Keresés

Részletes keresés

HGPL Creative Commons License 2003.04.16 0 0 28
Persze, hogy szabad, érdeklődve figyelem. Ha van kérdésed írj!
HGPL
Előzmény: Gra (27)
Gra Creative Commons License 2003.04.13 0 0 27
Hello HGPL!
Ezek a fájlok mintha binárisok lennének. (már ami a letöltés részben van.) Besegítnék egy kis linuxos portolásba, ha szabad)
Gra
HGPL Creative Commons License 2003.04.10 0 0 26
Hello mindenkinek!

Rengetegen kértétek és mivel továbbra is eléggé le vagyok terhelve a forrást megosztom mindenkivel. Szeretném, ha a forráson eszközölt változtatásokat részemre is megküldenétek. 2003. júliusban tervezem, hogy CVS alapúvá teszem a forrást. Jó szemezgetést....

A TEGLA 0.7.1271 forrását feltettem a
www.extra.hu/hgplsoft oldalamra.

A TEGLAII forrása is hamarosan felkerül.

Előzmény: HGPL (25)
HGPL Creative Commons License 2002.02.11 0 0 25
Szia, Gege

A teljeskörű tesztelésre nem futotta időmből. Amit említettél azt észrevettem és már ki is javítottam, de a javítást csak pár nap múlva teszem fel. Addig várom az észrevételeket.
HGPL

Előzmény: hGege (24)
hGege Creative Commons License 2002.02.10 0 0 24
Na ígérem ma már többet nem írok! :)

Beállítások/Szintek/Rétegrendek
Színjellemzők alatti négyzetekra kattintva Access violation.

Fal/Ablaktípusoknál:
Kitörlök egy falat, akkor ugye nem lesz kijelölve egy tipus sem. Ilyenkor a tipus törlésére List index out of bounds (-1) hibaüzenet :)

Gege

Ui: na most rakott rá födémet... De mintha nem mindig tenne. Na majd még próbálkozom :)

Előzmény: hGege (23)
hGege Creative Commons License 2002.02.10 0 0 23
Szia!

Hát még próbálkozom ezzel a födémmel :)
Amúgy a billentyűzetfigyelésnél nem lehetne nézni, hogy aktív-e az ablak?

Más: direkt menti el az ablak pozícióját, vagy csak nekem tűnik úgy, hogy betöltéskor odébbteszi még a maxira kirakott ablakot is?

Ja igen, ha újat kezdek, a réginek ottfelejti az első fal lerakásáig az alapját meg a födémet.
Nem is... Az első fal lerakásakor még otthagyja, csak ha odébbviszem a falat, akkor tűnik el.

Gege

Ui: ez az emailcím él?

Előzmény: HGPL (21)
hGege Creative Commons License 2002.02.10 0 0 22
Szia!

Hát még próbálkozom ezzel a födémmel :)
Amúgy a billentyűzetfigyelésnél nem lehetne nézni, hogy aktív-e az ablak?

Más: direkt menti el az ablak pozícióját, vagy csak nekem tűnik úgy, hogy betöltéskor odébbteszi még a maxira kirakott ablakot is?
Ja igen, ha újat kezdek, a réginek ottfelejti az első fal lerakásáig az alapját meg a födémet.

Gege

Előzmény: HGPL (21)
HGPL Creative Commons License 2002.02.10 0 0 21
Szia Gege!

A födémet egyelőre automatikusan teszi rá. Egyelőre abban az esetben ha a területet négy oldal határolja és van párhuzamos oldala is.

A mégse gomb és hasonlókat mostanában javítom.

Az ASDW-re: kikapcsolható a játék gombbal.
..de mondjál jobbat szívesen fogadom ;-)
(ez a témakör azért problémás, mert nem teljes képernyős "játék"ról van szó. A gombok másra is kellenek, és ez egy plusz "feature".

