Sziasztok! Mi szeptemberben mentünk volna ki a nagymamámmal régi ismerősét meglátogatni (talán utóljára) és az egy dolog, hogy engem visszautasítottak, de, hogy a 82 éves nagymamámnál nem látják biztosítottnak, hogy visszajön?! Szerintetek egy idős embernek pont az a célja, hogy kint maradjon feketén dolgozni?! Ez már nevetséges. Hol az emberség, a megértés?! Üdv. mindenkinek, kiérti (én nem)
A túrista, vagy látogatói vizum egy alkalomra 75 CAD-ba kerül. Többszöri látogatásra szóló (max 5) 150 CAD-ba kerül.
Ezeken a címeken van egy-két hasznos infó:
http://canada.hungarianforum.com/
http://www.canada.hu
Engem csak annyiban zavar ez az egész vizumosdi,hogy ez tulajdonképpen egy plusz kör, amit futni kell. De ha azt igérik, hogy valos indokokkal érkezöket beengednek, hát állok elébe.Valahol érthetö,hogy az állam meg akarja szürni, illetve pontosan tudni akarja kit enged be, de szerintem aki idáig be tudta ügyeskedni magát, azt a vizum sem fogja megállitani.
Nekem csak az a furcsa, hogy a PM pár hete azt nyilatkozta, hogy nem fognak Kanadábol bevehetelen várat csinálni, amikor az USA nehezményezte a bevándoroltatási elveket. Akkor ez most mi? Idáig sem volt teljesen sétagalopp a letelepedés, most már a turistáskodáshoz is külön engedély kel...
Remélem tényleg könnyen megadják az engedélyt,mert várom a szüleimet otthonrol...
Denisa
Teljes mértékben igazad van, Afganisztánból, a volt Jugoszláviából menekültek jöttek. Csakhogy a "mi" cigányaink is úgy akarják beállítani magukat Strassburgban, Kanadában, mintha üldöznék öket, menekültek lennének -holott csak azért mennek oda, mert rájöttek, hogy ott több pénzt tudnak kicsikarni maguknak munka nélkül.
Persze nemcsak a pénzröl van szó, úgy gondolják ott több megbecsülést kapnak. Amit meg is kaphatnak egy darabig -amíg rá nem cáfolnak a rájuk vonatkozó utópisztikus nyugati elképzelésekre ami szembeköszön minden "cigányokról" szóló amerikai írásban v. filmben.
A Romaniabol erkezok szuresere eleg az az osszeg, amit a sajat hataroreik kovetelnek meg toluk mostanaban.
Afganisztanbol viszont valoban menekultek jottek, ez tagadhatatlan - igy nincs sok koze a kanadai esethez.
Mert rontana az ország nemzetközi megítélésén. Azt meg mindenki leszarja, hogy Kanada vízumot vezet be valami kis balkáni országgal szemben ahol cigányok laknak és lovon járnak.
Mar irtam, hogy letezik vmi jelentes, amit az ensz ad ki arrol, hogy mely orszagokban sertik meg az emberi jogokat es hol uldozik a kisebbseget. Sok orszag a menekultugyek elbiralasanal ezt veszi alapul. Mo-n mar regota minden OK.
Nem tudok linket a jelenteshez, de igyexem utana nezni.
Szvsz ezt az egész ügyet sokkal egyszerűbben is le lehetett volna rendezni. Kellene egy nemzetközi bizottság aki figyeli hogy hol üldözik valóban az adott kisebbséget. Így ki lehetne állítani egy térképet ami alapján nagyon gyorsan el lehetne dönteni minden országnak hogy kit fogad be és kit nem. Innentől kezdve Kanadának elég ránéznie a térképre: Magyarországról jön és azért kér menekültstátuszt mert üldözik mint cigányt ? Na menjen a fenébe, de a saját költségén. Ezt teljesen felesleges személyenként vizsgálni, ha Kanalas Jóskát nem üldözik mint cigányt akkor Lakatos Pistát sem.
Üdv GORILLA !
