Nem akarom bevédeni a Mikolát bevédeni - nem tetszett, hogy a tesóját kitüntette - de a melójában én nem találok kivetnivalót. Pl. szabályozta a gyógyszergyártók viselkedését, mely erkölcsi szempontból igencsak nulla volt, másrészt ő rendet és kiszámíthatóságot akar. Vagyis elkezdte a reformot, amit sokan annyira hiányoltak.
igen, az egyik intézményben láttam magyar származású román nővéreket, kik aranyosak voltak, de a főnővér szerint a mi mentaliásunkat még tanulniuk kell. Ugyanezt láttam Romániában végzett magyar orvosnőnél is. S remélem nem is lesz baj, de ezt a pótlást átmenetinek tartom, s tűzoltó értékűnek:-((((
A TV-ben hallottam egy leukaemiás beteg édesanyját, aki azt mondta, hogy a magyar orvosokkal, gyógyszerekkel nincs baja, csak az osztrák és a magyar hotelszolgálat között annyi a különbség, mint a magyar-román között:-(((
Szerintem ma szarabb a helyzet az egészségügyben mint a kilencvenes évek elején. Körzeti orvos barátnőm 20 év gyakorlattal, 2 szakvizsgával nettó 57 ezret visz haza. A mi cégünknél a takarítónő nettó 65 -öt keres. Folyamatosan minden kormány rátett mégegy lapáttal az eü helyzetére. Nekem eddig egyetlenegy szimpatikus eü miniszter volt: Kovács Pál.Talán ha hosszabb ideig miniszter tehetett volna valamit. Kiváncsian várom Mikola intézkedéseit. Az igéretek igen szépen hangzottak.
Vidéken csapatostól találsz olyan városokat, ahol a kórház a legnagyobb munkaadó. Egyszerűen nincs más lehetőség. Rendesen garázdálkodnak a fizetésekkel, mivel tudják, nincs hova mennie egy családos orvosnak, ápolónak, nővérnek. Nem költözhetnek el csak úgy más, sztárolt egészségügyi intézményekbe. Nem akarnék demagógnak tünni, de sajnos amit a "kedvenceknek, és a közelieknek" adnak plusszban, azt másokéból veszik el. Mivel a torta nem nagyobb, csak másképp vágják a szeleteket.
Tegnap volt valamelyik TV-ben a környező országokból "importált", de hála Istennek magyar ajkú nővéreket alkalmazó kórházakról riport. Jól képzettnek tűntek, és jól dolgoznak, tényleg tisztességesnek tűnő bérért. A riport szerint.
Mindenütt az, s régóta. Csak nekünk mákunk van. Korábbi fődirink SZDSZ szimpatizáns közgaszdász volt, igy még csődközelbe se nagyon kerültünk, bár rezgett néha a léc. Ma pedig egy fidesz körökben igen csak közismert fiatalember a főigazgató, ki orvos, jogász, s teljesen nyugis, higgadt pali, nem az a tipikus pártkatona. Lehet, hogy a párttagságának is köze van, hogy sok jogos kérésünknek eleget tettek, igy nyereségesek voltunk. Az utóbbi időben nálunk is sz@rabb a helyzet az új intézkedések miatt - most már a mi osztályunk is több hónapja veszteséges:-((( Most kaptunk egy nevet nélkülöző, elégedettségre vonatkozó kérdőívet, mit nem kötelező kitölteni...
Kitöltöttem.
Másutt tán írtam már, de nemcsak a traumatológia van válságban. A most végzett orvosok 50%-a nem a klinikumban helyekedett el. A neurologia is a szakmai kollégium adatai alapján hiányszakma, s tudtommal a psychiatria is:-(((( A pathologia már a 70-es években is az volt, mikor még ott garázdákodtam. Nálunk tehát a neurologia, psychiatria, pathologia, anaesthesiologia biztosan hiányszakma, de feltehetően több szakma is. Már dolgoznak/dolgoztak nálunk portugál, jemeni, román orvosok... Pesten egy országos intézetben már egyre több román nővérrel találkoztam.
