hello Tyb! Látom nem vagy marketinges:))) A propaganda szót amúgy a marketing-órákon v. ne nagyon mondogasd:)) Utálják és mivel már elévült szó, nem igazán jó ezt a szót használni.
Amúgy köszi a hozzászólásod:)))
szia, üdv. a topicban. Örülök hogy hozzászóltál és értelmesen:) Én NEM akarom egy napon említeni az usát és m.o-ot, de mint példa írtam az összehasonlítást, hiszen egy napon nem említhetjük a két országot.
DE szerintem mi tanulhatnánk SZERETNI és BÜSZKE lenni országunkra, mert azért szerintem nem annyira rossz hely ez... És ezt KÍVÜLRŐL is mutathatnák, azt hogy magyarok vagyunk...
üdv evribodri! Bocsi, de pár napot kihagytam, nem voltam gépközelben, most újra itt vagyok és látom megszaporodtam a hozzászólások, aminek nagyon örülök!! Mindjárt olvasom is...
Üdv!
Rég jártam már a politon. Ezért nagyon örülök, hogy rögtön sikerült egy nyugodt hangnemű topikot találnom.
Az én véleményem a témáról már elhangzott többek által is: az átkosban erőltetett internacionalizmus, meg a rákövetkező átkosban a média által erőltetett amerikanizmus a fő oka annak, hogy a mai magyaroknak nem nagyon van igazi magyarságtudata.
Ehhez még hozzájön az, hogy a mi "legnagyobb magyarjaink" egymást tépik odafent, így aztán nem csoda, ha felnézni sincs kire. Az amerikaiaknál megvan az Elnök (nagybetűvel írják ám a nevét) tiszte iránti megbecsülés (az már más kérdés, hogy mit gondolnak a jelenlegi elnök személyéről).
Nálunk az elmúlt évtizedek politikai viharai miatt nem alakulhatott ki az állam iránti megbecsülés.
A nemzeti öntudat újbóli kialakulása hosszú folyamat. Meg lehet gyorsítani - a mi kormányunk is ezt szándéxik tenni - megfelelő politikával, propagandával (akármilyen csúnya szó is, de miért ne használnánk, ha egyszer fordított irányban anno hatékonyan működött).
DE! Az embereknek nem tetszik a propaganda. Miért? Mert azt látjuk, hogy az erre fordított pénzt ezernyi égető probléma megoldására költhetnénk.
Így a nagy magyarságreklám hatástalan marad.
Szerény javaslatom: Először tessék rendbehozni az egészségügyet, az oktatásügyet, a belügyet, várni egy kicsit, amíg emelkedik az életszínvonal, ÉS majd azután költeni a nagy lóvét a magyarságtudat támogatására.
Mert a fent említett dolgok már önmagukban is erősítik a bizalmat az állam, a magyar állam iránt. És ha az emberek jobban bíznak az államban, akkor kevésbé panaszkodnak, hogy mire költik a pénzüket - esetleg felismerik, hogy hosszú távon ez nekik is jó.
Uff, Tyb beszélt.
Az USA-val való összehasonlítás szerintem nem jó. Más tradíciók, más történelmi tapasztalatok, Eppen ez az. Az USA egy fiatal allam, hagyomanyai sem olyan melyek. Raadasul sokfele emberbol tevodik ossze. Az orszag emberei megis ereznek hazafiassagot es lojalitast. Ha mar hasonlitunk, akkor inkabb azt kellene tapasztalni, hogy az USA-ban kevesbe hazafiasak, mint mondjuk Mo-n vagy altalaban az europai orszagokban.
En sem vagyok elajulva sem az amerikai elnoktol, sem az amerikai kormany tevekenysegetol, de azert tiszteletben tartom az amerikai hazafiassagot, es nem szolom le oket ezert. A hazafiassag a hazahoz valo huseget jelenti, nem valami kormanyhoz vagy politikai eszmehez. A kommunizmus alatt elmenekult magyarok altalaban hazafiasak tudtak maradni Mo-hoz, annak ellenere, hogy a kommunista kormany politikajaal nem ertettek egyet.
>>>>
Magyarországon nemzeti ünnep alkalmával a házakra nem tűznek magyar lobogót. A kokárda úgymond már ciki. Szinte a magyar szégyeli hogy magyar.
VS. USA: (a háború előtt is) minden házon ott leng a nemzeti lobogó, büszkék Amerikára, saját zászlójuk motívumai még a divatban is érvényesülnek. Ja és büszkék az ország első emberére. Szinte bálványozzák.
