Ismeritek a MagiComp-ot? (www.magicomp.hu) Ott korrekt a kiszolgálás és az árak is qrwa yo-k! Ja, és hozzáértők dolgoznak ott, nem pedig "plázacicák vagy unott-faszik".
Sjan én is ismerem az említett kereskedelmi egységet. Náluk vettünk 1 konfigot 2000 augusztusában. 1 év garival, mivel részenként válogattam össze.
1 teljes hét után megállt a proci hűtő. Vissza a boltba, mondom nekik cseréljétek má'n ki. Mire ők, hogy nem, mert nincs gari száma. Mondom én, az nem érdekel, mert törvény szerint 6 hónap jótállás minden műszaki termékre jár. +eltöri nekem a kis bütyköt amire a hűtő volt rakva. Ja természeten azt is mi törtük el. Arra már nemtudtak válaszolni, ha letöröm, akkor hogy rakom vissza a hűtöt. És még a CD-ROM is behalt, amire a válasz, hát biztos a portól. Végül fater állított le, nehogy beleverjem a srác fejét az asztalba.
2001 nyarán a vinyóm állt le meg a VGA kártyám. Azt már normálisan kicserélték miután a panaszkönyvbe szerettem volna írni, ami nem volt. Igy a Fogyasztóvédelmiseket akartam híni, mire cseréltek.
Még mindi 2001 nyarának a vége. Memória meghal. Különbözettel, beszámították a régit, veszek 128 SD-t (64 volt). 2002 február 128 SD hibás, mert a Linuxom kicsit nem akart felmenni, nosza memtest. Természetesen bevizsgálják, de kérnek beviszgálási díjat. De ha gondolom vigyem be a komplett gépet és ott indítsam a memtest-et.
Hát ez már úgy látszik csak így megy:
1. Hajdanában amikor az 5x86 még új volt egy kisvárosi boltban megrendelt a haverom egy 5x-es alaplapot a régi helyett, meg pár cuccot. Kedves vot a srac, ingyen beszereli. Mire az atvetelre került a sor valahogy furcsa mód csak 486-os lett, amit azert ki lehet szúrni. Ezután heves elnézések közepette fogadkozott hogy teljesen összekeverte...
2. Szegedi FreeSec...-os(Y) story 1-2 hónapon belül.
X vett Y-tól modemet. X berakta a gépébe, szar volt visszavitte kicserélték nagy nehezen.
X vett Y-tól Gf2 videokártyát. Hazavitte, használta, elfüstölt visszavitte, kicserélték némi alku után. A régi javításra került helyben.
Még vmi volt, de nem tom' már mi...
Amikor elmondta 2 kérdés merült fel bennem:
- Újak voltak a cuccok?
- Vajon a feljavított Gf2-t kire sózták rá?
Az elsőre volt válasz: X állítja, amit tőlük vett semmi sem volt becsomagolva. Na már most az új az becsomagolt, ugye? :)
annak idejen ott vettem az abit-bh6-omat, es egesz budapesten csak ott tudtam megvenni 2 eves garival, persze plusz 2000-ert...
amikor viszont bekrepalt a com port, jol jott ez a 2000 plusz, mert megjavitottak/kicsereltek - de kurva lassan (a lehetseges 15 munkanapbol a 15.-en adtak vissza)
vegyes a kep - talalkoztam rosszabb boltal is (kermi aztmondta, cserelni kell, de igy sem akartak - pofozkodas lett belole - birosag - kaptam uj vinyot :)
Nem volt véletlen.
Ha ott lettél volna és látod a szemüket amikor lelepleztük őket, tudnád.
Én sem akartam elhinni, hogy ennyire nyiltan át akarnak b*ni, de így van.
Persze utána jött a sóder, hogy előtte pár percel próbálták ki, de akkor miért fél éves fájlok voltak a wincsin, és miért volt becsomagolva. Semmi baj ha kipróbálja, de ha így van akkor azt miért kell titkolni?
Ezek után ha nem derült volna ki a turpisság, akkor joggal gondolhatnám azt, hogy az a gyártmányú alkatrész szar. Ez talán a gyártónak a legrosszabb.
Nem védeni akarom őket, mert nem ismerem a boltot, de nem biztos, hogy direkt használtként vették és adták el neked újnak.
Simán lehet, hogy a nagykerük tolt ki velük és a leadott garis cucc helyet egy megjavított vincsit adtak nekik, vagy az övékébe leheltek életet.
Ilyenkor mi a francot csináljon a kereskedő azzal az alkatrésszel, amelyikért adott másik újat???
Abba a kis árrésbe, amivel a számtech üzletek dolgoznak, nem fér bele, hogy benyeljen egy 30e ft-os buktát, hát eladja újra/újnak.
Ettől még lehet, hogy egy szemét, csalós banda, nem ismerem őket.
Ilyenbe bármelyik számtechboltban belefuthatsz, mindenki ezt csinálja, illetve azok nem, akik megvárják, hogy visszajön-e a termék gariból, vagy újat kapsz, de akkor legalább 2 hetet várni fogsz, ha neked krepál be valamid.
Ezen topikot amiatt nyitom, mert a címben említett kereskedelmni egységben sorozatosan átvágják a gyanútlan járókelőt.
És mindenképpen szeretném, ha ez kiderülne valahogy.
Pár héttel ezelőtt vásároltunk az üzletben egy számítógép alkatrészt (HD). Hazavittük, kiderült, hogy használhatatlan. Nem lehetett megformázni, se particionálni. Visszavittük.
Ott azt mondták: meg tudják javítani. Persze nem sikerült nekik, ezért kaptunk egy "újat".
Legalábbis azt hittük.
Mert amikor hazavittük, az sem működött rendesen. Azomban azt még meg lehetett menteni. De mielőtt újrahúztam volna az egészet (csak kiváncsiságból) kiadtam egy dir parancsot. És lám a HD-n adatok voltak.
Kérdem én: hogy lehet egy vadi új " original " csomagolásban lévő merevlemezen valami.
Mindegy, visszamentünk. Persze először tagadták, aztán beismerték, hogy előtte kipróbálták, hogy jó-e. Arra azomban nem tudtak válaszolni, hogy miért is csomagolták vissza eredetinek.
Nem az a baj hogy használt alkatrészekkel foglalkoznak, hanem az, hogy újnak adják el.
Ha használtat akarok venni, akkor azt féláron megkapom.
Ha van valakinek hasonló tapasztalata, akkor írjon. Ellenvéleményeket is várok (bár nem sok lesz szerintem)
Szeretném ha valahogy vissza tudnék vágni. Nem én vagyok az egyetlen, akit átvágtak ezt biztosan tudom.