Én is lacrimáltam egy sort, majd elmentem MeaKlumpába. Különben félelmetes, hogy mennyire elhülyültek egyesek a politikusaink stílusát hallván - szólsz nekik egy kis emberit, s kiderül, hogy igenis van véleményük, meg, ha nagyon kell még közölni is tudják.
Kedves luciferi!
Látod tudsz Te kultúráltan is véleményt nyílvánitani. Csak az alábbiakban írtak nem "aszott majmot" tartalmaztak, hanem véleményt, amivel lehet, de nem kell egyetérteni. A 60. év még sem testi, sem mentális értelemben nem vízválasztó. Szakmámból adódóan sajnos tudom, hogy még OV korabéli fiatalembereknek is lehet, s van betegsége. De ezt sem kivánom.
Én sem vagyok /különben/ egyik pártnak sem a tagja:-)))
Különben nem a személyeddel volt gondom, hanem, mint megjegyzéseimből is kiderülhetett minősítéseiddel.
Üdvözlett, s bocsánatot kérve, ha megbántottalak: pp
Álljunk már meg egy szóra! Mitől ez az arrogáns sértegetés és gyűlölethullám irányomba? Úgy emlékszem nem sértegettelek, sőt meg sem szólítotalak! Elmondtam, hogy több számomra hiteles forrás szerint Medgyessynek végbéldaganat operációja volt, hivatkoztam az indexben ovasottakra is és a szólás és véleményszabadság jegyében el mertem mondani, hogy pártoktól teljesen függetlenül nem tartok alkalmasnak egy mindennapi egészségproblémákkal küszködő 60 éves embert miniszterelnöknek. Az ország érdekében nem tartom annak teljesen függetlenül a pártcsatározásoktól.Nem vagyok egyetlen párt tagja sem nem is voltam, és ugyan engedtessék már meg nekem hogy a demokrácia nomeg a végtelen nagy tolerancia nevében a szabad sajtó vivmányait élvezve elmondjam a véleményem. Nem teljesen értem, hogy ezért mi jogon minősítetek és véleményeztek? Ha esetleg a balodal kerül kormányra akkor meghatározzátok hogy mit mondhatok és mit nem, különben porig aláztok? Elvtársak szálljatok már magatokba és nyomuljatok a mea culpába!
Atyám! idézlek; " Szegény Medgyesi, lehet hogy csak a végbélrákját ment kezeltetni. Aztán már ha ott volt hát gyorsan végzett egy kis agit-prop munkát. Szánalmas volt, mint egy aszott majom. "
Ezt követően, más olvtásak szemére vetetted az objektív tájékoztatás igényének hiányát.
Tudod, először javasolni akartam neked is, hogy ha már ennyire elvakultan szolgálod a Fideszt, akkor te is éghetsz velem együtt a pártod szolgálatában, aztán jó ráfoghatod a Medgyesire, mint aki eltorzult vigyorral, saját kezüleg gyújtott fel az MSZP-től kapott béröngyújtójával.
Aztán még egyszer elolvestam az itteni hozzászólásaidat ( Én szerencsétlen ) és beláttam, nem kell nekem segíteni neked. Nagyon is jól tudsz égni önmagadtól.
Véletlenül nem a " közszolgálati " TV csatorna HÉT műsorának szerkesztésében dolgozol?
"...csak egy ilyen mentálisan teljesen alkalmatlan bábot akarnak miniszterelnöknek..." Már mint MP
"Mi van ha Medgyessy végbéldaganatával meg az oldalkivezetésével valóban miniszterelnök lesz?" Már mint MP
"Most nem akarok zavart kelteni, de biztos maszopos forrásból tudom..."
"Szánalmas volt, mint egy aszott majom" - már mint MP
Egyáltalán nem kedves luciferi!
A baromságaidat inkább pártodban, a kis csőcselékben mondjad vagy a Kisegítő iskoládban, ott majd megtapsolnak:-)))
És te ki vagy,te és milyen alapon kérdőjelezed meg? Medgyessyvel élsz évek óta? Fogod a kicsi kezét és állandóan együtt vagytok, hogy ilyen stílusban próbálod hinteni a hzugságot. Meg különben is elég izzadságszagú a próbálkozásotok. Ettől a ponttól részetekról vége az objetiv tájékoztastásnak csak a gyülölködés van ebben én nem vagyok partner.
