelő kapcsolatai.
Szia, én is előtte állok, de úgy látom - olvasván a topicokat -, hogy az a helyes eljárás, ha az ember olyan szakikhoz fordul, akit valaki ajánl neki. Magyarul a referencia a lényeg.
Cicamacskának van valahol egy jó kis irománya az építkezés menetéről, megkeresem neked mindjárt.
Mi még csak most állunk építkezés elQtt, de most letörtem, mint a bili füle. Akkor mit lehet tenni? Ti, most, hogy látjátok a hibákat, felvennétek egy építést felügyelQ valakit?
Az emberek nagy többsége életében 1 házat épít. Ennek megfelelően a "szakemberek" rendesen meg is szívatják őket (az újszülöttnek minden vicc új.)
Az átlagos építtető sajnos abban a tévhitben leledzik, hogy képes egy építkezést kontrollálni. Ennek eredménye a néhány előző hozzászólásban olvasható is.
Teljesen igaz ide is az alábbi megállapítás:
Hogy ha egy feladat elvégzése 1 egységnyi időbe telik, akkor az előkészítés és a munka az alábbiak szerint oszlik meg. Előkészítés 80% és munka 20% vagy előkészítés 20% és munka 80%. A szomorú a dologban az, hogy akik az utóbbi cipőben járnak és már beköltöztek, azoknak a 80% munka még közel sem ért véget, csak még nem tudják.
Lakva imeri meg az ember a házát... Hiába próbálod nagyítóval lemeózni a munkások munkáját, mielőtt kifizeted őket, nem fogod azokat a hibákat észrevenni, amit a kádban álmodozva, az ebédlőasztalnál üldögélve... észreveszel. Nálunk több lépcsőfok is mozog, az ajtók behelyezése totál pontatlan, kicsit kifele dől a teteje kicsit előrébb van a jobb oldala.... és a többiés atöbbi
Augusztus elején költöztünk be egy olyan házba, amit félkészen vettünk. Azóta mi annyit csináltunk, hogy bevakoltattuk, 4 cm-es Terranova hungarocelles vakolattal. Namármost ez OK is, de elkövettünk egy hibát. Az ablakok nem voltak rendesen körbe PUR-habozva. Mi elhittük a kőművesnek, hogy jobban nem is kell, mert úgyis odajön a hungarocell, ami rálóg körbe a keretre és majd az leszigeteli. Hát nem így lett, ugyan ott a hungi, de nem akadályozza meg a hideg bejutását. Úgyhogy a falak nagyon klasszak, de az ablakok keretei körül jön be a hideg. :-(((
Erdembeni hozzaszolas:
Tavaly augusztusban koltoztunk be az ujonnan epitett hazba. Tapasztalatok:
Az elso repedesek tavaly telen jelentek meg, es eleg szepen szaporodik, foleg iden osz ota! :(
Az egesz ev a haz befejezesevel (hoszigeteles, szinezes, kulso burkolas, kert) telt el. A jovo nyarra is maradt meg.
Lehet sasolni az amortizaciot: a fel eves lakascsengo kipurcant, ajtok-ablakok vetemednek itt-ott, garazskapu mar tavaly is problemas volt.
A tetofedes apro hibait tavasszal javitani kellett (nem veszes, de meg kell csinalni).
Esocsatorna foldbe vezeteset meg kellett csinalni utolag (betonvagas).
Vika vagyok, 32 éves családapa. Idén összel költöztem be az új, újonnan épült családi, kertes házunkba.
Miután sokan járunk - szerencsére - ebben a cipöben, gondoltam inditok egy forumot, ahol mindneki leirhatja, hogy mit érez (kizárólag ezügyben), bejött-e neki is az ezeréves tapasztalat, hogy aki egyszer beköltözik az "leül", igaz-e, hogy egy ház sosincs készen, és el van-e keseredve, hogy picit repednek a falak?
Szóval?