11:50 - Országszerte több hamis riasztást kapott a napokban a katasztrófavédelem gyanús postai küldemények miatt. Lépfenére azonban sehol nem bukkantak.
Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője a W+P-nek elmondta: hétfőn egy budapesti címre érkezett egy levél, melyen Oszama bin Laden névvel, és tunéziai bélyeggel. Ma hajnalban egy debreceni postán vettek észre egy lépfene feliratú borítékot, délelőtt pedig a Tungsramból kaptak bejelentést.
Dobson Tibor elmondta, hogy a katasztrófavédelem mozgó laboratóriuma minden esethez kivonult, de nem találtak antrax-baktériumot. (Westel+Press)
Szerintem ezek az esetek nem túl komolyak. Inkább csak ijeszgetés lehet a háttérben. Ha a terroristák ártani akarnának az USÁnak, azt nem Magyarországon tennék.
Úgy látszik, nem sokan vannak ilyenkor a neten. Mindenesetre egy reagálásra váró friss hír:
Lépfene: gyanús csomag érkezett a Tungsram Rt-hez
--------------------------------------------------------------------------------
Budapest, 2001. október 16. (MTI) - Gyanús csomag érkezett kedden az amerikai tulajdonú GE Hungary Tungsram Lighting Rt. újpesti gyárába - értesült az MTI munkatársa. A küldeményt nem a szokásos postai úton, Dubaiból kapta a cég. A déli órákban több rendőrautó érkezett a helyszínre, továbbá a polgári védelem szakemberei, illetve tűzszerészek is.
Az illetékes hatóságok elzárkóztak a nyilatkozattól. +++
én például nemigazán értem, hogy az ABC tévétársaságnál dolgozó férfi 7 hónapos gyereke hogyan kerülhetett érintés útján kapcsolatba az anthraxxal, ha az postán érkezett.
Úgy értem, hozzászólhat a műsor stílusában. ha valahol olvasott valamit az ügyről, vagy ha valami felmérgelte, akár egyéni kis irományát is írhatja ide.
Biztosan sokan ismerik a Magyar ATV hétfő és péntek esti sajtóklub című műsorát. Arra gondoltam, hogy csinálhatnánk valami hasonlót. Mindenki hozzászólhatna bármihez, ami politikával kapcsolatos.