Örülök, hogy véded Kanadát. Nekem is tetszik a politikája, ahogyan békében él egymás mellett mindenki.
Az indián témával kinn találkoztam, mert addig csak gyermekkori regényeimből volt visszaemlékezésem.
Történt vala, hogy ismerőseimnek megemlitettem, hogy elmehetnénk már 1 múzeumba, vagy megnézhetnénk valami régi várat, esetleg emlékhelyet az indián kultúrából.
Erre a válasz egy dühös kifakadás volt, hogy nincs mit megnézni, nem építettek semmit soha. Fejletlen barbár lusta mocskos népség. Amikor a fehér ember betette a lábát amerikába, a kereket még nem ismerték, állatbőrökbe burkolóztak, sátorban laktak, semmi nem maradt utánuk. A mai napig nyillal lövöldöznék egymást lóhátról, ha nem jön be Európából valami kultúra.
Ha pedig a cigányokat emlitettem, akkor mi voltunk a szemetek és aljasak, mert elnyomjuk őket és hazugságokat terjesztünk róluk.
Pedig mennyi híres ember, orvos és müvész van közöttük. Én meg csak néztem ki a fejemből !!?? És láttam, hogy ez tabu téma, fájó pontja Kanadának.
Persze lehet, hogy én beszéltem rossz helyen, rossz időben , rossz emberekkel.
Bántani, sérteni nem kívántam senkit, csak sz@r ügy, hogy engem is érint a vízum, engem is megítélnek, pedig én nem tehetek erről a menekült ügyről semmit.
szvsz nem kellett volna foglalkozni egyetlen menekült kérelemmel sem, hanem hazavágni minden kérelmezőt, a saját költségén.
Vagy ok. legyen elbírálás, mert lehet, hogy találnak igazi üldözöttet. Akiről viszont bebizonyosodik, hogy csalt, jogtalanul vett fel segélyeket, visszaélt Kanada bizalmával, az térítse meg a károkat, költségeket!!!
Biztos vagyok benne, hogy mindjárt nem lenne kérelmező a menekült státuszra Magyarországról.
Víz kell Kanadába? Csak nem félreértette valaki a Drink Canada Dry! reklámot?
(angolul nem tudók kedvéért: Idd szárazra Kanadát!)
De mi ez a latin végződés?
"Adott mellé adómentességet, ingyenes orvosi ellátást, örökös halászati-vadászati jogot, és segélyt, hogy befogja a szájukat. Igy olcsóbb jegelni a problémát, mint valós megoldást keresni. "
Melyik konyvet olvastad, amelyikben adatokat talaltal kanada politikajarol az oslakosokkal kapcsolatban? Az ilyen alaptalan gyulolkodo frocsogestol a gyomrom felfordul. A vilag tanulhatna kanadatol a kisebbsegi kerdesekben. Az indianok kanadaban olyan jol elnek, mint sehol mashol. nem halasznak, nem vadasznak, hanem elnek egyutt a tarsadalommal, es annak reszesei es tagjai. Az eszkimok meg fent elnek a francba eszakon, es a joreszuk azt sem tudja, melyik orszaghoz tartoznak, es eszre sem vettek, hogy barmi vatozott volna az elmult 500 evben.
"Ugyan ezt tették most Magyarországgal"
Mit?
"Ugyan ezt tették most Magyarországgal, ahelyett, hogy a saját rendszerüket felülvizsgálnák, és megszüntetnék a kiskapukat. "
Erdekes, akkor senki nem pofazik, hogy vizsgaljak felul a rendszeruket, amikor befigadja a ciganyokat, mert had vigye a szemetunket. Ahogy vizum van, azonnal jonnek az ilyen szovegek.
"Tessék itt a kollektiv büntetésetek! "
A vizum nem buntetes hanem vedekezes
"És tényleg ne azonosítsanak mindenkit cigánynak!"
"... Magyarországra pedig tódulnak a román, jugoszláv és afgán menekültek. Mi köze van Magyarországnak Afganisztánhoz? Kérdezhetném. Ráadásul ez sokkal kisebb ország. "
Miert nem vezetik be az afganoknak meg romanoknak a vizumot? Nem en kertem a magyar allamot, hogy fogadja be ezeket.
