Felhívom a figyelmedet, hogy én nem egyszerű elvtárs vagyok, hanem misztériumi. Az nem minisztériumi, a két betű nagy különbség.
Kun Béla a viszont Te elvtársad, mert egyedül ő harcolt a csehek meg a románok ellen. A Kisantant területi igényei ellen. Sőt, már a hatalmat is azért vette át Károlyi gróftól, mert az nem vállalta az Antant Vix-jegyzékével a szembenállást. (Ha te nem vix, en maj vixok, mondta.)
Aztán a hazaficsúr Horthy az antant védőszárnyai alatt kivárta a magyar remények kifingását, és vidáman pezsgőzve szervezkedett Sögedébe, majd gyött be, a magyart legyőzők oltalma alatt. Agyonütni a koménistákat, akik nem átallottak harcolni az Antant meg a Kisantant ellen, pedig nekik azt nem lett vóna szabad, mert ők közismerten nem hazafiak, hanem csak zsedó komcsitöltelékek.
Vagyis: a Trianont nem a kunbéláék osztogatták, hanem egyedül ők fosztogatták, azaz tettek ellene. A többiek 1. okozták a bajt, magával a bűnös, milliók életét követelő értelmetlen monarchikus háborúval (neked az nem volt "trauma", csak a logikus vége?); 2. utána elfogadták az eredményt, hatalomrajutásuk áraként. Nem valami Horthynak hívták az agyalágyult nemzetmészáros király ellentengernagyát, ha jól emléxem? És aztán ki más, mint az antantvezető kormányzó Horthy vagy ki a csoda, aki azt mondja: "hol az a Vix, majd én elfogadom!" És hát nem ugyanő, de bizon ő! aki bevitt minket a második vérzivatarba, és azt is elkúrta. Már az elsőben is vitézkedett, és nem volt elég neki a magyar vér...
A kombinált emlékmű volna helyes, egy négy égtáj felé néző kettőskereszten forgó koronára erősített veres csillag, sarlóval és kalapáccsal, és sok sok vér... tényleg kellene egy emlékmű a nemzetárulásról, és arról, hogy mennyi féleszű van ma is...
Egészen jó volna eltakarítani onnan a szovjet emlékművet, de hogy ezt a trianoni hazugsággyár nevében... akkor minek elvinni onnan a kommunista szégyenfát, ha a Horthy féle lágyagyú pancserek önigazoló baromságát teszik vissza? Annak csak egy jelentése van: mennénk megint a másodikba, nem tanultunk semmit.
Nemzeti Ökörség Misztériuma