Szvsz a problémát itt az jelentheti, hogy minimum kétféle értelmezés is lehet:
---
(1) Díj a mai napig tartó kármentes időszak alapján.
(2) A jogsi ill. autó megléte óta eltelt idő kármentes éveinak aránya alapján.
---
Az (1)-t elvetem, mert idétlen helyzet lenne, hogy egy kalap alá kerülne az a két tag, akik tíz éve vezetik a jószágot, mindketten utoljára egy éve okoztak kárt, de az egyik előtte még hatszor, míg a másik egyszer sem.
Viszont (2)-ben az előbbi két tag közül az egyik kilenc évet kármentes, míg a másik kevesebbet.
Nekünk nincs gond a könyöktámasszal! Mert Active. De ez is nagyon jó! És nagyon kényelmes. Jó dolog ha jó helyen fogod a kormányt de városban úgyis minden pillanatban át kell fogni, mert kanyar jön...
A jogosítvány meglétének időtartama, és a kármentes évek száma alapján lesz meghatározva.
Az elv gyakorlatilag marad, de nem lesznek bonuszok és maluszok. Valószínüleg egy központi adatbázis alapján minden biztosító lekérdezheti az ügyfél adatait, és meghatározza a díj mértékét.
Hali!
Mit tudtok arról, hogy a biztosító a kötelező alapján a kártérítési ügyben milyen határidőn belül köteles intézkedni?
(totálkárosra töri vki az autóm, elismeri felelősségét, van KGFB-a, erre egy hónapja várok, és még felém se fingottak, ha érdeklődöm, az udvariasság alapjait sem ismerve ráznak le)
épp az utolsó pillanatban teszem fel a kérdést. szóval:
lehet-e úgy biztoítót váltani, hogy ne vigyem tovább malus besorolásomat? azt tudom, hogy elvileg ha nem viszek igazolást szerződéskötéshez a korábbi (vagyis jelenlegi) biztosításom besorolásáról, akkor az új biztosító ennek utánajár (elvileg).
szal eddig A0 voltam, most egy koccanás miatt jövőre M2 lennék, és az éves díjam kb annyivel emelkedik, mint amennyi a teljes kárösszeg (minek fizettem akkor eddig?).
szóval van valakinek ilyen tapasztalata?
egyébént tényleg az Európa lett nekem is a legolcsób.
Felhívtam őket, azt mondták, hogy csak 2004-ben ugrok fel, mert a megfigyelési időszak júliustól van júniusig a megfigyelési időszakban 9 hónap folyamatos biztosítás kellett volna. Én 2001. októberében vettem a kocsit, így rábasztam.
Megjött a jövő évi díjról szóló levél. De miért vagyok továbbra is A0-ban, ha 2001. október óta van biztosításom és nem volt károm? Nem január 1-ével ugrok B1-be?
Hali. Lehet hogy ilenről már volt szó, ezért kérlek ne kövezzetek meg.
A generallinál kötöttem kb 1 hónapja KGFB-t 98.xxx forintos éves díjjal. Autó 1.4 én 22 év.
Gondolkodom hogy melyik másik biztosítóhoz mehetnék át ahol olcsóbb. Erre a minap kaptam egy levelet amiben azt írják, hogy a 2003-as éves díjjam 68.xxx- lesz, és hogy mivel 2001.07.01-2002.06.30 ig nem történt baleset ezért 10 % kedvezményt is kapok, a bounsom pedig A00.
A biztosítást 2002.10.13-án kötöttem (vagy valami ehhez közeli napon)
Most akkor mi van? Tényleg ennyi lesz a jövő évim?? Eseteleg össze kevertek apámmal ?? Neki van biztosítása itt, de nem KGFB, hanem valami más. Amúgy a rendszám stimmel!!!