Hát ez az. Ne higgy senkinek.
A saját információidban bízz legjobban. Azt pedig érezni, hogy egy ember hazug-e vagy nem. Nem tudom hogy hogy, de egyszerűen csak érzed, hogy valami nem stimmel. A manipulációnak kell ellenállni, ez a legfontosabb. Ezt pedig csak úgy lehet, ha ismered a piszkos trükkjeiket, vagy ha nem is ismered, de a józan eszedet nem hagyod elnyomni.
Nem egyszerű, de én személy szerint senkiben nem bízom és lehetőleg senkinek nem hiszek. Főleg persze a Zorbánnak nem. Soha nem hittem annak az embernek, egyszerűen a kezdetektől fogva antipatikus volt. Ezek csak apró pici jelek, amit a hinni akaró bugyuta tömegek eleresztenek az agyuk mellett.
Sok mindenben igazad van. A probléma csak az, hogy az ember egy idő után nem tudja, hogy kinek az információiban bizzon meg. Mert honnan lehet infót gyűjteni a "harácsolásról"? népszabi, index, rtl, tv2. Ezek pedig mit csinálnak? Butítják és hülyének nézik a népet, ráadásul hazudnak össze-vissza. Ezeknek szerintem nem lehet hinni.
Kedves luciferi, a "dolgozatodhoz" a következőket tenném hozzá:
I/ Azt, hogy valamelyik topicban az egyik bajtársad valami zavarosat ír, az még nem valódi, megbízható forrás:-)))
II/ "Nemrégiben operálták vastagbél rákkal"
Ez az én olvasatomban a következő:
MP fekszik a műtőasztalon, mert egy szemölcsöt akarnak eltávolitani a bőréről. DE: nincs műszer, szike a jelen kOrmány néprosszléti tárcája miatt, igy hoznak egy vastagbélrákot, s szike helyett ezzel távolítják el a verrucát:-)))
III/ "Csak úgy tudták megmenteni, hogy kivezették a hasánál"
Tehát miután vastagbélrákkal megoperálták a szemölcsét, kivezették a hasánál. Kit? A szemölcsöt? Jött két kommandós és kivezették a verrucát MP hasán át?
IV/ "Gyógyul,gyógyul, de csak 50%,hogy megmarad"
Ki gyógyul, MP vagy a verruca, esetleg a kommandósok? S miért pont 50%? Csak nem Te opráltad? Ki vagy te, Kele a halottlátó vagy Pataki a fejszámoló?
V/ "Sajnálnám, ha Antal módjára járnánk ismét"
1/ "Antal": Antall József.
2/ Most AJ-nek volt verrucája vagy vastagbélrákja, esetleg MP-nek non Hodgkin lymphomája seu valami hasonló? Te hogy jártál?
VI/ Ami számodra érthetetlen az másoknak nem. Én azon döbbenék meg, ha számodra egyáltalán lenne érthető dolog:-)))
Hát neked valóban luciferi gondolataid vannak: MP-nek "végbéldaganata" van mgállapításod szerint. A sheriffednek pedig ezek szerint "agybaja", ami öröklődő:-))) /A végbélrákkal, ha kellő időben felfedezik sokáig lehet élni, s gondolkozni pedig végig, a mentális nyavalyákkal már kezdetben se nagyon.
1998 októberében egy interjúban Bauer Tamás szemére vetette Medgyessynek, hogy pénzügyminiszterként azt mondta az egészségügyi reformról: "halasszuk el".
Kedves big lesz!Tessék itt az eredeti:
Egon Krenz válasz erre | adatok | e-mail 2001-10-25 22:25:15 (1196)
Most nem kívánok zavart kelteni,de biztos maszopos forrásból
hallottam,hogy Medgyessy azért vállalta az indulást,mert bizonytalan a
sorsa.
Nemrégiben operálták vastagbél rákkal és csak úgy tudták megmenteni,hogy
kivezették a hasánál.Gyógyul,gyógyul,de csak 50% ,hogy megmarad.
