Keresés

Részletes keresés

hajlam Creative Commons License 2002.01.12 0 0 131
Tényleg nem érdekel senkit???!!
hajlam Creative Commons License 2002.01.11 0 0 129
Na felhozom ezt a topicot, mert míg mi csak össze vissza beszéltünk, mások már a tettek mezejére léptek. A Magyar Közlöny 1. számában a Miniszterelnöki Hivatal újra meghirdette a főtisztviselőkre vonatkozó pályázatot. Aki nem tudná, ezek olyan komisszár félék lesznek, hivatalosan az a feladatuk, hogy a kormány politikai elképzeléseit segítsék érvényesülni a minisztériumokban, de hát az egész minisztériumi rendszer erre van, meg a miniszterek, úgyhogy abszurd a dolog. A lényeg az, hogy ezeket az embereket a miniszterelnök nevezi ki és menti fel, gyakorlatilag be vannak betonozva 5 évig, mert ha kormányváltás lenne, és az új kormány nem tart igényt a munkájukra, akkor is kapják a fizetésüket - államtitkári illetmény olyan 600-800ezer - de nem kell dolgozniuk. Az állást pályázat útján lehet elnyerni, ezt a pályázatot már régen meghirdették, és most másodszor hosszabbítják meg a jelentkezési határidőt. Amiért ide írok az az, hogy a mostani felhívás abban különbözik az előzőektől, hogy kimondja, pályakezdők is jelentkezhetnek (egyébként sincs semmilyen szakmai kritérium). Szóval tessék jelentkezni fiatalok! Akiknek nincs szakmai ambiciójuk, de hajlamosak arra, hogy utasítás alapján felügyeljék azokat, akik esetleg értenek hozzá, itt a lehetőség! Ki az aki nem akarna ilyen állást? (Talán a gerincesebbje, de ez most nem lehet szempont)
hajlam Creative Commons License 2001.12.05 0 0 128
Látod tudsz te értelmesen is beszélni :)) Ezt megértettem:))
Előzmény: dödöle (123)
CSAK_EGY_polgár Creative Commons License 2001.12.05 0 0 127
"minden segget kitudjon nyalni."
Kitudjon nyalni? Nyaljon kitudni? Kinyalni tudjon? Tudjon kinyalni? Ki tudjon nyalni?
Előzmény: Bermuda Gatya (65)
minderbinder Creative Commons License 2001.12.05 0 0 126
Valoszinuleg az okozta nekik a gondot, hogy tulerteketek es abbol indultak ki.
Előzmény: dödöle (125)
dödöle Creative Commons License 2001.12.04 0 0 125
Vettem a lapot, a lapodat kezdetben.
Hajlam pszihopata segítségét is kérte megértésemhez. Te meg egyből képben vagy engem illetően. Kösz. dödöle
Előzmény: minderbinder (124)
minderbinder Creative Commons License 2001.12.04 0 0 124
Na ugye, megmondtam! A hithu narancsnyikok az elso komoly szora osszerettennek es osszekeverik a szajukat a masik oldalon levo nyilasukkal.
Előzmény: dödöle (123)
dödöle Creative Commons License 2001.12.04 0 0 123
Keversz kavarsz, topicodat segítettem beindítani.
Öreg komcsi politikusok! Hess a picsába!!
minderbinder Creative Commons License 2001.12.04 0 0 122
