Sziasztok! Nekem nagyon régóta megvan a könyv, és igencsak a kedvenceim közé tartozik... a filmről annyi a véleményem, hogy szerintem jobban sikerült, mint a herripotter filmek, hogy megváltoztatták a címét, rosszabbra voltam felkészülve ^^ ami még nem tetszett: h Szőke az Anya, Megváltoztatták Iofur nevét és hogy lehagyták a sztori végét...
Ha bárki rendelkezik információkkal, vagy összeszedett kritikával, amelyek nem szerepelnek az oldalon, szívesen várom: hisdarkmaterials.extra.hu akik szeretik a hdm-et, és szeretnének összeállítani egy jó információs portált, mindenképpen írjanak :)
hát az gáz valóban. ha kivégezted őket akkor javaslom a Lyra's Oxfordot illetve a Once upon a time in the westet is. Előbbit olvastam már rövid, de legalább van benne Lyra, utóbbi elvileg hosszabb és Iorek + Scoresby korábbi kalandjait mesélik el.
na csak találtam Pullman / His Dark Materials topicot az indexen :)) nem kéne elsüllyedni hagyni (van egyébként másik?)
külföldi fansiteon láttam, hogy van egy "Lyra's Oxford" nevű könyv. erről tud valaki valamit, létezik magyar fordítása? ha nem akkor lehet kapni Magyarországon valahol angolul?
Most Karácsonyra kaptam meg a Northern Lights-ot és az egész trilógiát magyarul. Már korábban elolvastam, és a Northern Lights az örök kedvenc. Sajnos kicsit csalódnom kellett a magyar forditásban...
Most olvasom a Northern Lights-ot, kb. egy hete jött meg amazonról, és nagyonnagyon tetszik!!! Ott figyel a másik kettő is a polcon :) Olyan kis finom dolgok vannak benne, és olyan gyönyörűen van írva..... még nem tudok sokat írni róla nyilván, de feliratkozott a top10-be nálam, ez már most biztosnak látszik :)
szia!
en epp ma fejeztem be az eszaki feny c. konyvet, es mar alig varom hogy elkezdhessem a folytatast olvasni!!!!!
nagyon tetszett!:)))
furcsa, hogy senki nem irt ebbe a topikba....
de talan majd ezutan... :))))
Látom, érdeklődés hiányában nem nagyon írt ide senki.
De most, hogy a Magyar Könyvklub (igen, reklám) kiadta a his dark materials 2. részét, azaz A titokzatos kést, nos, ennek fényében ismét feltenném a kérdést: olvastott valaki valaha Philip Pullmantól valamit?
Philip Pullman angol író, ő írta a His Dark Materials trilógiát. Magyarországon csak az első kötete jelent meg, az Északi Fény (nagyon tetszett!). Ez egy ifjúsági-fantasy regény, és helyenként elég elvont.
AKI olvasta vagy bármit tud még ezzel kapcsolatban illetve a további részekről (magyar kiadás), akkor írjon ide!!!