No, akkor még egyszer: Windows 95, 98, és/vagy Me alatt maximum 512 MB fizikai memóriát tudsz használni, többet nem. Ha mégis ennél több van (pl. nekem 640), akkor az msconfig-ban korlátozni kell. Letekerni. :-))) Meg kell neki mondani, hogy a fölét ne is lássa. Hogy miért, ne kérdezd. Lejjebb belinkeltem a Microsoft Support vonatkozó oldalát, ott le van írva. Én is csak bosszankodtam: ****, ennyi memória, és azt mondja, hogy "Out of memory"; szóval (khm) ez érdekes.
A másik megoldás: használj Linuxot, Windows2000-et, WindowsXP-t. Vagy ezeket felváltva.
_TomTom:
Röhögni fox:
NEM MEGY! (elég baj ez nekem...)
Szóval a msconfignál 768-ra feltekertem a memóriát, reboot, mentek a dolgaim.
Ma reggel nézem, már megint nem mennek. Szóval adtam a szarnak egy pofont, mert mégsem ez a megoldás.
Amúgy a Win látja a 768Mb-ot.
Na, ezt hogy csináltad?! :-) Ui. az msconfig-ban elvileg lekorlátozni lehet a használt memóriát 512 MB-ra, hogy ne vacakoljon. Ha elérted azt, hogy az efölötti memóriát is használja a Windows, akkor olyat tudsz, amit a Microsoft nem (lásd a lenti MS support linkeket)...
Áruld el, hogy hogyan sikerült! :-)
Tom
Sajátgép - jobb katt - Tulajdonságok. Mennyi memóriát mutat?
Megoldódott a memória probléma.
512MB felett a msconfig-ban engedélyezni kell az 512MB feletti memóriát, így nemcsak látja, használja is...remélem...mindenesetre az én DOS-os bajaim megoldódtak ezzel
Köszi!
Hmmm...Old Man azt írta, hogy ne is kisérletezzek 512MB-nál nagyobb memória alatt 9x/Me-nél. A nagyobb memóriákat a 2000, meg Xp kezeli,,,
Ennyi lenne Billgéc...?F*SZOM...:-(
Hali!
WinME-d van? Mert abban alapból nincs DOS promt.
A memóriapanasz meg az említett 640Kb-os határtól van. Ilyenkor a DOS időkben a memmaker.exe progit kellett használni.
Valószínűleg a régi szép DOS-os időkből származó alap 640 kB-ból maradt kevés az ilyen-olyan driverek betöltése után, vagy az EMS ill. XMS memória kevés. Command prompt elő, beütöd, hogy "mem", az jól megmondja, hogy mi a helyzet. A Command Prompt tulajdonságai között (memória fül) lehet megmondani, melyik mennyi legyen, defaultban mindegyik "automatikus", van olyan DOS-os program, aminek ez nem jó.
Segéjjetek már, mert nemtom mi van.
Adott a gépemben 768 MB ram, 900-as celka.
Ha DOS-os progit indítok, kiírja, hogy"túl kevés a memória...stb..."
MI VAN???????????????????????????????????
MI KEVÉS??????????????????
Mi tegyek?
HELP!!!!!!!!
Csak azt ne írjátok, hogy vegyek ki 256 Mb-ot..:-)