Keresés

Részletes keresés

muca-hit Creative Commons License 2007.06.14 0 0 23

Egy cikk szerint Kabul vált az özvegyek "világméretű fővárosává". 50000 özvegy él ott nyomorúságos körülmények között:

Kabul – June 11, 2007 – There are two million widows in Afghanistan and they are leading a miserable life. Hundreds of thousands of Afghanis have been killed in the decade-long heroic struggle against Soviet invasion as well as in the subsequent civil war and the US attack after 9/11 terror strikes. These are mainly attributed to the alarming increase in the number of widows in the war-ravaged poor country. Kabul, the capital, it is said, is the widows' capital of the world.
There are as many as 50,000 Afghan women beggars in the streets of Kabul.

sexmachinehead Creative Commons License 2001.11.02 0 0 22
Na elolvastam megegyszer, persze miutan beirtam az elozo hozzaszolasomat:))
Nagyjabol egyetertunk. Neked eddig hany rawa polod van?:))
Az meg egy szar dolog, hogy az emberek ugy bannak tarsaikkal ahogy. De ez megy minden nap, mindenhol.:((Legfeljebb nem mindenhol veresen, de hat verbalisan is lehet elnyomni, megalazni, stb...
Előzmény: Campi (18)
sexmachinehead Creative Commons License 2001.11.02 0 0 21
Elolvastam az egeszet. Jo ertem, hogy egyes emberek segiteni akarnak. Ez eddig jo is. Viszont csak olyan embereken tudsz segiteni, akik hagyjak magukak. Ertem ezalatt, hogy kuldenel segely (elelem, gyogyszer stb) olyannak aki elegeti? Nem bizony.
A masik dolog, meg az, hogy ha meg esetleg elfogadna a segitseget, akkor is, az szerinted segit ha weboldalakat nezegetsz? Ha megnezed a dolog technikai oldalat, az egyszeru ember nem igazan tud segiteni. (Az egy mas dolog, ha a kormany VK meghirdeti, hogy lehet behozni a konzervet meg a ruhat aztan kuldjuk.) Legfeljebb ugy, hogy segit az elkovetkezendo generaciot ugy felnevelni, hogy nekik mar ne legyenek ilyen problemai. Persze ez elsosorban neveles kerdese, es erosen utopisztikus.
Ami meg nagyon nem tetszik, az a kovetkezo, bar az irasodhoz nem sok koze van. Vallas. Ugy egymagaban semmi bajom nincs vele. Mindenki ugy nevezi el az istenet/isteneit, ahogy akarja. lyan templomot/zsinagogat/stb epit amilyet akar. Viszont nekem azt ne mondja senki, hogy embereket olni, szent haboruzni isten(ek)nek tetszo dolog. Ezt nagyon nem veszem be. Es hat ugye ki kard altal el, kard altal hal. Szal elmehetnek a sunyiba az ilyenek. Jo ennek az egesznek az afgan nokhoz nem sok koze van, legfeljebb annyiban, hogy azert ha valami nagyon nem tetszik egy tarsadalomban, nagyon sokaknak, akkor azt nem hiszem, hogy nem lehetne megvaltoztatni. Meg hat ugye van egy csomo olyan orszag, ahol vallasszabadsag van, el is lehet koltozni.
Most ebbol ne azt szurd le, hogy en nem segitek, meg utalok mindenkit, akinek mas a borszine/vallasa/kedvenc szine. En is adok vert, atsegitem a nenit az ut tuloldalara, stb, de ez a fogjunk ossze az afgan nokert irjunk chainmailt akcio szintu dolgoktol a falra tudok maszni. Pedig nem is vagyok pokember:)))
Előzmény: Campi (20)
Campi Creative Commons License 2001.11.02 0 0 20
Csak a végét olvastad el az egésznek, vagy ennyire nem tetszett az egész amit írtam?
Előzmény: sexmachinehead (19)
sexmachinehead Creative Commons License 2001.11.02 0 0 19
Nem mezei pocok, hanem eger. Eger a Marson. Es eleg jol el van, rajta nem kell segiteni.
Előzmény: Campi (18)
Campi Creative Commons License 2001.11.02 0 0 18
Hát ez érdekes mindenesetre.

Én -mint általában mindent- 2 oldalról közelítek meg. Más kérdés hogy éppen ezért ritkán tudok jó döntést/ítéletet hozni. Naa:

Szal ezeket a videókat nemrég mutatták tv-ben, és állítólad házasságtörésért járt a kivégzés. Tehát tudtak róla, mivel jár, azaz mirol is beszélünk...

