Keresés

Részletes keresés

Zézé Creative Commons License 2001.12.18 0 0 15
Na, a napokban a kovetkezokkel probalkoztam:
A FAT16/FAT32/NTFS -re particionalt 40G merevlemezemre elobb felraktam a win98-at, majd utana megprobaltam az NT-t is felrakni.
A neten is utana olvastam, es egy csomo helyen talaltam infokat, azokat betartva probalkoztam, de az NT-t csak nem tudtam teljesen felrakni!
Valamiert a vege elott mindig megszakad, es hibauzenetet ir ki, hogy a 8G-nak erzekelt merevlemezzel van baja...
Mike Creative Commons License 2001.12.11 0 0 14
Akkor en mondok ujat. Win95osr2 azt hiszem ez azert tobbet lat mint 2gb.
Masik megoldas a multiboot.
Vagy a Windows Xp-vel is lehet probalkozni
leha Creative Commons License 2001.12.11 0 0 13
nem okoz neki problémát
Zézé Creative Commons License 2001.12.11 0 0 12
No sikerult lebeszelnetek a win95-rol. Nem is fogok vele tovabb probalkozni.
Ez az NT4es megoldas meg jonak tunik, utolso lehetosegnek tartogattam en is.

De asszem az NT nem szereti a dual-boot-ot. Vagy igen?

Előzmény: Labor (9)
Labor Creative Commons License 2001.12.11 0 0 11
no igen, nekem is ez fut. de már nem sokáig. muszáj lesz az XP. már előre félek.
Előzmény: leha (10)
leha Creative Commons License 2001.12.11 0 0 10
annyira nem érdekes, köszi : )
aw2k megoldotta : )
Labor Creative Commons License 2001.12.11 0 0 9
Amikor beszivja a memóriába a telepitő fileokat, drivereket stb. az elején a boot után, akkor jön, hogy melyik drive-ra akarod installálni. Ebben a menüben kapásból törlöm az összes particiót, majd kreálok újakat. Itt lehet azt hiszem ha nem is 8192, de 8000 MB nagyságút legalább. Majd kiválasztom, hogy erre installálja, a következő képernyőn szól, hogy még nincs formázva, és felajánlja az NTFS-t (kisebb drive esetén a FAT-ot is). Innentől értelemszerű. Install után sp5, majd a drive többi része.
De már régen csináltam ilyet, majd még utánanézek.
Előzmény: leha (8)
leha Creative Commons License 2001.12.11 0 0 8
de ha megmondod, hogyan kell ...
én eddig az NZFS-sel legkorábban a fájlok másolása után találkoztam, amikor felajánlotta a partíció konvertálását ...
könnyen lehet, hogy én nem tudom, hol kell kereseni ...
Labor Creative Commons License 2001.12.11 0 0 7
????
Ez fura.
Nincs tippem. :(((
Előzmény: leha (6)
leha Creative Commons License 2001.12.11 0 0 6
nekem eddig nem sikerült ...
merthogy az NT-s bootcd (legalábbis nálam) nem tud NTFS partíciót csinálni. a FAT16 pedig egyszerűen nem képes 2G-nál nagyobbra ...
de valószínűleg bennem a hiba
Labor Creative Commons License 2001.12.11 0 0 5
Ha NT install CD-ről bootolsz, akkor kapásból lehet 8 gigást is, és nem kell floppikkal szarakodni.
Előzmény: leha (4)
leha Creative Commons License 2001.12.11 0 0 4
NT instalhozz előbb egy 2G-ás partíciót kell csinálnod, mert FAT16-os fájlrendszerrel kezdi. az meg nagyobbat nem tud.

használj fdisket, csinálj partíciókat! vigyázz, ha engedélyezed, a nagyméretű partíciókat, akkor FAT32-vel fogja csinálni (még a kicsiket is) és azt se az NT, se a win95 nem látja

Labor Creative Commons License 2001.12.11 0 0 3
Hát akkor NT 4.0. Installáláskor kreálsz egy 8 gigás particiót, vagy kisebbet. Persze ez az eddig tárolt adatok elvesztésével jár. Ezután felteszed az ötös, vagy hatos service pack-et, majd a disk managerből, vagy tudomisén honnan megkreálod a maradék 32 gigát is.
Szerintem Win95 esélytelen, de várjunk, hátha jön egy okosabb kolléga.
Előzmény: Zézé (2)
Zézé Creative Commons License 2001.12.11 0 0 2
Az a baj, hogy a gepen mar volt 2000, 98, Me.
Egyre butabb es butabb lett, de van egy program, ami win95-ot vagy Nt4et kivan. Allitolag win95on lattak jol mukodni, de a tobbin hibak garmadajat produkalja
Előzmény: Labor (0)
Labor Creative Commons License 2001.12.11 0 0 1
Pontositok. Az NT 4.0 azt hiszem sp5-től már látja. De ha egy particiót akarsz, akkor nem tudod feltenni, mert először az első verziót kell.

Win ME szerintem a megoldás.

Előzmény: Labor (0)
Labor Creative Commons License 2001.12.11 0 0 0
Szerintem 0 esélyed van. Az NT 4.0 sem lát 8 GB-nál többet.
Próbálkozz Win ME-vel, ha ez a vonal érdekel.
Előzmény: Zézé (-)
Zézé Creative Commons License 2001.12.11 0 0 topiknyitó
Szevasztok

Win95ot szeretnek feltelepiteni egy 40G merevlemezre.

win98-as inditolemezzel inditottam, de a win95 a telepites soran kiabalt, hogy elobb csinaljak egy DOS particiot, es tiltsak le valamit.

Ezutan az ures gepre felraktam 6.2 DOS-t, de ez csak 2G-ig erzekelte a merevlemezt. Erre felraktam a win95-ot de az sem latott tobbet, csak amennyit a DOS.

Mit lehetne csinalni, hogy a teljes teruletet lathatova valjon?

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!