Keresés

Részletes keresés

tere Creative Commons License 2001.10.02 0 0 13
Nem mondtam, hogy te mondtad, csak a lehetőségeken lovagolok... :)
mr_ricsi Creative Commons License 2001.10.02 0 0 12
Tere:
"Itt NEFH rendszer van (ha jól tudom mást már nem is szabad építeni), tehát egyéni (külön épített) védőföldet ezen a hálózaton nem használhatok, mert veszélybe sodrom az összes, hozzánk tartozó trafón lévő fogyasztót."

Konkrétan hozzászólásom melyik részében ajánlottam a külön védőföldet? (Csak mert 5-ik újraolvasásra sem találom!)

Előzmény: tere (10)
tere Creative Commons License 2001.10.01 0 0 11
Andrisk>>aszitted. :)
Az spdif nem földfüggetlen. Ha pedig nem az, akkor pedig 'viszi' a brummot az erősítőre.
tere Creative Commons License 2001.10.01 0 0 10
mr_ricsi
Ha a 'földfüggetlen' szimmetrikus rendszerre gondolsz, akkor el kell mondjam, az sem mindig nyerő. :-/ Mert nem feltétlenül földfüggetlen az sem. A példámban mikrofonról nem volt szó.
Az asszimetrikus - szimmetrikus átalakítás néha bejön, néha nem. A DI-box az igazi, de kinek van arra pénze és miért kéne ilyesmivel szarakodni, amikor egyszerűen csak össze akarok kötni pár gépet?! Ráadásul 1 elosztóról működik az összes. Gondold végig... leföldelsz 1 gépet, majd összekötöd egy másikkal, amit szintén leföldelsz. A kettőt összekötöd mondjuk BNC-s koax-szal. Mi fog kialakulni a gépek közöt, ha nem egy földhurok? Láttam már izzó BNC-csatlakozást!
Persze, sokmindenen múlik a dolog. Van, ahol nem csinál ilyet az erősáramú rendszer, nálunk speciel igen. hmm? Mit tegyek?
Itt NEFH rendszer van (ha jól tudom mást már nem is szabad építeni), tehát egyéni (külön épített) védőföldet ezen a hálózaton nem használhatok, mert veszélybe sodrom az összes, hozzánk tartozó trafón lévő fogyasztót.
Láttam szétszedve több tápot is, mint gondolnád. :))
Több koncertfelvételen oldottam meg sikeresen 'földbontással' a mi rendszerünk összekapcsolását a többiekével. (Soha senkit nem ért áramütés...) :))
Számítógépet földelés nélkül tényleg gáz üzemeltetni, tehát a hifi földjétől kell megválni. (Ha van.)
AndrisK Creative Commons License 2001.10.01 0 0 9
Ha már ilyen dögös hangcuccod van, igazán vehetsz egy digitálkis kimenetű hangkáryát, s ezzel az összes elektromos zajt stb. hátrahagyhatod. Azthiszem SPDIF a neve, s már elég sokféle kártyán rajtavan. Persze csak ha az erősítőn van benmenet...
mr_ricsi Creative Commons License 2001.10.01 0 0 8
Tere:
"mr_ricsi szerinted mi a teendő, ha:"
Gondolom ezek a berendezések a jel útja szempontjából így következnek: keverő->limiter->végfok. (Legalábbis így logikus, kivéve, ha a kompresszor a mikrofoncsatornában van, de ugye nem?) És az átvezetés módja is -ugye- egyszerű asszimmetrikus (melegpont+árnyékolás), és nem igényes szimmetrikus (2 melegpont+árnyékolás)

A keverő és a limiter közötti átvezető kábel(ek) árnyékolását kell a vezeték egyik végén elbontani. Ez összesen 4 kísérletet jelent (egyik csatorna out-jánál bont, egyik csatorna in-jénél bont, mindkét csatorna out-jánál bont, és mindkét csatorna in-jénél bont.) Ezek közül a legkisebb brummot kell kiválasztani.

Ha ez nem hoz megfelelő eredményt, akkor szimmetrikus vonallá kell a kimenetet átalakítani, és úgy juttatni át a jelet, a bemeneten meg visszaalakítani. És szóba jöhet még az optikai leválasztás is.

"és nem életveszélyes, mert az érintésvédelmi mérések szerint tökjó a módszer"
Ha láttál már számítógép-tápot vagy monitort szétszedve, akkor nem javasolsz ilyet! Nem a márkás keverőpultból kellene kiindulni, amelynek a tervezésekor esetleg az esőben való működést (vagy a hangmester kiömlő sörét :) is figyelembe vették.
A számítógépnél a hiányzó földelés egyébként okozhat működési bizonytalanságot, boot problémát, zavaros képet a monitoron -> már csak emiatt sem javasolható az ötleted!