"Nem hiszem el, hogy egy kis utánjárással ne lehetne felgöngyölíteni ezeket az ügyeket. "
De bizony nagyon sok mindent fel lehetne göngyölíteni országunkban, ha az arra illetékesek végeznék a dolgukat rendesen, és a törvény is támogatná őket.
Szóval kemény törvények kellenének, hogy az embereknek fel se merüljön gondolatukban a bűnözés, egymás megkárosítása.
Na de ez már off.
Gusztustalan! Komolyan az egyetlen megoldás lenne, ha Kanada kriminalizálná a menekültszervezést, és egyszerűen nem fogadná el hogy aki Magyarországról jött, menekült lehet. Itthon is le lehetne vadászni valahogy ezeket a vállalkozásokat, lehetne ellenük törvényeket hozni. Még a cigánykérdést se kell hozzá megoldani. Nem hiszem el, hogy egy kis utánjárással ne lehetne felgöngyölíteni ezeket az ügyeket.
Ezekszerint nem a cigányok miatt fognak velünk sz**ozni a kanadai hatóságok, hanem néhány paraszt miatt akik a legnyomorultabb emberek lehúzásán gazdagodnak. Az ilyeneket kéne karanténba zárni, nem a cigányságot.
Kanada megoldotta a saját "szemetének" kérdését.
Rezervátumba tette őket!
Adott mellé adómentességet, ingyenes orvosi ellátást, örökös halászati-vadászati jogot, és segélyt, hogy befogja a szájukat. Igy olcsóbb jegelni a problémát, mint valós megoldást keresni.
Ugyan ezt tették most Magyarországgal, ahelyett, hogy a saját rendszerüket felülvizsgálnák, és megszüntetnék a kiskapukat.
Tessék itt a kollektiv büntetésetek!
A vízum pedig igenis probléma szerintem, nekünk és országunknak, a megítélésünknek.
És tényleg ne azonosítsanak mindenkit cigánynak!
Kanada a vilagon az utolso, akinek koze van ahhoz, hogy mi van magyarorszagon, es ahhoz, hogy a ciganyoknak nem tetszik ott az elet, megis a magyar allam evek ota nezi, hogy az o problemas etnikuma raerolteti magat egy olyan orszagra, aki segitokesz, de a problemarol nem tehet.
... Magyarországra pedig tódulnak a román, jugoszláv és afgán menekültek. Mi köze van Magyarországnak Afganisztánhoz? Kérdezhetném. Ráadásul ez sokkal kisebb ország.
Folytathatnám, de a lényeg, hogy nem a vízumhatározattal van bajom (azt megértem és ezért elfogadom), hanem a cigányokkal. Nem az országból, hanem az utcájukból sem kellene kiengedni őket, legalábbis az antiszociálisakat (gy.k. gettó). Viszont erre meg éppen a nagy liberálisok kapnák fel a fejüket, hogy "na álljunk le az antiszemitizmussal". Leállok mielőtt bekattanok.
Van igazság mindenki mondatában, ebből is látszik milyen bonyolult a kérdés.
Azonban meg kell erősítenem ismételten, hogy a menekültek nagy része nem cigány! 1 év alatt találkoztam 3 !! cigánnyal és kb 100 nem cigánnyal. Ami megfelel az itthoni népességi statisztikáknak is. Csak ugye ha ők randalíroznak, lopnak, csalnak, büdösek, akkor azt jobban észrevesszük akár itthon, akár kinn.
(Persze lehet,hogy én azért nem találkoztam velük, mert én dolgoztam, ők meg nem.)
Na és ne felejtsük el, hogy a menekült áradat nagyon jó üzlet volt, sok volt honfitársunknak, akik most büszkén viselik a canadian citizen címet. Mert ugye az iskolázatlan angolul nem beszélő menekült még egy kenyeret sem tudna kérni a boltban segítség nélkül, nem hogy hivatalban intézkedjen. Aki pedig beadta a menekült státuszi kérelmet, kapott rögtön egy táskányi nyomtatványt amit ki kellett tölteni + önéletrajt + fogalmazvány arról, hogy ki üldözi, hogyan, miért.
