Keresés

Részletes keresés

U-boat Creative Commons License 2001.11.16 0 0 35
Argentina

A rektori tíltás egy levél volt. A rektor maga betegen fekszik valahol. Viszont a diák gyerek csak nyilatkozott a tv-ben. Arra volt esze...utazni pár métert a politikusért akit meghívott az nem.
Biztos maga a politikus ért ennyit. Azaz semmit.

U-boot

Előzmény: Törölt nick (33)
livefast Creative Commons License 2001.11.16 0 0 34
Javaslom meglátogatni az MN online-t, ahol érdekes dolgokat olvashatsz egy cikk formájában a történtekről.
Nem mondom, hogy megváltoztatja a véleményedet, mert az eléggé rögzültnek tűnik, de árnyalhatja a képet. Szerintem érdemes lenne elolvasnod.
Másnak is.
Előzmény: Törölt nick (33)
Törölt nick Creative Commons License 2001.11.16 0 0 33
Szomorú, de gondolom a rektori tiltás után azok a diákok, akik elmentek volna a rendezvényre kétszer is meggondolták, hogy valóban elmenjenek-e.

Másrészt meg a diák az olyan, hogy ha nem kell különösebb energiát fektetni a dologba, akkor elmegy egy ilyen politikusi bulira, de ha már nem az egyetemi épületben vagy a kollégiumban van a rendezvény, akkor hagyja az egészet. Legalábbis diákkoromban így működött az élet és ma sem hiszem, hogy másképp lenne.

De fontosabbnak az első okot érzem.

Előzmény: U-boat (32)
U-boat Creative Commons License 2001.11.16 0 0 32
Volt 5 perc a tv-ben amikor Kuncze eljátszhatta apozitív hőst.
Lesz még ilyen nem egy a választásig.
Meghívják őket a diákok és nyugdíjasokkal van teli a terem:))))))

U-boot

Előzmény: Anna11 (31)
Anna11 Creative Commons License 2001.11.16 0 0 31
Akkor meg depláne...
Mire volt jó az egész cirkusz?
Előzmény: U-boat (28)
livefast Creative Commons License 2001.11.16 0 0 30
T. minderbinder,
Nem vagyok tisztában a debreceni egyetem belső viszonyaival, de amit én leírtam, azt a hosszabb lére eresztett beírásodban sem cáfoltad.
Ebben az "ügyben" a Fideszt emlegetni nevetséges, és én csak ezt próbáltan hangsúlyosan megjeleníteni.
Mindazonáltal köszi a beírásodat, így már világos, miért lehetett célja bárkinek is megint a Fidesszel előhozakodni. Szerintem meg ez a pitiánerség...
Előzmény: minderbinder (19)
Anna11 Creative Commons License 2001.11.16 0 0 29
Ezen az egyetemen voltak nagy egyéniségek.Szuverén egyéniségek.
Ezekre is szégyent hozott ez a szolgalelkű viselkedés.
U-boat Creative Commons License 2001.11.16 0 0 28
Én úgy mondanám...Pitiánerség tv2-módra.

Megnéztem a híradásokat. Kiszorultak az egyetemről és egy moziban meg egy étteremben találkoztak a meghívójukkal. Namost abban a teremben 50 év alatti diák egy sem volt.
Megtölötték a helyi párt tagok. Kitaláltak egy történetet amit az támaszt alá, hogy 4-5 diák volt a iskola elött akiket mutatni tudtak és érdemben is csak egy nyilatkozott.
Az a jó a hírekben, hogy nem csak hang van hanem kép is.

U-boot

wizes Creative Commons License 2001.11.15 0 0 27
Apukádnak igaza van. /SzVSz./
Üdv. wizes.
Előzmény: Törölt nick (24)
BandW Creative Commons License 2001.11.15 0 0 26
Na most.
1,Ha a kutya nem megy el, annál nagyobb égés lett volna az Aula, vagy mittudomén milyen nagyterem.
2, Nem úgy nézett ki, hogy kevesen lettek volna kíváncsiak.
3, Nem arról van szó, hogy nem tudtak kampányolni, hanem hogy nem kampányról volt szó, mégis elvették a lehetoségét annak, hogy megszólaljanak azok, akiknek a FIDESZ-tol eltéro nézeteik vannak.

Erre egyetemi emlékeim alapján, valamikor 1983 környékén volt utoljára példa, hogy egyetemi rendezvényt a résztvevok politikai meggyozodése miatt tettek az egyetem falain kívülre.
Úúúúúgy kedvelem a Kádár rendszert, hogy jövore a FIDESZ-re szavazok.