<<<<
Az USA-val való összehasonlítás szerintem nem jó. Más tradíciók, más történelmi tapasztalatok, és tudjuk milyen naivak az ottani emberek. (hozzáteszem, az értelmiség egy része ott sincs hanyattesve se az elnöktől se a "jelképektől")
Nálunk volt egypár megszállás, idegen uralom, labanc világ, levert forradalom, és az emberekben kialakult egy egészséges szkepszis mind a a "fölül" levőkkel szemben, mind általában a politikával és a jelképekkel szemben.
Ez önmagában nem rossz, sőt az eddigi történelmi korokban egy hasznos önvédelmi reflex volt.
Más dolog, hogy egy stabil, szabad országban ezek a reflexek nem biztos hogy jók. (meg az hogy a stiklizés össznemzeti sport)
De évszázadok, amíg ebben változik valami, szerintem. Vagy az újkeletű agymosás pár évtizedig.
UI.: én patrióta vagyok. Nem szeretnék máshol élni. Egy hét külföld után már honvágyam van.
:) Így kerek a világ:) Mindenki elmondhatja a véleményét, de tényleg normális hangnemben!
Egyébként vannak fazonok itt a fórumban úgy összességében...:))))
na figyu emberek, topicgazda lévén, lécci mindenki mellőzze egymás sértegetését és gusztustalan beszólásokat. Mielőtt még elmérgesedne. Off-ot nem tűrök!!! (ez is off, de muszáj) Ez egy nyugodt topic, nem szeretném ha mindenki anyázná a másikat mint a komcsi topicokban.
Beszéljünk a topicról, oké?
Mindenkinek köszi:)
valami hasonló dolgozik bennem is.
Bejártam már a világ egy-két távoli szegletét és minél távolabb jut az ember, annál jobban esik ha valamit hall a hazájáról. Még akkor is ha paradox módon az esetek 70-80%-ában "Puszkászhidekkuti" az amit széles/elismerő mosoly kíséretében megemlítenek.
Enek egészen más jelentése, feelingje van, mint itthon öncélúan "magyarkodni" (vö: magyar vagyok, nem turista).
Az elmúlt tizegynéhány évben után azonban vitathatatlanul felmerül bennem egy olyan gondolat, hogy ha felteszek egy kokárdát, vagy kiteszem a zászlót, vajon nem kevernek-e össze a hangossá vált megélhetési magyarokkal ? :-/
De aztán a következő gondolatom az, hogy nem. Igenis felteszem azt a kokárdát, mert nehogymá' ezeknek legyen igazuk.... !
:o)
valami hasonló dolgozik bennem is.
Bejártam már a világ egy-két távoli szegletét és minél távolabb jut az ember, annál jobban esik ha valamit hall a hazájáról. Még akkor is ha paradox módon az esetek 70-80%-ában "Puszkászhidekkuti" az amit széles/elismerő mosoly kíséretében megemlítenek.
Enek egészen más jelentése, feelingje van, mint itthon öncélúan "magyarkodni" (vö: magyar vagyok, nem turista).
Az elmúlt tizegynéhány évben után azonban vitathatatlanul felmerül bennem egy olyan gondolat, hogy ha felteszek egy kokárdát, vagy kiteszem a zászlót, vajon nem kevernek-e össze a hangossá vált megélhetési magyarokkal ? :-/
De aztán a következő gondolatom az, hogy nem. Igenis felteszem azt a kokárdát, mert nehogymá' ezeknek legyen igazuk.... !
:o)
Mármint hogy lépések történnek annak hivatalos elismerésére, hogy a magyar nyelv egyik korábbi változatát használó ősi keresztény kultúrájú nép, ezéltal jogalapot teremthetnek a saját nyelven történő misézéshez, stb...
hello!!! De jófej vagy! Kiakasztó. Ezt már a többi meggyesi topicban én is mondtam. Ez agymosás valóban. Ami apáról fiúra száll... de ez megint off.
Te raktál zászlót? Én spec sokszor még a Himnusz alatt is elérzékenyülök ha hallom... (most sokan tuti kiröhögnek)
Mélységesen egyetértek veled, de arra kérlek, ne törődj az itt hőzöngőkkel. Szegények a kommunizmusban megkapták az agymosást, hogy magyarnak lenni ciki, meghogy közpénzből ne magyarkodjunk, de rá se ránts ezekre. Örüljünk, hogy a nemzeti összetartás, ha csak kicsit is, de erősödött kis hazánkban.