Leirom, bar lehet egybol beindul majd a horges es frocsoges. Az a baj, hogy nalunk a legtobb ember meg mindig a multban szerzett sebeit nyalogatja, es a Kadar meg az azt megelozo rendszerekkel kapcsolatos viszony alapjan hatarozza meg onmagat es tarsait. Raadasul ugy, hogy elvarasait tekintve meg mindig a kadari korszag langymeleg es biztonsagos posvanyat kivanja vissza meg akkor is ha jobboldalinak vallja magat. Igy ha kitika eri Orbanekat egybol beindul a kommunistazas, liberalbolsevikezes stb. Pedig erdekes lenne egyszer indulatok nelkul kielemezni ennek a mostani politikai vezetesnek - ami ugye elvileg tobbe-kevesbe fiatalon es korabbi beidegzodesek nelkul kerult hatalomra - a stilusat, politikai gyakorlatat es egyaltalan mukodeset. Meglatasom szerint rengeteg olyan dolgot produkalnak, ami sajnos az egypartrendszer gondolatisagat hordozza magaban. Peldaul a " Mi meg lettunk valasztva tehat senki se pofazzon bele abba, amit csinalunk." hozzaallasbol kiindulo ervrendszer tipikusan ilyen.
Előzmény: Törölt nick (120)
Idővallató Creative Commons License 2001.12.04 0 0 121
Az lehet, hogy az 50 év felettiek esetében tudatalatt műküdnek még a RÉGI egypártrendszebeli reflexek, de én úgy látom, hogy a most hatalmonlévő 30-40 év közötti fiatal politikusank esetében nem tudatalattiként, hanem nagyon is tudatosan működnek egyfajta ÚJ egypártrendszerbel reflexek. S ha még csak reflexek lennének (hisz azok ellenhatásra jönnek létre), de itt aktív, kezdeményező cselekedetekről van szó... Vajon az ideálisnak mondott kétpártrendszer kialákulásához az egypártrendszeren keresztül kell vezessen az út? Hol itt a logika?
Előzmény: Törölt nick (120)
Törölt nick Creative Commons License 2001.12.04 0 0 120
Ebben igazat adok Neked.
Viszont az is igaz, hogy a hatalomgyakorlásban a 50 év felettiek között még tudat alatt müködnek a régi egypártrendszerre jellemzö reflexek.
Elég csak egy két politikus beszédét megfigyelni és elemezni.
Előzmény: minderbinder (118)
Aranyközép Creative Commons License 2001.12.04 0 0 119
Nekem az is furcsa, hogy valakinek az elsö munkahelye a miniszterelnöki hivatal és foglalkozására nézve miniszterelnök legyen.
minderbinder Creative Commons License 2001.12.04 0 0 118
No, hat ezt mondom en is. Azaz semmi okat nem latom annak, hogy a jelenlegi ifjusagot nevezzuk ki a jovo es az ertelmes tarsadalmi atalakulas kizarolagos letetemenyesenek.
Előzmény: Törölt nick (117)
Törölt nick Creative Commons License 2001.12.04 0 0 117
A rendszerváltásban az értelmiségiek játszottak elsösorban szerepet és az akkori 20-40 évesek.
Az értelmiség már nem hitt a demagógiában és a fiatalos lendület segitett a gyors átalakulásban az értelem pedig térdre kényszeritette az egypártrendszert és annak hiveit.
Külpolitikai tényezök is segitették a rendszerváltást.
A mai 40-50 évesek már képesek különbséget tenni a két társadalmi berendezkedés között és képesek megvédeni annak értékeit.
A mai politikai helyzetben vannak egyesek, akik nem képesek elfogadni a demokratikus társadalmi berendezkedést és az egypártrendszerre nagyon is jellemzö eszközökkel akarják a hatalmat megszerezni.
Előzmény: minderbinder (116)
minderbinder Creative Commons License 2001.12.04 0 0 116
Egyetertek. Raadasul, ha jobban belegondolunk, a rendszervaltast is elsosorban a most 40-50-es korosztaly csinalta meg. Gondolom, ha egy rendszervaltas lepteku tarsadalmi valtozas kapcsan at tudta lepni ez a nemzedek a korlatait, akkor azert nem tekintheto teljesen elveszettnek.
Előzmény: Törölt nick (115)
Törölt nick Creative Commons License 2001.12.03 0 0 115
Ma Magyarországon, a 45-50 től kezdődő korosztály alkalmatlan arra, hogy a kádári években szerzett tapasztalataival egészséges demokráciát tudjon kialakítani a proletárok kemény-majd puha diktatúrájának évtizedei után.
Ezzel vitatkozom.
Kétségtelen tény, hogy a kádári években az embereket igyekezett a hatalom manipulálni az állandó ideologiák és propagandák hangoztatásával.A hatalom igyekezett jót tenni azokkal, akik karriervágyból vagy politikai meggyözödésböl lettek párttagok.
Ök nem csak, hogy elhitték a szocializmus ideologiáját hanem hirdették is.
Nos ezek képtelenek lesznek a demokráciát olyan mértékben megérteni és elfogadni, hogy azok az elvek, amelyeket elfogadtak anno vagy amelyek megreformálva politikai tényezökké váltak, hogy azok egy jól müködö demokráciában, hol a hatalmon, hol pedig ellenzékben vannak.
Ez a magatartás nem korosztályfüggö.
A kádári érában kialakult egy értelmiségu korosztály is amely nem ideologiai eszméken nevelkedett hanem a családban szerzett értékek - erkölcsi, kulturális, gazdasági - alapján müködik és azt a politikai tényezöt képes elfogadni a hatalomban, amely a saját értékrendjét is képviseli vagy képes képviselni.
Előzmény: puzdra (108)
minderbinder Creative Commons License 2001.12.03 0 0 114
Oreg! Mielott bolsikrol irsz, jarj utana, hogy mit jelent a szo. Jelenleg Magyarorszagon van egy, a mukodese es hatalogyakorlasa alapjan tisztan bolsevik part. Az a neve, hogy Fidesz.
Előzmény: Pirítós (113)
Pirítós Creative Commons License 2001.12.03 0 0 113
Ugyan, ugyan kedves Vajk!
Te tényleg azt hiszed, hogy akik tellyes mellszélességgel támogatlyák a vezetőségében egy-az egyben, kivétel nélkül vezető MSZMP apparatcsikokat felvonultató MSZP-t, azok hitelesen bolsizhatnak le másokat?
Azt hiszed, hogy ha a FIIDESZ-ben is vannak renegát (értsd: ma már nem a bolsikat támogató) ex-MSZMP-sek, akkor ez elfedi azt, hogy az MSZP viszont változatlanul a későkádári, elvtelen és gerinctelen karriernómenklatúra pártlya?
Tévedel.
Hali,
Pirítós
Előzmény: Vajk (112)
Vajk Creative Commons License 2001.12.03 0 0 112
ehhez viszont a fidesznek vesztenie kell.
Aszittem jobbos vagy...:)))
Előzmény: Pirítós (111)
Pirítós Creative Commons License 2001.12.03 0 0 111
Szerintem nem a fiatalok diktatúrálya lyön, hanem a prosztó, kontraszelektált karrierbolsik diktatúrálya megy.
2002-ben végleg.
A lecsóba.
Hali,
Pirítós
hajlam Creative Commons License 2001.12.03 0 0 110
Tudod az a furcsa, hogy mégis a mostani fiatal politikusok valamiért a régi - kicsit ellentmondásosan hol szoci, hol korábbi - időkhöz nyúlnak vissza, nincs mese, a mintákat csak onnan veszik. A kormány egyik legszimpatikusabb és legjobban felkészült tagja egyébként a külügyminiszter, aki szintén zenész volt ugye, és ő is egyszer összekeverte a varsóit a natóval. Tény, hogy nem igazán dúskálunk az ügyes, szimpatikus politikusokban egyik oldalon sem és most a korra gondoltam. Emlékszem, hogy amikor Németh Miklós lett a kormányfő, mindenki hogy örült, hogy egy ilyen fiatal tetterős fiú került az ország élére. Nem emlékszem mennyi volt, kb. mint most OV?
minderbinder Creative Commons License 2001.12.03 0 0 109
T. Puzdra!