BandW

Előzmény: speaker (23)
BandW Creative Commons License 2001.11.15 0 0 25
Nem kell pestrol leszólni.
Ott van helyben Kósa Lajos

BandW

Előzmény: livefast (15)
speaker Creative Commons License 2001.11.15 0 0 23
Az az igazság, hogy kutya sem ment el Medgyessy és Kuncze rendezvényére, ezért vonultak vissza a presszoba és tartottak sajtóértekezletet. Ha már kampányolni a diákoknál nem tudtak, megpróbáltak botrányt keverni.
Szánalmas.
Előzmény: Vokálpatrióta (1)
Első Polgár Creative Commons License 2001.11.15 0 0 22
3. hatha nem is megszuntetni, de a kepzes allami tamogatasat megvonni azt biztosan.
Előzmény: mpd (3)
liberálmensevik Creative Commons License 2001.11.15 0 0 21
Kedves Vokálpatrióta,
nem kell dühösködni, "a jövő elkezdődött".

Kicsit éretlen, kicsit savanyú, de a mienk.. :-)
lm

Előzmény: Vokálpatrióta (17)
minderbinder Creative Commons License 2001.11.15 0 0 20
"Azon, hogy pitiáner kis szarakodás, azon már kevésbé... "

A helyzet az, hogy aki kozelebrol ismeri Gyory Kalmant (jelenlegi rektor) es Palinkas Jozsefet, az ezen nem is nagyon lepodik meg.

Előzmény: Vokálpatrióta (17)
minderbinder Creative Commons License 2001.11.15 0 0 19
T. Livefast!

Ahogy mondani szoktak, ha nem szoltal volna, akkor okosabb maradtal volna. A Debreceni Egyetem jelenlegi vezerkara egyertelmuen jobbos es konzervativ beallitottsagu. Van aztan meg egy par MIEP szimpatizans is ebben a korben, bar amennyire tudom a Gorombelyi irodalmar es korabbi rektorhelyettes mar nem egyetemi vezeto. Ez onmagaban meg nem lenne baj, ha nem probalnak politikai nezeteiket es elkotelezettseguket az egyetem eletebe is bevinni. Sajnos ezt nap mint nap megteszik es ugy tunik, hogy jelenleg az egyetemet egyertelmuen egy ilyen elkotelezettsegu klikk iranyitja. Legjobb pelda talan erre az, amikor a gazdasagi foigazgato az egyetem siralmas gazdasagi helyzetet firtato kerdesre azt valaszolta, hogy ezt a problemat most a valasztasig semmikeppen sem kivanja napirendre tuzni. Ettol meg azert lehet osszeomlik az egyetem gazdasagi rendje addig. Hirek szerint az egyik karon hasonlo megfontolasbol (azaz ne legyen botrany a valasztasokig) kivannak elkenni egy indexhamisitasi ugyet. (Meg kell jegyeznem, hogy ez persze kisse fals gondolkozasra vall, mert ha nem titkolnak ezeket a dolgokat, szerintem senki sem probalna az ugyet a jelenlegi vezetes es a fidesz nyakaba varrni, igy viszont konnyen elerhetik, hogy az ugy a vegen meg tenyleges politikai botrannya dagad.)

Foti Creative Commons License 2001.11.15 0 0 18
Igazad van.
A dolog bibije, hogy az egész életszerű és hihető. Még ha nem igaz akkor is.

Lásd még:
A honi lakosság fele elégedetlen a politikai rendszerrel (MTI)

Vokálpatrióta Creative Commons License 2001.11.15 0 0 17
Most sem vagyok olyan, csak dühös.
Már elmúlt.
Viszont fenntartom: bárki ötlete volt is, véleményem szerint a döntés egyértelműen politikai, egyértelműen fidesz-oldali (ld.: hasonló korábbi fideszes fórum mehet...). Ami miatt - még - fidesz oldalinak gondolom, hogy pl.Chikán is az utolsó pillanatban zárta ki Gyulát a Közgázról, de azóta volt kormánypárti fórum. Akkor ez már tendencia lesz?

