Úgy látom, hogy kissé alábbhagyott az érdeklődés, mert 6 éve nem szólt hozzá senki:-)
Én is erre az évfolyamra jártam anno Pécsre, nagyon érdekelne, hogy kivel mi van napjainkban? ha jól emlékszem egy Laci nevű srác indította a fórumot anno , cserélgettük a jegyzeteket is anno..:-)
:-)
általános tárgyakból van egykét nehéz, pl ökonometria, pénzügy
szakirányt meg olyant válassz, ami érdekel, és akkor nem lesz kedvetlen és kakás a vizsga
háj
lejárás: nem muszáj
ha van jó sok ismerősöd, akkor pláne, ha nincs, akkor először lejárás, ismeretség kialakítás, aztán nem lejárás
vizsgaidőszak: szerintem túlélhető néhány nap szabival, mert hát vannak kemény vizsgák
szállás: van, info a suliban, meg talán a honlapon is, vannak koleszok, meg panziók
Sziasztok,
gondolkodtam azon hogy ide (is) jelentkezem, viszont eleg keveset tudok errol a kepzesrol, kb. annyit amennyi info a weblapon fellelheto, igy lenne par kerdesem, ha valaki esetleg lenne olyan kedves es valaszolna.
Mennyit kell lejarni, muszaj minden eloadason megjelenni?
Vizsgaidoszak tulelheto munkahely mellett?
Lehet valahol a kozelben szallast szerezni?
Elore is koszi a valaszokat.
Megvan a papír, és én úgy érzem, többet tudok, mint előtte. És így már megérte.
Lehet fikázni, de aki igazán profi akar lenni, az képezze magát egy témában speciálisan, azt nem lehet egy egyetemtől elvárni. Ez az alap.
Jajj bocs, igaz csak pár sorral lejjebb volt, de oly régen volt:-)
Hát igen, jó is, rossz is ha laza. Jelen esetben, mivel meló mellett, 200km-rel odébb, nem nagy gond, hogy nincs nagy vérszívás.
Persze azért az sem ártana, ha egy kis plusz tudás is ragadna az emberre (ha lehet ezt még fokozni:-))
Nem feltétlenül értek egyet. Legalábbis nem általánosítva.
A PSZF-en ugyanis a kb 650 főből 112-en maradtunk a végére (asszem a közgázon nincsenek ilyen arányok), s a hullás fele számvitel, másik fele matek/stat tanszékünk eredménye volt.
Szal nem tartozott a light-os tantárgyak közé főiskolán sem.
A stat. biztos, hogy durva lesz, mert azt azért ott komolyan veszik. Speciel ez a főiskolákra NEM jellemző. Szóval igencsak elmélyült vagy alaposabb statisztikai matematikai ismeretek nélkül is jól el lehet boldogulni :-))) Ez a BKÁE-n nem így van... Persze ott is megvannak a "light" tárgyak
Az MBA képozéseket pedig nem is minősítem, az annyira gyenge!! A BKAE-n is.. semmi nem kell hozzá, csak egy dploma és kész, bárki mehet! Ez külföldön elképzelhetetlen!! Persze annyit is ér egy magyar MBA diploma :-)))
Sajnos a BKAE-re ugyanez jellemző az MSC-s képzésen. A felvételi elbeszélgetés ismerősömnél abból állt, hogy akkor ugye a cége fizeti a 250 ezer/félév tandíjat... hát ez van... tudásgyár-papírgyár
(Itt majdnem mindenki dolgozik, esetleg még családos is, ezért úgy nagyjából tizedannyi idejük van a tanulásra, mint a boldog főiskolásoknak; képzelheted, hogy nem lehetnek a vizsgák annyira megerőltetőek, ha szinte mindenki átmegy rajtuk...)
Úgy tudom, csak egyes marketing szkirányos órákon van katalógus.
A vizsgák többnyire elég lazák. Van egy-két fogósabb is (ahol vagy be kell magolni egy rakás elméleti kategóriát, vagy elég jó matematikai-pénzügymatematikai alapképzettséggel kell bírni), de a PSZF-nél szerintem nem nehezebb.
A szakmai minőségre gondoltam. Sem a hallgatók, sem az oktatók nem veszik komolyan a képzést: özönvíz előtti tematikák vannak, a tanárok általában még a minimális energiát sem fektetik be az oktatásba, végeredményben lesajnálják a hallgatókat. Vannak persze elfogadható tárgyak/oktatók is, de sajnos ők csak a kisebbség.
A zöm csak egy gyengén fizető és minőségileg nem ellenőrzött fix állásnak tekinti az oktatói státuszt; valamit lead, valami mniősíthetetlen jegyzetet összeollóz, de igazából a mellékállásaival vannak elfogalalva. Vagy a már régen esedékes nyugdíjazástól rettegnek.