Szerintem tobb utangyartott is van.
Pld a Nokia 61XX aksikat is klonozzak, az utangyartottak olcsobbak es jobbak... Ezt varom a Nikon akival kapcsolatban is :)
Minel tobb modeljebe teszi bele, annal hamarabb lesz utangyartott... :)
Na, itt vagyok.
Látom hiányolt valaki.
Nem figyelem minden nap a topic-okat. :-)
Ha még mindig érdekel valakit, neten lehetett rendelni régebben, nem a 2CR5.uk-r?l, hanem egy másik angol címr?l (a nevére nem emlékszem), de már egy éve sem fogadtak el M.o.-ról rendelést. Nekem sürg?sen kellett tavaly márciusban és DevNull volt olyan rendes, hogy eladta nekem a sajátját és szerzett magának másikat helyette. Jól m?ködik, annyi baja van, hogy használat nélkül is lemerül, szóval töltve nem lehet tárolni, mindig figyelni kell, hogy ha holnap fotózni akarok, akkor ma kell feltölteni az aksikat. A másik baj, hogy áram kell a feltöltéséhez, ami Afrikában - ahol használni szerettem volna - elég ritkán fordult el?.
Nekem ez kicsit fura... Azon a weblapon semmi konkrétumot nem írnak. A 2CR5 Lithium elemek lényege tudtommal, hogy 3 V-osak. Ez egyszerű NiMh akku, amiből látszólag össze van rakva két cella és slussz... márpedig a NiMH cellák feszültsége csak 1,2V.
Tehát 3V helyett csak 2,4V-ot ad, ami nem biztos, hogy minden területen rendben lesz.
2CR5 (DL245) 6 V-os aksit keresek, de jelenleg csak elemekben lehet ilyet kapni Magyarországon. (azaz én nem tudok ilyen boltot)
Találtam egyet:
http://www.2cr5.co.uk
"rechargeable Nickel Metal Hydride 2CR5 battery is now available for 35mm cameras.This battery and charger system incorporates the latest technology to produce the optimum trade-off between fast charge and long life yield to the battery. "
Vagy itt van a EN-EL1 LI-ION aksi, aminek keresem a "klónjait".
Ebből is találtam egyet: