Az "...árnyékban jár" nem a fekete lovasokra vonatkozik? Nem akarok okoskodni, régen olvastam a könyvet, és akkor is csak egyszer, ellentétben az olvasók 99,9%-ával. Tudom, ez bűncselekmény, de legalább a tárgyi tévedésekbe nem kötök bele. :)))
A CB legelső albumát ismerem csak az újon kívűl és ott a tuti zene mellett, ami tetszett, marhára zavart a gagyi angol kiejtés, amelynek ismeretében csak üdvözölni tudom a magyarra áttérést. Szerintem ez maradhatna így: a szövegek teljesen korrektek, már amennyire egy magyar metal szövegtől ez elvárható. A másik dolog, ami akkor nem tetszett, a hörgés volt, meg az énekes (ugyanaz volt a kettő?), de itt is nagy az előrelépés. Csak így tovább!
Szóval ez az album, minden gyerekbetegségével együtt is nagyon jó: Jurásek Bros., Bozsik, Kiss Nagy Z., meg Gollam is mind királyok. Somlói F. is elmegy, a Galadrielt alakító lány adottságai is jók, de csiszolni kellene a hangját, mert sajnos nem kevéssé hamiskás helyenként.
Kellett neked emlegetni, tegnap láttam a plakátot, amely szerint holnap adatik meg a röhögési lehetőség a megában. De ha a mai IE után lesz energiám holnap is elmenni valamerre, én inkább a DT-estet választom...
'megmozuld a föld, és elindulnak
a büszke lovagok
a villám ereje hatol
a hadjáratokon
elpusztítanak mindent
a neon lovagok
a kardjuk pengéjén
a neponfény ragyok
győznötök kell
győznötök kell
harcoljatok
a villám jelével
pokolian pusztítanak
és gyilkolnak mindenfelé
átkozott lesz még az is
aki még mindig él
dicső lovagok induljatok
a villám ereje oltalmazzon
erőtök oly' nagy és félelmetes
karjaitok oly' élesek'
helyesen:
"Vadászat hiv, harc heve hajt,
dühöm hatalmas, lángoló kard,
remény árnya, sólyom szárnya,
ősi kürt vad rivallása,
ha célba ér, melledre száll,
lebbenő köpeny, biztos halál"
A CD annak ellenére is tetszik, hogy a könyvhöz képest van néhány félreértelmezés.Pl: a gyűrűt mondják Isildur átkának, ami kegyetlen nagy hiba...
Nos a bemutatkozásomból megláthatod; a nicked is szerepel:-)))
Nos a szuperlativuszok elsősorban nem a Cross Borns együttesnek,(őket nem is ismerem) hanem a Gyűrűk Ura albumuk rám gyakorolt hangulatának, hatásának szólt, kétséget kizárólag minden hibája ellenére.De ezt minek magyarázzam??
A hamis hangkavalkád és az elért hangulat és hatás kérdésében a Fürge Ujjak nevű "zenekar" korai zsengéje áll az első helyen.Ritka rosszak, de róluk is "csak" szuperlativuszokban tudok szólni:-)))