Sajnálnám ,ha Antal módra járnánk ismét.
Egy beteg ember miért áldozza az életét egy olyan pártra aminek nem is
tagja...Ez érthetetlen.
Az első soroddal a "diplomácia" szabályai alapján megegyezhetünk, ugyanis bölcs múlt- értékeléseddel az életkorodra céloztam, amit nem kell szégyelleni. Ezt még kinőheted:-))) Ha a valódi fiam lennél, elszomorodnék, de ez nem fordulhatna elő stílusod, "konkrétumaid" alapján, mit itt körvonalaztál:-)))
1/ mit értettél alatta?
2/ már megválaszoltam Ostapnak, lapszus volt.
3/ milyen a komcsi módon, s a miéPisták módján való sértgetés?
4/ örülök, hogy alkalmas voltál a katonai sorozáson. Kökény-Bokros "halálozási programról" nem tudok, pedig 33. éve dolgozom az egészségügyben, s nem számítottam bele a 6 évet az egyetemen.
5/ lsd a 4/ pontot. + Én nem ismeretség alapján ismerem az előzőek alapján az egészségügyet:-))) Az intézményünkben /2000 dolgozó/ kb. 3 miépre szavazó lehet, s ők is többnyire csak velem osztják meg nézeteiket, mert a kollégáim kerülik őket.
Miért szégyeljem magam, az információt éppen (többek között) itt olvastam az index Szegény Medgyessyt megint kifütyülték topicjában valahol az 1100-1200 hozzászólás között. Szégyelljék inkább az MSZP-sek magukat, de nagyon hogy csak egy ilyen mentálisan teljesen alkalmatlan bábot tudtak miniszterelnök jelöltnek kijelölni. Mi van ha Medgyessy a végbél daganatával meg az oldalkivezetésével valóban miniszterelnök lesz. Te tényleg úgy gondolod hogy egy ember aki a napi létéért küzd alkalmas egy ország élére? Na ne röhögtess (az az aljas aki egy ilyen ember képes lenne az országunk nyakára ültetni) szégyelld magad!!
Kicsifijjamnak talán mást nevezzél, s ne engem, mert nekem szerencsére van apám, akire büszke vagyok.
Mi van ennyire fájt az igazság?
1. Nem mondtam, hogy nem magyar a neve, másra értettem.
2. Szerencsére csak jelöltje a pártnak, mert min.elnök nem lesz belőle.
3. Látod te is komcsi módra sértegetsz.
4. Egészségügyileg alkalmasnak találtak, erre is büszke vagyok, mert nem követem a "cigimetatévékamerábanyomoméséljenatüdőrák" Gyulát és a szocik néphalálozási programját hirdető Kökény-Bokros párost!
5. Ismerek egy-két egészségügyit. Azok inkább azt mondják, hogy nem mennek el szavazni. Ugyanis az mszp egyszer már csúnyán átverte őket, a Fidesz meg valóban kis mértékben tudott javítani a helyzeten. 3 orvos ismerőseim közül 2 a MIÉP-re fog szavazni.
Kicsifijjam,
1/ Medgyessy magyar név, nem úgy, mint pl. Csurka.
Hasolóan magyar, mint. pl. Tölgyessy.
2/ Kérdezed, hogy az "MSZP-től független?"
Gondolkozzál is, ne csak a betüket olvasd össze. Nem az MSZP-től független, mert a pártnak a miniszterelnöke. Csak nem volt párttag.
3/ Tudod mi mindenféle emberrel találkozunk, bankárral, orvossal, jogásszal, tanárral, munkással, pékkel, besúgókkal, besúgottakkal, de sajnos időnként hozzád hasonlókkal is, mert a többi gyógyítható.
4/ Azért, mert téged enuresis nocturna miatt nem tartottak alkalmasnak katonai szolgálatra, ne uniformizáld a problémádat. Nem mindenki incontinens kisfiam. Ágybavizelő.
5/ Az egészségügyi dolgozók többsége valószinüleg rá fog szavazni, de nem szabad megijedned, mert purci lesz a vége:-))))