Es a fiatalok mennyivel alkalmasabbak erre a feladatra. Hol szereztek a modern tarsadalom kialakitasahoz szukseges tapasztalatokat. Ajanlom figyelmedbe Golding konyvet. Eleg jol leirta, hogy mit tud egymassal es a kornyezetevel kezdeni nehany eletttapasztalatok hianyaban szenvedo ifjonc

puzdra Creative Commons License 2001.12.03 0 0 108
T.minderbinder!

1. Pontosítok. Ma Magyarországon, a 45-50 től kezdődő korosztály alkalmatlan arra, hogy a kádári években szerzett tapasztalataival egészséges demokráciát tudjon kialakítani a proletárok kemény-majd puha diktatúrájának évtizedei után. Ide most nem elég a demokráciájukat száz évek óta építgető országok tapasztalata sem, az ottani korosztályok megszokott és egészségesnek mondott hierarchiájával.( Nem a mi fiatal korosztályaink nem stimmelnek az övéikkel, hanem a mi idősebb korosztályunk üt el az övékétől.) És mi most olyat kell politikailag és gazdaságilag egyszerre megoldjunk, amit még előttünk egyetlen ország sem.

Ez természetesen általánosítás, vannak magyar húszévesek hetven éves aggyal és vannak hetven éves örökké megújulni tudók köztünk. De nem tudom elképzelni innen a kilábalást pld. a kovács lászlók vezetésével. (gondolj pld. a tudatalattijának, a valódi énjének megnyilvánulására NATO-Varsói Szerződés ügyben) Képtelenség elhinni, hogy olyan politikusok, akik után a székről seperni kell a mészport, tudnak még újat mondani. Illetve mondani igen, de tenni már nem. (Tudtam, tudtam, mondja a viccben a felszarvazott férj. Igen, de ő most is tud, feleli az asszony.)

2. Sem okosabbak, sem ügyesebbek nem voltunk huszon éves korunkban. Legfeljebb szebbek. Tele volt esténként velünk Szeged összes kocsmája, elblicceltük az előadásokat, halasztottunk, mint most ők. De ezt sem mi találtuk ki, gondolj Villonra.

Minden korosztály másképpen fiatal, másképp és mást iszik, másképpen trehány, és másképpen tör borsot a vének orra alá.

Azok meg mindig ugyanúgy reagálnak.

puzdra

Előzmény: minderbinder (87)
kayapo Creative Commons License 2001.12.03 0 0 107
minderbinder válasz erre | adatok | e-mail 2001-12-01 19:23:20 (5)

Oreg! En 56-os vagyok (nem politikai ertelemben), azaz nem gerontrogatya! Sohasem uralkodtam senkin sem, kozben azert alkottam ezt-azt. Megis, engem is leirnanak a kis nyalasok ha rajtuk mulana.
[előzmény : (0) Éhesló, 2001.12.01 19:15]

Igazad van. Belelőnének a Dunába.

Előzmény: minderbinder (5)
minderbinder Creative Commons License 2001.12.03 0 0 106
Koran van meg:

szerzodeskotest = szerzodesszegest

Előzmény: minderbinder (104)
minderbinder Creative Commons License 2001.12.03 0 0 105
Mindaddig, amig hozza nem teszed, hogy mennyibe kerul egy normalis gep kozbeszerzes kereten belul. Mert ugye nem gondolod, hogy egy allami forrasbol szarmazo tamogatast csak ugy, kozbeszerzes nelkul el lehet kolteni? Vegulis a szamitogep nem autopalya!
Előzmény: affenesetudja (95)
minderbinder Creative Commons License 2001.12.03 0 0 104
T. Idovallato!

Kosz a pontositast. A legujabb fejlemenyekrol: "A kormány a költségvetési törvény szerint 2002-re sokkal kevesebbet fog adni a régi típusú Széchenyi Professzori Ösztöndíjasoknak, mint ami a szerződés szerint járna " meg nem tudtam. Egyebkent mar tavaly is szerzodeskotest akartak elkovetni, de akkor perrel fenyegetozdtek a SZPO-sok (teljesen jogosan) es ezert visszarettentek. Tipikus kormany-mentalitas: a torvenyek, szerzodesek stb. csak a polgarokra nezve kotelezoek, rajuk nem.

Hadd pontositsak en is: "Aki meg lustább volt, az pályázhatott és most egyszerre két ösztöndíjat kap." Ez igy nem ikgaz, mert egyidejuleg csak az egyik osztondijat folyositjak.

Abban viszont teljesen egyet ertunk, hogy a minosegelvet teljesen kinyirtak es minden dontesuk, ami a felsooktatast erinti a nivellalas, kontraszelekcio es a kozepszer megerositesenk az iranyaba hat.

Előzmény: Idővallató (93)
James di Fulig Creative Commons License 2001.12.03 0 0 103
És akkor végre eljöhet a várvavárt jobboldali diktatúra. Ó álmok!
Előzmény: affenesetudja (101)
gedeon_2001 Creative Commons License 2001.12.03 0 0 102
Ha én lennék a mink, engem kicsit aggasztana, hogy fosagyú köcsögök vagyunk, de mivel én nem vagyok mink, csak csodálkozom.
Igy pottyantál ki, vagy környezeti ártalaom volt?
Előzmény: affenesetudja (101)
affenesetudja Creative Commons License 2001.12.03 0 0 101
Az a mi szerencsenk, hogy a maszop teljesen remenytelen, buta szavazotabora lassacskan kihal, a fiatalok meg dontoen jobboldaliak...
Előzmény: logicsystem (68)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!