HP51626A jelü patront rendszeresen töltöttem fel KeyMax utántöltő szettel. Ez egy sürített levegős palackból a középen lévő lyukon keresztül betölti a tintát. Utána szintén a középen lévő lyukon keresztül levegőt kell bele nyomni. Majd rögtön az oldal lévő lyukat egy gumi golyóval (amit a tintához adnak) lezárni. Ez utóbbi kettőt a készülék egy menetben csinálja.
A készülék töltés közben a patron alján lévő lyukat is elzárja a töltés idejére.
Ha a gumibogyó nem kerül bele, vagy nem zár, akkor az összes tinta lassan kifolyik a nyomtatóba.
Nekem 3-ból kb. 2 sikerült. Sok bosszúság volt vele. Ezért abbahagytuk.
Tudtommal nem minden tinta oldószere egyforma. Pl. a 26A és a 29A különbözik.
Egy kolléga azóta a "kiürült" patronokból még megmaradó tintát kiszedi és áttölti magának. Az eredményről nem számol be és már egy ideje nem jött a patronokért sem.
Szaborob: Az üres patron órákon belül be tud száradni, tehát nem biztos, hogy az áttöltéssel sikert érsz el. Ezenkívül a HP patronokat légteleníteni is kell a feltöltés után. Meg ha igaz, a feltöltésre nincs nyílás, hanem a fuvókákon keresztül végzik.
Vegyél meg egy utántöltő szettet, és azokkal az eszközökkel a hibás patronból át tudod tölteni a tintát. (Ha a régi még nincs beszáradva.)
Az utántöltésre szakosodott cégeket az órákon belüli beszáradás miatt nem tudom jó szívvel ajánlani. A korrekt megoldás az, hogy amikor a patron kifogy, AZONNAL helyben feltöltöd.
Motoszkal: Az ismerősödnek -ugye- Canon nyomtatója van?
Iscsi: Számtech boltokban kell érdeklődni, sok helyen forgalmazzák az InkTech termékeit. Aztán lehet venni nem gyári (de új) patronokat 50-60%-os áron.
A festékek nem kompatibilisek egymással, más kell a Canonba és más a HP-ba.
a kovetkezo a problemam:
van egy ures es egy teli HP 51629A fekete festekpatronom, ez meg alapvetoen nem lenne baj :)), a gaz csak az, h a telin serultek a nyomtatashoz szukseges vezetekek, s igy nem lehet vele nyomtatni,
van-e mod a festek attoltesere a telibol az uresbe? (pl injekcios tuvel? gondoltam inkabb elobb megkerdezem, mielott irreverzibilis valtoztatasokat tennek a festekpatronokon:)