Keresek bárkit, akinek Adaptec 2940, 2940U vagy 2940S76, azaz sima AHA-2940-es SCSI kártyája van (nem ultrawide!), és tud SCSI CD-ROM olvasóról bootolni, azaz 1.25-ös vagy annál újabb BIOS-a van!
Fizetek érte, ha lemásolhatom, komolyan!
Magánvéleményem, hogy pusztoljon meg az Adaptec, mert amit világ és hazai szinten előad, az sok minden csak nem terméktámogatás. Nekem, és jó pár sorstársamnak 1.23-as BIOS-unk van, ami ugyan támogatja a bootolható CD technológiát, csak éppen -- állítólag -- pont akkor változtattak ezen, amikor a kártyát kiadták, így aztán a kártya odáig jut, hogy JÉ! Bootolható CD van a drive-ban, és ezzel vége is a történetnek.
Mit tesz ezután a kedves kártyatulajdonos? Elmegy az Adaptec site-ra új BIOS-ért. Én tisztán emlékszem, hogy valaha voltak 1.23-nál újabb BIOS-ok az Adaptec site-on, sajnos akkor még nem érdekelt a téma, most viszont már nincs, csak az 1.23-as, ami nem működik. A legszebb, hogy egy csomó help-jellegű cikkükben hivatkoznak a nagyobb verziószámű BIOS-ra, de letölteni, csak a régi szart lehet. Hergeljük csak a szegény felhasználót!
Sebaj, hívjuk a hazai képviseletet, ha valakik, majd ők biztos tudják. Mert az Axico biztos foglalkozik ilyennel... majd felébredek és bilibe lóg. Na jó, akkor netes tech support. Igen de ilyet csak akkor kapok, ha van UID-m, amim ha nem volna, legyek szíves regisztráljam a terméket. Leszek szíves regisztrálni a terméket, amelynek utolsó oldalán az a felirat vár, hogy rendkívül sajnálják, de nem áll módukban nekem jelenleg UID-t adni. Azt hittem, leesem a székről, úgy röhögtem. Kész, kör bezárult, dögöljön meg a hülye user a 2940-esével, amiért azért, tegyük hozzá, nem kevés pénzt fizetett.
Na jó, még egy esély, írjunk e-mailt. Rögtön jön a válasz, iktatják, majd válaszolnak. Eltelik pár hét, mikor megérkezik a rendkívül udvarias, ám de semmitmondó válasz, amelynek lényege: leszek szíves telefonon kapcsolatba lépni az ügyfélszolgálattal Amerikában, Németországban vagy mittudomén hol. Hát persze, erről vagyok híres, hogy 1-800-as számokat hívok fel. Végső kétségbeesésben tavasszal CeBIT-en megtámadtam az Adaptec standot, ahova egyébként 3-szor kellett visszamenni, bemutatkozni, névjegyet átadni, szépen mosolyogni, hogy egyszer előjöjjön valaki, aki komoly képpel meghallgatta a mondandómat, majd adott egy névjegyet, hogy erre a címre írjak. Én eltettem a névjegyet, hazajöttem, elővettem, és nem hiszitek el, mi van rajta: telefonszámok az amerikai, német és a mittudoménhol lévő tech supporthoz, nincs rajta egy kanyi e-mail cím sem.
Szóval itt állok, és nem tudok bootolni a jó kis Plextor SCSI-s CD-ROM olvasómról, és a guta üt meg, komolyan! Ha létezik egyáltalán a világon 1.25-ös vagy nagyobb BIOS ezekbe a kártyákba, valaki szánjon meg vele, csak kölcsönbe kell, a másolást, égetést már megoldom én! Ja, és fizetek is érte, tényleg! Tuti megegyezünk! Előre is kösz...