Igen, igazad van.
De azért jobb lenne mint a 1.44-es.
Természetesen folyamatos adattárolásra alkalmatlan,de két gép közötti adatátvitel szempontjából király lenne... :-)
Szvsz inkább a mágneses adathordozóknak fellegzett be egyszer és mindenkorra (kivéve talán a DAT szalagok még egy darabig). Azért drága mert kevés fogy és azért fogy kevés mert lassú, sérülékeny, stb. Anno úgy tíz éve lett volna még esélye, akkor kezdtek is terjedni az Iomege ZIP driveok de mára szvsz azok is a kipusztulás szélén vannak (amióta CD újraíróim vannak mv /mnt/zip /dev/null ;-)
Szerintem nem ez kellene az 1.44-es floppyk helyett, hanem az A DRIVE 120mb-os floppy a Maxelltől, ami még felülről kompatibilis is az 1.44-essel.
De sajnos senkinek nem érdeke hogy kiváltsa,ezért nem megy le az ára.
Ez egy ilyen világ.
Írtó jól jönne floppy helyett (ami állandóan bekrepál és kevés adat fér rá) valamint a nagy CD heleyett (ami nagy). A Mini CD 8 cm, es csinos tokban 185 MB-os. Sima irhatót már találtam (400Ft), de az pazalás. Szivesebben vennék egy darab újraírhatót akár egy ezresért is.
Tudom hogy van ilyen, az Interneten lehet is venni (ugyan idáig csak OEM-et találtam, márkásat nem), de én szivesebben vennék valami boltban itthon. Tud valki erről valamit? A TDK képviselet az nem.