Másrészt viszont kicsit durva ahogy itt az emberekkel bánnak, nemcsak a nökkel, hanem zusammen mkivel. És ha belegondolok hogy '99 november tizenikszedikén én pl a családommal voltam amikor máshol -kicsinyes okból- kivégeztek valakit, akkor megint csak más a nézöpontom...

Mindenesetre nem hinném hogy azzal kurva sokat tudna akárki is segíteni rajtuk, hogy a pesti metróban hordja a rawa(?) pólót, amit x $-ért rendelt via internet... kb annyi mintha a Marson élo mezei pockokon kéne segítenünk.

Végülis tartottam magam jó szokásomhoz, és megint nem mondtam semmi 'értelmeset'.

free_styler Creative Commons License 2001.11.01 0 0 17
szivesen.
hogy dontottel, fogod latogatni rendszeresen a honlapjukat, es terjeszted a RAWA kiadvanyokat, valamint rabeszeled barataidat is erre?
Előzmény: Dr. Jekill (15)
deve24 Creative Commons License 2001.11.01 0 0 16
hejesen Jekyll!
Előzmény: Dr. Jekill (15)
Dr. Jekill Creative Commons License 2001.10.29 0 0 15
Köszönet a fordításért
Előzmény: free_styler (11)
deve24 Creative Commons License 2001.10.28 0 0 14
Women of Afganistan, Unite!!
Barsony Creative Commons License 2001.10.28 0 0 13
Kössz a forditást, de sajnos ez megint olyan dolog, amikor megpróbálok segiteni egy megégett emberen úgy, hogy közben átölelem a vállát. Gondolok itt arra a lehetőségekre, amivel mi élhetünk.
A média, de rengeteg profi vagy amatőr, szabadúszó stb. újságiró is mindent megtett azért, hogy a nagyvilág értesüljön erről a "külön világról".
Azzal, hogy tudunk róla, adományokba folyunk, sajnos nem igazán segitünk hatékonyan.
Az a baj, hogy nem tudsz leülni a talibánokkal sem, hogy beszéljük meg. Elhozhatod ide, Európába, hogy lássa, mint élünk, az sem változtatja meg. Sajnos csak az idő segithet ezen.Legalább is én más kiutat nem látok.

Előzmény: free_styler (12)
free_styler Creative Commons License 2001.10.28 0 0 12
most mar nem mondhatjak az afgan nok, hogy a kisujjamat se mozditom ertuk. :)
Előzmény: Dr. Jekill (10)
free_styler Creative Commons License 2001.10.28 0 0 11
koszonjuk, hogy a peticio alairasaval tamogatja az elnyomott es lelancolt afgan noket.
(- ez ugy hangzik, mintha az elnyomasukat tamogatnad -)

vegye figyelembe, hogy az alairas a legkevesebb, amit tehet a szenvedo afgan nokert.
(- na tessek, most megkaptad - :))

sok egyeb JELENTOS es KEZZELFOGHATO modon is segithet: mint az egyetlen fundamentalizmus-ellenes feminista szervezet, amely a kozepkori szellemu terroristak elnyomasa alatt kuszkodo nok jogaiert es a demokraciaert szall sikra, a RAWA-nak nagy szuksege van adomanyokra, melyekkel folytathatja a nehez kuzdelmet blablabla...
az on adomanya szamitani fog nekunk.

RAWA kiadvanyok terjesztese vagy arusitasa ertekes hozzajarulas lenne, es segitene felhivni a figyelmet az afgan nok iszonyu helyzetere. keresse meg a megadott honlapot tobb informacioert.

latogassa honlapunkat rendszeresen, birja ra baratait is erre, es hogy segitsenek nekunk barmilyen modon.

ha meg ezen kivul is akar segiteni az afgan noknek, nezze meg a www.rawa.org/help.htm cimet vagy kuldjon egy ures e-mailt a help@rawa.org cimre.

remeljuk, hallunk meg onrol.

Előzmény: Dr. Jekill (10)
Dr. Jekill Creative Commons License 2001.10.28 0 0 10
Hát ez nehéz szülés volt de végül csak sikerült.
Egyébként igazad van free_styler , már nem forog az agyam, bocsesz.
Köszönöm kicsibarsonytalpunak a segítőkézséget de a német nyelvű változathoz nem tudok hozzájutni, azért aranyos vagy, köszi.
Ha pedig ezt valaki nekem lefordítja annak hálám a sírig.
.
Tehát a levél:

Thanks for signing the petition in support of the oppressed and enchained
women of Afghanistan!

