Viszont azt el kell ismerni, hogy a Kelemen László 11. helyére épülő ház színvonalas formát kezd ölteni - visszaidézve az eredetileg ott állt épületet, bár kicsit ugyan hozzá is toldva. Ha a vakolással nem szúrják el, akkor a régi formákat korrektül hozó, szépen illeszkedő újépítésú lesz belőle. Akárki is áll a projekt mögött...
Az projekt kezdetén még megtartogatták a másfél méter magarsa hagyott hátsó falat, de aztán már azt sem. Ez meg ami lett helyette, minden csak nem felújítás. Sima vasbeton/üveg irodaházépítészet - akármi is lesz a végső funciója. Mindesetre jól feküdhet az építtető minden fronton, hogy ekkora róluk a kuss... Mondjuk a Szépilon Gyógyszertár épületének és a mögötte álló villának az átépítéséről is - de azokat legalább tényleg "csak" bővítve újítják.
András vagyok. Azt szeretném kérdezni, hogy valakinek lenne esetleg saját készítésű képe, fotója a régebben a Patakhegyi úton működött Rozmaring virág boltról? Nem a nagy Rozmaring virágkertészetre gondolok, az is működött régebben az utcában, hanem a kisebb Rozmaring virág boltra.
Nyolc zsákkal? Huszonnyolc zsákot is tudok komposztálni! Tudod, milyen jó föld lesz belőle?
Adott ehhez az önkormányzat komposztálóhálókat, annyi csak a dolog vele, hogy valahova le kell tenni a kertben ezeket a kerítéseket. Azért ennyi helye van mindenkinek, szépen bele kell szórni a faleveleket. Egyszerűbb, mint zsákba gyömöszölni.
És a lényeg, hogy ami a kertemben termett értékes anyag, "zöldjav", itt marad nekem.
Ki a fene mászik föl este 10-kor a Hárshegyre világítani? :-)
Erős reflektorozás látszott tegnap a Kaán Károly-kilátóból, és lejjebb a hegyoldalról is, de az gyengébb volt. A kilátó tetejéről viszont egészen vakító fény áradt, úgy láttam, minden irányba mozgott, erősebb volt, mint egy autó reflektora.
Bel-Budán élek, II.m kerület. Az a távoli kamaszkoromban Petőfi Aladémiának hívott épület, annak környékén 40 éve (!) nem jártam. A Mechwart-tér (liget) környékét viszont mindenkinél jobban ismerem, pl. a tér összes virágát, bokrát-. Így jó lesz?
Az Akadémia parkolóján többször keresztüljöttem már - hát a fekvőrendőrök elég durvára sikerültek.
A parkoló jó lett, néha még hely is van, sebességcsökkentő küszöbre is szükség van. Bosszantó, amikor nagyobb autók általában minden lassítás nélkül repesztenek keresztül a kis dombokon, de itt ez azért túlzás.
Én azt nem tudom, a mi csúcshegyi telkeink elég borsos piaci értéke mellett a 90-es években senkinek nem volt tőkéje, hogy csak a 94-es lakásosztogatásban lett itt tulajdona?
-Nálunk meg még a lakóingatlanok is diszkrimináltak, nem jutva forrásokhoz, pályázati lehetőségekhez a modernizálásra.. (az ivóvíznélküliségünkben)