JAAA!! a 8szögletű lemezborítók nagyon büfék voltak! Pl volt a Bummmm! együttes szintén ilyen megkésett Dzsordzsmájkölfriszkós csókákkal (úgy 88-89 táján lehetett)...
Amúgy a vezetőjük azóta már producerré lépett elő - ő futtatta (fel és be) Alexa Devil nevű magyar poptündérünket. A csutkák nem vesznek el, csak...
adalékok a csutka-korszakhoz (váó). Ki ismeri ezt, és mi ez, konkrétan: "Ezt kapd ki, / Rajtad van a tépőzáras térdzokni." Ugye súlyos? A legjobb az Ezt kapd ki, mert ez 1000 hogy a Check this out fordítása.
Mi, hogy Csutka meghalt AIDS-ben? (Így indulnak a pletykák...)
Egyébiránt Holly se halt még meg AIDS-ben, ellentétben Ofra Hazaval, aki sajnos tavaly megtette azt.
azér nehogy már Holly Johnson meg Csutka egy lapon!
HJ a nem igazán sikeres szólókarrierje előtt azért kurva népszerű volt a Frankie Goes To Hollywooddal, amiről lehet vitatkozni, hogy jó volt-e, vagy sem (szerintem vicces volt), de tett valamit arra a bizonyos asztalra, ellentétben a Rákóczi-produkció által futtatott műmájerünkkel.
Hullócsillagok-állócsillagok: ki ne emlékezne Holly Johnsonra, aki Csutka idejében nagy sztár volt, a mai napig játsszák a rádiók "Americanos" c. slágerét. Azóta már nem híres, de van egy honlapja, amely szerint lemezeket készítget, szabadidejében festeget és aids-es. Eltűnt, de ha nagyon akarom tudni, mi van vele, utána keresek a Neten, és kiderül, hogy egész jól elpöcsölget a srác. Ugyanez magyar módra: Csutka hívószóra semmit az ég adta világon nem találtam az egész Interneten. Szerintem most rövid haja van a csávesznek, szombatonként eljár tekézni a haverokkal, és a hatodik sör után elkezd kurvaanyázni, hogy namajd-ÉN-megmutatom-azoknak-a-rohadékoknak-hogy-fogok-még-slágert-csinálni. Kilencvenkettő óta nem tudott nőt felszedni azzal a szöveggel, hogy ő énekelte a Csóró vagyok-ot.
Kérlek titeket, grabbeljetek, ha valakinek megvan!
Közben az is eszembe jutott, hogy Frici, a vállalkozó szellem. De ezt már csak ínyenceknek mondom.
csatlakozom, kéne egy kép Csutkáról. de ő csak
egy hullócsillag volt. Sokkal tartósabb sztár
volt nála pár évvel korábban Gombóc, nem is
beszélve Bery Aryról. Aki éppen most tér vissza.
Hogy a fenébe ne emlékeznék rá? Klipp:kocsmai pulton történő ugrabugrálás, csehszlovák focistafrizura, nyerőautomata. Remek.
Én meg azokra lennék kíváncsi, akik a Bedego reklámban szerepeltek. Na, velük mi lehet?
Csubi-téma:
Valamelyik nap láttam egy Csubi featuring Barátai klippet, az amerikai terrortámadások emlékére. Na, ha eddig nem volt terrorista-célpont Magyarország, akkor ezután az lesz.
Idéznék a remekműből:
"A félelem s a fájdalom
Mindig együt jáááár...."
Sőt, már készül Kozsó emlékdala is, úgyhogy sűrűbben tekintgessünk az égre utasszállító-ügyileg.
Annak idején promociós célzattal megkaptam a Csutka-lemezt is. Valami gusztustalan és igénytelen piros borítója volt és a Rákóczira jellemző nyolcszögletőre vágott bugyiban pihen még most is a bakelit, ha nem csináltam még ventillátort vagy frizbit belőle. :-)
Rákóczi Produkció!!!
emiatt már megérte benézni ide, kurvára elfelejtettem azt a primitív hangú, zsíros hajú bajuszos bunkót a kardjával, amint a nagy átmenet éveiben feltűnt egy csomó reklámban... zseniális!
Csabiman: Csutka még az IM-képregényekben is szerepelt 91-ben. Fiatal lehetett a csávó, ergo most se lehet több harmincvalahánynál. Vajon villamosvezető lett, vagy facsart narancslevet árul Amerikában, esetleg felcsapott tengeri kalóznak? Annyira érdekelne, hogy egy ilyen emberből mi lesz, ha nagy lesz.
Ez az - a tökéletes dal, ami SENKINEK nem jutott eszébe jó tíz éve, de amire MINDENKI emlékszik. Honnan lehet vajon megszerezni? Volt még vajon ennek a faszinak más nagyszerű slágere is?
Csóóóóróó vagyok
A pénz nálam nem nagy dolog
Csóóró - de adni tudok
Neked
Ez meg a refrén második fele volt. A klipben meg valami kocsma asztalán ugrált, és Patkó Bélára, azaz Kikire emlékeztetett, míg a hanghordozó címlapján (mely szintén a reklámban látszott) Reluxa John motorozását idézte. Akkoriban még szerencsére kicsi voltam, és megkíméltettem ettől, csak a klipet láttam némely komolyzenei műsorban.
Nagyon király! Valamelyik videókazettán megtaláltam a szám véletlenül felvett reklámját, na az volt a nem egyszerű! Fuszballfriszkóval ott brékel a Csutka gyerek, meg énekli a slágert - aztán a végén "Rákóczy Produkció!"
Plusz volt pár Kölyök Magazinom, és abban a nagy szerelem-képregényben is benne volt a Csutka - ő volt a tinik sztárja!
Pár napja életem folyása úgy alakult, hogy kezembe akadt egy tíz éves Ifjúsági Magazin, melyben az 1991-es Rockválogatott tagjává választottak egy bizonyos Csutkát, aki 1988-ban (?) Csóró vagyok c. slágerével pukkant be a köztudatba.
Rögtön felderengett a szöveg és a nemkevésbé fennkölt dallam: Csóró vagyok / de többnek látszani nem akarok / csóró, de nem szegény. / Ó, nem, nem, nem.
Emlékszik még valaki erre a csávóra rajtam kívül? Ki volt ez, és vajon mi lett vele? Netán valakinek meg is van a dal?