Erre szépen szakosodtak a hiénák, akik felajánlották "segítőkészségüket" jó pénzért.
Elintézték a segélyt, aminek általában 80%-át el is tették minden hónapban, mert ügyintéznivaló mindíg akadt. A szállás körülményeikhez képest a magyar CS lakás palota volt.
Idehaza pedig minimum 30 helyen toborozták a szerencsétleneket!
Nézzetek meg bármely hirdetőújságot visszamenőleg, mennyien hirdettek munkalehetőséget Kanadában! Én is felhívtam egyiküket, kíváncsi voltam hogyan próbálnak majd lehúzni. Érdekes beszélgetés volt. A hölgy azt mondta, befizetek neki X Forintot, cserébe már a kanadai reptéren várni fog az emberük, aki szakképzett ügyvéd, elintéz minden papírt, engedélyt, szállást, segít munkát keríteni.
Miután belekérdeztem komolyabban, és kiderült, hogy refugee lennék, már nem kellettem a hölgynek, gyanús lettem.
Kinn megismerkedtem egy lánnyal akit mint fodrászt csaltak ki. Újság hirdetésre jelentkezett, menekült lett belőle, és a barátjával kaptak egy szobát havi 800CAD-ért.
A munka ügyintézés címén kezébe nyomtak 3 fodrász üzlet címét, menjen keresse fel, mondja meg ingyen akar dolgozni 2 hetet, és ha megszeretik biztosan alkalmazzák majd. Az illető ezt űzte, fenntart kb.4-5 házat tele menekültekkel, akiket ő csalt ki Mo-ról.
A szerencsétlenek adóságba verik magukat idehaza, hogy ki tudjanak menni, aztán kint pedig mégjobban lehúzzák őket.
Na, most miután befejeztem dühöngésemet, visszatérek a vízumra.
Szal. aki tudja a pontos ügyintézés menetét, hozzávalókat, követelményeket, feltételeket esetleg tapasztalata van, kérem tegye közzé!
Az a szemét dolog az egészben hogy az én pénzemet/időmet/energiámat veszik el azért, mert néhány embernek nem elég a magyarországi welfare. Miért nem pattintják vissza az egész csapatot a határról csípőből? Ki lehetne jelenteni hogy magyar állampolgároknak NINCS menekültstátusz, NINCS egyedi elbírálás, és kész. Aki ennek ellenére kiutazik és ezt kérelmezi, automatikusan el van utasítva. Bevándorolni, munkát vállalni lehessen de segélyről szó se lehet.
Azért indult el a menekültáradat, mert Kanada foglalkozott vele. Ha kapásból dobálják vissza egytől egyig a menekültstátuszért folyamodó romákat Magyarországra, nem terjed el hogy milyen könnyű ott letelepedni, és mások se fognak menni. Utálom a kollektív büntetést, ez a vizumkényszer az.
Magyarország meg semmit nem tehet közvetlenül a kiutazás ellen. Hogy közvetetten mit tehet, az már egy nagy téma - a cigánykérdést nem tudom megoldani.
Erdekes, az usaval szemben nem fontolgatja magyarorszag a vizum bevezeteset, pedig az amerikai vizumkerelemnel keves megalzobb dolog van a foldon, de a magyar kormanyt ugylatszik az nem zavarja, mert joba akarnak lenni veluk. Kanada meg ugye kit erdekel
ja. most magyarorszag is beakarja vezetni a vizumkenyszert nekik. azt "hisszuk" hogy majd az lesz mint amikor canada amerikanak is be akarta vezetni a vizumot, erre amerika mondta ok, de akkor mi sem engedunk be titeket, es akkor canada mondta, hogy oke, akkor nem kell vizum. vagy most mit akarunk elerni ezzel?! nekem ez vicces.