HGPL

Előzmény: hGege (20)
hGege Creative Commons License 2002.02.10 0 0 20
Szia!
Egy kérdés: Hol lehet a födémet feltenni? :)

Másik: a mégsem gomb szerintem is jól jönne úgy általában.
Megint másik: elég kellemetlen, hogy ha masik programban használom az asdw billenyűket elmászik a kép :)

Amúgy alakulgat, sok sikert hozzá
Gege

Előzmény: HGPL (19)
HGPL Creative Commons License 2002.02.09 0 0 19
Sziasztok,
Végre elkészültem a TÉGLA program újabb verziójával.
Sok tanácsot megfogadtam, de még van csinosítani való.
Ami az érdemi munkát illeti, már lehet menteni és betölteni, lehet födémet készíteni. Ebben a 0.7-es verzióban még elképzelhető hiba, de nagy volt részetekről az érdeklődés és úgy gondoltam csökken email forgalmam ha mihamarabb letölthetővé teszem az újabb progit :-))
Írjatok inkább a fórumokba, mert ez többek számára is hasznos információkkal szolgálhat. Természetesen külön kéréseket kérdéseket továbbra is fogadok email-ben.

Letölthető a szokásos helyekről:
Tegla1 vagy a
Tegla2 oldalakon.

Várom a véleményeteket!
HGPL

HGPL Creative Commons License 2002.02.01 0 0 18
Sziasztok,

Bocsi, lassabban haladok mint terveztem.
Nézzétek meg az oldalt, mert feltettem egy screenShoot-ot ami éppen a födémről szól.
Igérem napokon belül elkészülök.

HGPL

HGPL Creative Commons License 2002.01.29 0 0 17
Új helyen is elérhető a TÉGLA program:
http://free.x3.hu/hgplsoft
HGPL
HGPL Creative Commons License 2002.01.28 0 0 16
Kérdés,
Többen jelezték, hogy az EXTRáról nehezen tudják a progit letölteni. Érdemes lenne áthelyeznem máshová (is) a progit?
HGPL
Előzmény: Howling_Mad (15)
Howling_Mad Creative Commons License 2002.01.28 0 0 15
Köszi, az jó lenne!
Ez a cím megfelel?
Előzmény: HGPL (14)
HGPL Creative Commons License 2002.01.28 0 0 14
Szia Howling_Mad !

Tszteltem, letöltöttem én is a programot, de az általad jelzett hibaüzenetet nem kaptam meg. Minden rendben zajlott. Ha gondolod elküldhetem email-ben is.

Amúgy. készültség: FÖDÉM: 87%, SAVE/LOAD 60%

HGPL

Előzmény: Howling_Mad (13)
Howling_Mad Creative Commons License 2002.01.25 0 0 13
Win98 alatt a Setup futtatásakor "The setup files are corrupted. Please obtain a new copy of the program" üzenetet adja.
Újra levettem, újra ezt üzente (pár perccel ezelőtt).

?

Előzmény: HGPL (12)
HGPL Creative Commons License 2002.01.25 0 0 12
Sziasztok!

A hétvégén 01.27-ére tervezem feltenni az újabb verziót, mely már tartalmazza a födém készítést és a MENTÉST!
HGPL

HGPL Creative Commons License 2001.12.15 0 0 11
2001.12.15 00
ÚJ VERZIÓ került fel!
Főbb változások: kezelői felület, több hiba kijavítva. De még nincs benne a födém.

