Rengetegen kértétek és mivel továbbra is eléggé le vagyok terhelve a forrást megosztom mindenkivel. Szeretném, ha a forráson eszközölt változtatásokat részemre is megküldenétek. 2003. júliusban tervezem, hogy CVS alapúvá teszem a forrást. Jó szemezgetést....
A TEGLA 0.7.1271 forrását feltettem a
www.extra.hu/hgplsoft oldalamra.
A teljeskörű tesztelésre nem futotta időmből. Amit említettél azt észrevettem és már ki is javítottam, de a javítást csak pár nap múlva teszem fel. Addig várom az észrevételeket.
HGPL
Beállítások/Szintek/Rétegrendek
Színjellemzők alatti négyzetekra kattintva Access violation.
Fal/Ablaktípusoknál:
Kitörlök egy falat, akkor ugye nem lesz kijelölve egy tipus sem. Ilyenkor a tipus törlésére List index out of bounds (-1) hibaüzenet :)
Gege
Ui: na most rakott rá födémet... De mintha nem mindig tenne. Na majd még próbálkozom :)
Hát még próbálkozom ezzel a födémmel :)
Amúgy a billentyűzetfigyelésnél nem lehetne nézni, hogy aktív-e az ablak?
Más: direkt menti el az ablak pozícióját, vagy csak nekem tűnik úgy, hogy betöltéskor odébbteszi még a maxira kirakott ablakot is?
Ja igen, ha újat kezdek, a réginek ottfelejti az első fal lerakásáig az alapját meg a födémet.
Nem is... Az első fal lerakásakor még otthagyja, csak ha odébbviszem a falat, akkor tűnik el.
Hát még próbálkozom ezzel a födémmel :)
Amúgy a billentyűzetfigyelésnél nem lehetne nézni, hogy aktív-e az ablak?
Más: direkt menti el az ablak pozícióját, vagy csak nekem tűnik úgy, hogy betöltéskor odébbteszi még a maxira kirakott ablakot is?
Ja igen, ha újat kezdek, a réginek ottfelejti az első fal lerakásáig az alapját meg a födémet.
A födémet egyelőre automatikusan teszi rá. Egyelőre abban az esetben ha a területet négy oldal határolja és van párhuzamos oldala is.
A mégse gomb és hasonlókat mostanában javítom.
Az ASDW-re: kikapcsolható a játék gombbal.
..de mondjál jobbat szívesen fogadom ;-)
(ez a témakör azért problémás, mert nem teljes képernyős "játék"ról van szó. A gombok másra is kellenek, és ez egy plusz "feature".
Szia!
Egy kérdés: Hol lehet a födémet feltenni? :)
Másik: a mégsem gomb szerintem is jól jönne úgy általában.
Megint másik: elég kellemetlen, hogy ha masik programban használom az asdw billenyűket elmászik a kép :)
Sziasztok,
Végre elkészültem a TÉGLA program újabb verziójával.
Sok tanácsot megfogadtam, de még van csinosítani való.
Ami az érdemi munkát illeti, már lehet menteni és betölteni, lehet födémet készíteni. Ebben a 0.7-es verzióban még elképzelhető hiba, de nagy volt részetekről az érdeklődés és úgy gondoltam csökken email forgalmam ha mihamarabb letölthetővé teszem az újabb progit :-))
Írjatok inkább a fórumokba, mert ez többek számára is hasznos információkkal szolgálhat. Természetesen külön kéréseket kérdéseket továbbra is fogadok email-ben.
Letölthető a szokásos helyekről:
Tegla1 vagy a
Tegla2 oldalakon.
Bocsi, lassabban haladok mint terveztem.
Nézzétek meg az oldalt, mert feltettem egy screenShoot-ot ami éppen a födémről szól.
Igérem napokon belül elkészülök.
Tszteltem, letöltöttem én is a programot, de az általad jelzett hibaüzenetet nem kaptam meg. Minden rendben zajlott. Ha gondolod elküldhetem email-ben is.
Win98 alatt a Setup futtatásakor "The setup files are corrupted. Please obtain a new copy of the program" üzenetet adja.
Újra levettem, újra ezt üzente (pár perccel ezelőtt).
Sziasztok,
Új kérdés merült fel (bhubert): a program főablakának tetején látható szerkesztőgombokat hogyan helyezzem el úgy, hogy kisebb területet foglaljanak? Dialógusablak?
HGPL
A Tégla új verzióját tettem fel. Próbáljátok ki.
Jeleztek felém olyan hibát, hogy kiír a program egy hibaüzenetet: "Handle=0 Tpolygon ...".
Sajnos nem tudtam saját gépemen rekonstruálni a hibát. Ha valakinél ez jelentkezik írjon mihamarabb.
HGPL
Amit a mozgatásról írtál igaz, megpróbálom quake-sre venni majd. Sokat gondolkoztam és így alakult ki ez a mozgatási forma (egér +módosító billentyűk: CLTR, ALT)
Ingyenes, mert megpróbálok cégeket rávenni, hogy a saját terméküknek a programba kerüléséért fizessenek. Már tárgyalások folynak a Wienerbergerrel (ez látszik is hiszen Porotherm termékekk vannak benne), de több szakterület is érdekelt lesz. (nyílászárók, fűtéstechnika, stb.)
A falak hosszát most a GRID-ek beállításásra bíztam, de a számszerű beállítás úgyhiszem jó ötlet (már rakom is a tevedők közé ;-)
Sajnos most egy kissé mélyen vagyok a programban, úgyhogy ki kellett vennem a betöltés/mentés menüt (ha jól gondolom ami letölthető utolsó abban sincs már benne) legalábbis egy pár napra.
Nem vagyok szakember ezen a területen (igaz AutoCAD-del dolgoztam már), de szerintem nagyon profi!
Vélemények:
- a nyersanyag+munkaidő számítás jó ötlet
- a 3D-s körbejárást nagyban segítené, ha lehetne jobbra és balra mozgatni is a kamerát pl. a nyíl billentyűkkel, nem csak forgatni a tengelye körül
- célszerű lenne, ha a Fal információk ablakban számszerűen meg lehetne adni a fal hosszát, magasságát, és a legfontosabb: a dőlésszöget
- kilépés előtt az elmentetlen terv mentésének felajánlása
Kb. ennyi. :)
Különben biztos sokat dolgozhattál vele, hogy-hogy csak így ingyen letölthetővé teszed? Vagy a végleges verzió már pénzes lesz?
Készítettem egy szoftvert, mellyel egyszerű családi házat lehet tervezni és térben körüljárni megnézni, mennyiségeket számolni stb. A program kipróbálási fázisba került, így gondoltam nyitok egy fórumot, hogy meg lehessen a tapasztalatokat beszélni.
A programot szabadon letölthetitek az alábbi címről: