Ez a francia kitüntetés tényleg nem semmi. Gratulálunk hozzá. Remélem sok ilyet kap még, és talán rájön, hogy a nyugat nem az ő ellensége, és azér, mert a pacal 12 év alatt sem lett Európa nemzeti étele, az nem a kommunista ügynökök és a román titkosszolgálat aknamunkája...
Tiszteletem!...Volt mar 1-2 kituntetes gyujto kormany,allam,part fo a tortenelemben? Istenem,
O szerereti,
O nagyon szereti,
Csak azt nem szereti, hogy mas is szereti......
Pedig emlékszem még, amikor 94 v. 95-ben Horn elvtárs Ámerikában járt, és valami Ikarus-buszt mutatott be Clintonéknak(haha), mekkora nagy dicsőség volt az az egész országnak :)))
Pedig semmi kitüntetés, csak egy kézfogás az Államok Elnökétől.
De hát a Viktor csak egy jobboldali fasiszta disznó, aki biztosan utálja a jófej cinikusokat.
Bocsesz.
Ja , most majd hetente kap egyet, ugyanis még nem kapta meg a kiváló ebtenyésztő, a legjobb magyar anya, beszédfejlesztés bajnoka,s a kiváló úttörő valamint , a bálanya kitüntetésekt sem.
"Azt viszont akkor sem tudnam, hogy ugyan mit tett mar a fidesz kormany vagy Orban a bekeert es Europaert? Mit, mikor, hol? Errol asszem lemaradtam. "
Nos erre valószínűleg még közepes fantáziával is válaszolhatnál. (Én sajnos nem segíthetek mert nekem egyátalán nincsen.) Talán, ha ismernénk az indoklást, az felhomályosíthatna.
A Nuku'alofa-i tongai - palaui baráti kör elnöke - egyébként maga, a tongai miniszterelnök - Lavaka ata ULUKALALA herceg díjat adományozott Orbán Viktornak a világbéke ügyében tett eddigi erőfeszítéseiért.
A díjat egyébként mindeddig csak Nobel-díjas tudósok, és néhány államfő kaphatta csak meg. Az eddigi díjazottak közé tartozik többek közöt Ronald Reagan, Jacques Chirac és Günter Grass is, így miniszterelnökünk igen jó társaságban büszkélkedhet. Az esemény kuriozitása, hogy Orbán Viktor lesz az első olyan díjazott, aki át is veszi a magasrangú kitűntetést. /nemtéi/
Tegyuk fel, hogy Fidesz parti vagyok (eros a fantaziam).
Ez esetben elhiszem, hogy a kormany sokat tett a gazdasagert, a nepert, a csaladokert, a demokraciaert, es a gonosz baloldalt meg a komcsikat szepen visszaszoritja. Ugye, igy gondolnam, ha fideszes lennek.
Azt viszont akkor sem tudnam, hogy ugyan mit tett mar a fidesz kormany vagy Orban a bekeert es Europaert? Mit, mikor, hol? Errol asszem lemaradtam.
Na, nem mintha ez lenne a fo feladata. Ezt most ironia nelkul mondom, eloszor idebent legyenek sinen a dolgok, aztan lehet kulpolitizalni. Szoval, nem az a baj, hogy nem tett, hanem hogy miert mondjak azt, hogy tett.
Innen megtudható, hogy általában német és olasz személyiségeket tüntetnek ki, lehetőleg magas pozicióban levőket.
Ez alól eddig úgy tünik egy kivétel volt, amikor a cseh Vaclav Havel elnök és Jiri Pelikan író vehették át a díjat. Az Orbán/Esterházy kitüntetés e sorba illik.
Azon nincs mit csodálkozni, hogy amikor a magyar kormányzat első emberét keresték, akkor Orbánra akadtak. Ha Horn vagy Medgyessy ül ebben a székben, akkor most ő kapja a kitüntetést.
(Azon nem lepődök meg, hogy Mádl-n nem akadt meg a szemük, az enyém sem szokott. Ebben azonban nemcsak a személy szürkesége, hanem a tisztség viszonylagos súlytalansága is szerepet játszik.)
Ami információtartalommal rendelkezik: az Esterházy kiválasztása. Az hogy ki a miniszterelnök, eléggé egyértelmű, az hogy ki Magyarország első számú írója, azon esetleg már lehet gondolkozni.
Számomra e tekintetben Esterházy választása jó döntésnek tünik. Én sem tudnék jobbat javasolni.
A gond ugye csak annyi, hogy a díjat egyszerre kapta meg Eszterházy és Orbán. Így a díj szarral bevonása balkézzel (is)nehézkes. Ráadásul nyilván nem is jelentéktelen a díj, ha Eszterházy személyesen vette át.
A páratlan páros egy konszenzusos ötletet sugall: ez valami futball-díj?