HGPL

Előzmény: HGPL (10)
HGPL Creative Commons License 2001.12.12 0 0 10
Sziasztok,
Új kérdés merült fel (bhubert): a program főablakának tetején látható szerkesztőgombokat hogyan helyezzem el úgy, hogy kisebb területet foglaljanak? Dialógusablak?
HGPL
HGPL Creative Commons License 2001.12.11 0 0 9
Szia Ozon,
Tudsz helyet ahova felrakhatom?
Vagy Email? (1.5MB)
HGPL
Előzmény: Ozon (8)
Ozon Creative Commons License 2001.12.11 0 0 8
azaz le vannak tiltva
Előzmény: Ozon (7)
Ozon Creative Commons License 2001.12.11 0 0 7
Mert munkahelyen vagyok, és le van tiltva az ingyenes tárhelyek. Valami megoldást tudnánk találni, hogy én is tesztelhessem a programodat?
Előzmény: HGPL (1)
HGPL Creative Commons License 2001.12.10 0 0 6
Sziasztok,

A Tégla új verzióját tettem fel. Próbáljátok ki.
Jeleztek felém olyan hibát, hogy kiír a program egy hibaüzenetet: "Handle=0 Tpolygon ...".
Sajnos nem tudtam saját gépemen rekonstruálni a hibát. Ha valakinél ez jelentkezik írjon mihamarabb.
HGPL

HGPL Creative Commons License 2001.12.08 0 0 5
Sziasztok,
Kiegészítettem a HELP-et és készül a belső help változat is.
HGPL Creative Commons License 2001.12.08 0 0 4
ÚJ !
HELP az oldalon megtalálható.
Előzmény: HGPL (3)
HGPL Creative Commons License 2001.12.08 0 0 3
4ndr3w !

Amit a mozgatásról írtál igaz, megpróbálom quake-sre venni majd. Sokat gondolkoztam és így alakult ki ez a mozgatási forma (egér +módosító billentyűk: CLTR, ALT)
Ingyenes, mert megpróbálok cégeket rávenni, hogy a saját terméküknek a programba kerüléséért fizessenek. Már tárgyalások folynak a Wienerbergerrel (ez látszik is hiszen Porotherm termékekk vannak benne), de több szakterület is érdekelt lesz. (nyílászárók, fűtéstechnika, stb.)

A falak hosszát most a GRID-ek beállításásra bíztam, de a számszerű beállítás úgyhiszem jó ötlet (már rakom is a tevedők közé ;-)

Sajnos most egy kissé mélyen vagyok a programban, úgyhogy ki kellett vennem a betöltés/mentés menüt (ha jól gondolom ami letölthető utolsó abban sincs már benne) legalábbis egy pár napra.

HGPL

Előzmény: 4ndr3w (2)
4ndr3w Creative Commons License 2001.12.08 0 0 2
Nem vagyok szakember ezen a területen (igaz AutoCAD-del dolgoztam már), de szerintem nagyon profi!
Vélemények:
- a nyersanyag+munkaidő számítás jó ötlet
- a 3D-s körbejárást nagyban segítené, ha lehetne jobbra és balra mozgatni is a kamerát pl. a nyíl billentyűkkel, nem csak forgatni a tengelye körül
- célszerű lenne, ha a Fal információk ablakban számszerűen meg lehetne adni a fal hosszát, magasságát, és a legfontosabb: a dőlésszöget
- kilépés előtt az elmentetlen terv mentésének felajánlása

Kb. ennyi. :)
Különben biztos sokat dolgozhattál vele, hogy-hogy csak így ingyen letölthetővé teszed? Vagy a végleges verzió már pénzes lesz?

HGPL Creative Commons License 2001.12.08 0 0 1
Miért nem tudod letölteni?
HGPL
Előzmény: Ozon (0)
Ozon Creative Commons License 2001.12.08 0 0 0
nem nulla lehet a program, de sajnos nem tudom letölteni.
Előzmény: HGPL (-)
HGPL Creative Commons License 2001.12.08 0 0 topiknyitó
Sziasztok,

Készítettem egy szoftvert, mellyel egyszerű családi házat lehet tervezni és térben körüljárni megnézni, mennyiségeket számolni stb. A program kipróbálási fázisba került, így gondoltam nyitok egy fórumot, hogy meg lehessen a tapasztalatokat beszélni.
A programot szabadon letölthetitek az alábbi címről:

TÉGLA program

Várom a hozzászólásaitokat.
HGPL

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!