Please note that to sign our petition is the least you can do to help suffering Afghan women.

You can help us in many more MEANINGFUL and PRACTICAL ways: As the only anti-fundamentalist feminist organization struggling for democracy and women’s rights under the siege of mediaeval-minded terrorists, RAWA is in dire need of funds to continue its hard struggle against the fundamentalist bands and implement its tens of projects in educational, healthcare, income generation, cultural and propaganda fields. Your donation will really make a difference.

Sale/distribution of RAWA publications among your friends and interested people would be a worthy contribution to our cause and to raise awareness on the horrible plight of Afghan women. Find our more about our publications at
http://rawa.fancymarketing.net/payam.html or send a blank email to pub@rawa.org.

Kindly visit our site regularly and urge your friends and associates to visit
it and help us in any possible way.

If you wish to further help Afghan women, some possible ways to help them
can be found at www.rawa.org/help.htm. Or just send a blank email to help@rawa.org.

Hope to hear from you again!
RAWA

======================================================
- Revolutionary Association of the Women of Afghanistan (RAWA)
- Mailing Address:
RAWA,
P.O.Box 374,
Quetta, Pakistan
- Mobile: 0092-300-8551638
- Fax: 001-760-2819855
- E-mails: rawa@rawa.org, rawa@iname.com
- Home Page: http://www.rawa.org
- Mirror site: http://www.afghan-women.com
=======================================================

free_styler Creative Commons License 2001.10.28 0 0 9
nem, de ha valaki szivesen segitene neked leforditani a szoveget, annak elobb ala kell irnia a peticiot. ez nem fair. :)) en peldaul nem akarom alairni.
Előzmény: Dr. Jekill (8)
Dr. Jekill Creative Commons License 2001.10.28 0 0 8
sorry de nem megy
.
Egyébként hogy-hogy így akarok aláírókat gyüjteni? Ha a petíció aláírására gondolsz, akkor nyertél.Gondolom nyilvánvaló, hogy azt szeretném ha minnél többen aláírnák. De miért "csak"?
.
Úgy írtad mintha emil címeket akarnék szerezni vagy mittumén
Előzmény: free_styler (7)
free_styler Creative Commons License 2001.10.28 0 0 7
copy + paste. vagy tul hosszu?
Előzmény: Dr. Jekill (6)
Dr. Jekill Creative Commons License 2001.10.28 0 0 6
nem birom berakni, lehet hogy idiota vagyok de nem megy!
freemail-es postafiokom van , van valami otlete valakinek?
koszi
Előzmény: free_styler (5)
free_styler Creative Commons License 2001.10.27 0 0 5
rakd be ide a levelet, mert meg valaki azt hiszi, igy akarsz alairokat gyujteni.
Előzmény: Dr. Jekill (3)
Barsony Creative Commons License 2001.10.27 0 0 4
Értem. Ha már van esély vagy annak szikrája, az csak jó.
Én szivesen segitenék, de én a német verziót olvastam, az én angolom sem elegendő. Ha abban segithetek, bármikor !
Előzmény: Dr. Jekill (3)
Dr. Jekill Creative Commons License 2001.10.27 0 0 3
Miután úgymond áláírtam a petíciójukat, kaptam tőlük egy levelet,hogy hogyan tudnánk rajtuk segíteni.
Csak éppen az angol nyelvtudásom a laza társalgás szintjén van, úgyhogy nem igazán értem.
Hálás lennék ha valaki lefordítaná nekem. Már ha esetleg akad még valaki rajtam kívül aki szintén megteszi.Nem nagy fáradság.
Előzmény: Barsony (2)
Barsony Creative Commons License 2001.10.27 0 0 2
Borzalmas, nem olvastam el mindent, mert már ez a sok szörnyűség elég volt. A baj az, hogy nem tudunk segíteni. Ennek egyszer meg kell oldódnia, nem mehet így tovább.
Törőlt_nick Creative Commons License 2001.10.27 0 0 1
salom
Előzmény: Ficium (0)
Ficium Creative Commons License 2001.10.27 0 0 0
Nulla.
Dr. Jekill Creative Commons License 2001.10.27 0 0 topiknyitó
Hallottatok a RAWA-ról?
'
Afgán Nők Forradalmi Szövetsége
'
Nézzetek el ide: rawa.fancymarketing.net/index.html
'
Akinek gyenge az idegzete gondolja meg, hogy melyik videot tölti le!
'
Kattintsatok a TAKE ACTION-re és szignáljátok a petíciójukat!
'
Egyenlőre no comment
vagy csak ennyi:-((((((((((((((((((((((((((((((

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!