A keresztfűrésszel kapcsolatban szerintem tényleg lényeges infó az, hogy az elfűrészelést zsidó származású gyerekek követték el. Mert itt egyértelmű a vallási türelmetlenség, mint indok.
(Módom volt megismerni a főkolompos édesapját, aki egy jelentős Mo-i lap újságírója, és akit az eddigi legundorítóbb emberek egyikének ismertem meg, ezek alapján bátran kijelenthetem, hogy a főkolompos keresztfűrészelő szellemiséget otthonról hozta.)
Pontosan ilyen lényeges infó azt is elmondani, ha egy zsidó temetőt szélsőjobbos nácik, neadjisten a helyi plébánia hittantanulói meggyaláznak, élesen megkülönböztetve ezeket az eseteket az egyszerű rongálástól, amelyek a temetőkben sajnos mindennaposak.
A gyerekek (illetve tulajdonképpen a szüleik) vallása az általad említett esetben csak akkor lenne érdekes, ha a cél mondjuk az Izraelbe kivándorló magyar zsidókat vagy egy szent helyre zarándokló keresztényeket szállító vonat kisiklatása lett volna.
Azt a paranoiás mindenedet. Ha nem érted, hogy mire utalt ezzel alfredoo, akkor ne írjál a fórumra. Bár ez hülyeség. Írjál. Csak tudd, hogy nem érted. Ha valaki leírja, hogy zsidó, vagy cigány, nem feltétlenül rasszista. A normális jelentéseinek meg utánanézhetsz az értelmező szótárban. Ugyanez vonatkozik az előző félreértelmezőre
Hehh...én is Füredi vagyok, de nem hordtam köveket a sínre. Akkor én most mi vagyok???? Mer cigány nem, zsidó se, de meg a skinheadet sem mondanám. Egyébként meg télleg: hülyék mindenhol vannak. :))
en ugy vettem eszre hogy a keresztdontogetoknel
eleg fontos volt megjegyezni hogy a gyerekek
zsidok voltak. magamtol nem tudtam volna kitalalni. legalabbis bizonyos folklorban nem az
szerepelt hogy magyar gyerekek keresztet fureszelnek.
rosszul latom??
a cigany elkovetok nacianaleja is szoba szokott
valamilyen modon kerulni.
egyebkent fogalmam sincs hogy a balatonfurediek
kicsodak? lehet hogy ok is rossz emberek. a vonat
mindenesetre le tudott fekezni es a kovek sem
alcsutdobozrol lettek odaszallitva.