Hidd el nekem, hogy van kanadaban annyi cigany, hogy boven akadna az osszes magyarorszaginak meghivolevel. Abban igazad van, hogy a kiutazast csak diktatorikusan lehet korlatozni, de az megsem jarja, hogy a magyar allam szettarja a kezet, hogy "mi nem tehetunk rola hogy a ciganyok oda mennek, mert a kiutazast nem tilthatjuk meg". De az sem allapot, hogy van egy rossz belpolitikai helyzet, van egy kezelhetetlen ciganykerdes, van egy nagyszamu ciganysag, es ennek egy a fold masik felen levo allam issza meg a levet, akinek visszaelnek a joindulataval, es ha vizumot vezet be, akkor pampognak, hogy Kanada ilyen meg olyan szemet. Valoban nincs mas megoldas mint a szigoru vizomkenyszer. Csak akkor meg nem ertem, mi ezzel a problema.
Az egyetlen valamennyire jarhato ut a megkovetelt minimalis keszpenz, vagy meghivolevel lehetett volna. Erdekes modon elofordult, h tolem mar a frankfurti atszallasnal kerte az ottani kanadai tisztviselo.
Persze a lennt mar emlitett levelellenorzes idehaza nyilvan nem mukodott volna, hamis levelekkel pedig ugyanott lennenk, mint most. Szoval max egy rendorallamban lehet korlatozni a kiutazast, igy nem igazan erzem jogosnak a vadat. Mivel a magyarorszagrol menekules eleve kizarva, igy aki a beerkezeskor erre hivatkozik, mar azonnal lehetett is volna visszaforditani. Igaz, az akkor meg a legitarsasag koltsege, de megis kulturaltabb, mint most igy.
Nem akarok. Ellenben Magyarorszag szarik masok fejere, mert nem akadalyozzak meg, hogy a magyarorszagi ciganyok masok terhere legyenek, es masok penzet emesszek fel. Magyarorszag igy szarik mas orszagok fejere. Hagyjak, hogy a problemas emberek elmenjenek mashova eloskodni, rontsak a kozbiztonsagot, es az eletszinvonalat, valamint a magyarok megiteleset a vilagban. Mi ez ha nem leszaras?
Kanada a vilagon az utolso, akinek koze van ahhoz, hogy mi van magyarorszagon, es ahhoz, hogy a ciganyoknak nem tetszik ott az elet, megis a magyar allam evek ota nezi, hogy az o problemas etnikuma raerolteti magat egy olyan orszagra, aki segitokesz, de a problemarol nem tehet. Ez a gusztustalan. En ismerem itt a ciganysztorikat, es meg kell mondjam, az en eletemre, az en megitelesemre is rossz fenyt vet a sok cigany.
Ez nem igaz. A melenkultek szinte kizarolag ciganyok, aki nem az, az meg buzi. A kivandorlokat es a menekulteket nem szabad osszekeverni, mert kulonbozo jogi kategoria. En meg azt allitom, hog a kivandorlok kozt szinte egy cigany sincs, hiszen ott kiszurik oket, es az is igaz, hogy menekult indoklassal nem lehet kerelmezni a letelepedesi vizumot., ugyanis azzal csak menekultstauszt lehet kerelmezni, tehat ebbol kovetkezik, hogy a menekultek ciganyok. Itt mat hallottam olyat, hogy a magyar meg a cigany az ugyan az a nep. Nem valami jo dolog
Kizarolag a ciganyok miatt van. Anyamek a mult penteken jottek ide latokatoba hozzank, es a malev gep fele ciganyokbol allt, akik egesz vegig hangoskodtak, es budosek voltak. Itt mar azt hiszik a kanadaiak, hogy a magyar kizarolag cigany es buzi, mert csak azok jonnek ide. Ugy is kell, be kell vezetni. A sok semmirekello cigany idejon, elnek a menekulttaborban, nem dolgoznak, es elnek az allam penzen. Nem hogy vizum kellene, hanem az ciganyok javareszet haza kellene vagni. Az Magyarorszag szemete, ott kell elintezni, es nem masokhoz atdobalni.