Hogy a határozatot fidesz utasításra vagy csak megfelelni akarásból hozta az, aki, azon lehet vitázni.
Azon, hogy pitiáner kis szarakodás, azon már kevésbé...

vp

Aranyközép Creative Commons License 2001.11.15 0 0 16
Kedves mpd,

Medgyessy-t meghívták, s nem ö hivatkozott akarmire. Ezért a 2-es pontod most nem ült.
Az 1-3-al egyetértek.

livefast Creative Commons License 2001.11.15 0 0 15
Egy kérdés:

Azonkívül, hogy a topiknyitó ma is akart egy nagyot fideszgyalázni, mi köze ennek az egész sztorinak a Fideszhez?

A rektori tanács hozott egy határozatot, amin lehet vitatkozni, helyes volt-e, nem volt-e helyes, de a Fideszt ide belekeverni, főleg ezzel a topikcímmel abszolút helytelen volt.

Az pedig, hogy Pestről leszóltak volna telefonon, csak indexes legenda egyelőre (stop.hu nem is hozza...), van egy állítólagos kijelentés és van egy hivatalos cáfolat.

Vokálpatrióta, szállj magadba, nem voltál te mindig ilyen.

mpd Creative Commons License 2001.11.15 0 0 14
...de lehet, hogy az lesz a Mammut 3.....Jó helyen van, szép nagy...
Előzmény: mpd (13)
mpd Creative Commons License 2001.11.15 0 0 13
Jelzem, az enyémet már kinullázták, hisz tudod, mi az én "szakképzettségem". Nem is tudom, minek az egyetem....
Előzmény: Vokálpatrióta (4)
IAF Creative Commons License 2001.11.15 0 0 12
Jol van, kiegyeztunk.
Előzmény: mpd (10)
mpd Creative Commons License 2001.11.15 0 0 11
Nem keverem. Lehet véleményem a dologról? Lehet.
Kösz.
Ha neked más a véleményed, írd meg, vagy cáfold az enyémet. Ha jól érvelsz, elfogadom.
Ez a kulturált vita. Nem kéne csípőből leugatni a másikat, és rögtön OV-al példálózni, meg fasisztázni.
Iratkozz illemórára.
Előzmény: NaViGaToR (8)
mpd Creative Commons License 2001.11.15 0 0 10
2. pontodhoz: lásd az én 1. pontom
3. pontodhoz: lásd Vokinak adott válaszom
Előzmény: IAF (6)
mpd Creative Commons License 2001.11.15 0 0 9
Állj!
Ami itt elhangzik, mindig az illető magánvéleménye, kivéve, ha jelzi, hogy idéz.
Az én véleményem a 3. pont, DE NEM BIZTOS, HOGY IGAZ, és én ezt nem is állítom. Meg lehet győzni.
Mit lendít egy nemzeten a politológus?
Előzmény: Vokálpatrióta (4)
NaViGaToR Creative Commons License 2001.11.15 0 0 8
szerintem te kevered a politikust és a politológust. nézz utána mielőtt ilyenek írsz. mellesleg ha elég képzett politológus lenne kormánykörökben akkor talán lenne aki szólna OVnek hogy "bocs, de nem lehet a volt pénzügyminisztered a jegybank elnöke mert azzal megsérted a demokráciát (független jegybank), és te demokrata vagy bazzeg" ...vagy "bocs, de nem lehet a sameszod a legfőbb ügyész mert azzal megsérted a demokráciát, és te demokrata vagy bazzeg"

a topik témájához meg csak annyit hogy jellemzően kommunista/fasiszta megnyilvánulás. "én mondom a tutit, neked meg kuss". nem kell ezeknek ellenzék.

cserboka Creative Commons License 2001.11.15 0 0 7
Ma reggel félálmomban mintha olyasmit hallottam volna a Kossuthon, hogy pénzügyérminiszterünknek kérdéseket tehettek fel a közgázos? hallgatók. Ezek nem volta rázósak, minden kérdésre válaszoltak, csak nem minden kérdésre jutott idő/:O/. Ja és valami egyetemi tanácsadócsapatot szerveznek, mert milyen jó lett volna, ha annak idején a pénzügyérminiszterünk ötleteit valaki figyelembe veszi.Ja a csapat csak 10-15 fő mert különben nem mükszik.

/Helyek kiadók.../

Előzmény: Vokálpatrióta (-)
IAF Creative Commons License 2001.11.15 0 0 6
2: nem eppen a kitiltasban hivatkoztak a partfunkcioira?
3: na ne!
IAF Creative Commons License 2001.11.15 0 0 5
What a coincidence... Akkor miert nem ezt mondta?
Előzmény: stones (2)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!