Előzmény: tere (3)
WinFan Creative Commons License 2001.09.30 0 0 7
Hali!
Eléggé triviális, de nekem akkor zúgott, amikor rossz volt a jack-dugó. Dugó csere, alapzajnak annyi.
NemTudom Creative Commons License 2001.09.29 0 0 6
hello

Miért is......http://forum.index.hu/forum.cgi?a=t&t=9007165 folytassuk itt :-)))

Előzmény: tere (5)
tere Creative Commons License 2001.09.29 0 0 5
Bocs, ha már egy helyen is földelsz, nem használhatsz FI-relét...
NemTudom Creative Commons License 2001.09.29 0 0 4
Hello

Ha már nem földeltek, legalább annyi eszetek legyen,
hogy FI-relét használtok!!!!!
Van elosztora való is.

Előzmény: tere (3)
tere Creative Commons License 2001.09.28 0 0 3
khmm...
Pedig mondom... vagy kettős szigetelésű berendezéseket használsz, rossz esetben egy helyen földelsz, vagy ha kukacos vagy, biztonsági trafót használsz. Sajnos a földhurok kivédésére nincs más mód. Rossz eset pl. egy elektromosan hibásan tervezett vagy kivitelezett erősítő, magnó, vagy akármi. Kondikkal kíváncsi lennék, mit tudsz elérni. Nekem hál' istennek kettős szigetelésű minden, kivéve a számgép. :) Egyébként odaírtam, de akkor most is, csak másképp: Aki nem ért hozzá, nem tud mérni, lehetőleg ne kísérletezzen!
Kis stúdiónkban viszont muszáj volt megválni néhány berendezés földelésétől, másképp nem volt csend. mr_ricsi szerinted mi a teendő, ha:
1db CD lejátszó (Teac) kettős szig.
1db hangpult (Behringer) földelt
1db kompresszor-limiter (Behringer) földelt
1db végfok (ROTEL) kettős szig.
2db hangfal (passzív, JBL) -
van bekötve 1 db elosztóra (földelt) és alaphangon brumm jelentkezik? Mert ha vagy a hangpult, vagy a kompresszor földelését megszünteted, eltűnik a brumi. No? Mit kondenzátorozzak?
Szóval, nálunk minden földelt, vagy kettős szig., kivéve a hangpultot... és nem életveszélyes, mert az érintésvédelmi mérések szerint tökjó a módszer. Ráadásul a brumm is eltűnt.

A kábeltévé jó ötlet. Nekem 2 db 22nF-os kondi (kerámia, 2kV) van sorba kötve az antennakábellel, (fémdobozban, F-csatikkal) mert a TV-tuner kártya is brummosítana. Már ha csak azt a 130V-os feszültségkülönbséget nézzük is, durva lenne a kártyát direktbe dugni.

szenyor Lopez Creative Commons License 2001.09.28 0 0 2
Hali!

Én úgy tudom, hogy a földhurkot meg lehet szüntetni vagy legalábbis csökkenteni a zajt néhány kondival. Nincs a környéken elektronyos ember? Mert nekem is egy olyan tanácsolta.

Lopez

Előzmény: mr_ricsi (1)
mr_ricsi Creative Commons License 2001.09.27 0 0 1
"el kell gondolkodni, hogy mit tegyél, valamelyik berendezés földelését meg kell szüntetni, csak egy maradhat!!!"

Tere tanácsa ÉLETVESZÉLYES, ilyet NEM SZABAD csinálni!!!!

Valószínűleg kábelTV van nálatok. Amíg a számítógépet használod, a rádióból húzd ki az antenna-kábelt, és az erősítő ne legyen a TV-vel összekötve.

Előzmény: tere (0)
tere Creative Commons License 2001.09.26 0 0 0
Szia, jók a kérdéseid, de a probléma megoldása bonyolult.
Első lépés, hogy a hangkártya vezérlőprogramjában a CD meghajtót MUTE állásba kell tenni!
Csak a legszükségesebb (éppen hallgatni kívánt) eszközök hangerőszabályozója legyen feltolva! Ehhez egyébként egyszerően be lehet állítani mindent az environmental presets-ben, el is lehet menteni. nekem saját kategóriám van, abban vannak a preset-jeim:
1. FULL Enable cd r, w, midi, wav, line 4 spk
2. CD-R-W + Line 4 spk + WAV
3. Line + Wav 4 spk
Persze, úgy variálsz, ahogy akarsz, lényeg, hogy a cd-t húzd le a fenébe, mert zajos.

Ezután jön a földhurok kérdése. Csak akkor fogj bele, ha szeretsz birkózógéppel játszani! :))
Nézd meg, hogy földelt-e a számítógépen valamelyik eszköz csatlakozója! Ha igen, el kell gondolkodni, hogy mit tegyél, valamelyik berendezés földelését meg kell szüntetni, csak egy maradhat!!! Nehéz ügy, ha földelésről van szó, de valamit valamiért.
Ha ez sem segít, itt vagyok. :)))

gtnet Creative Commons License 2001.09.26 0 0 topiknyitó
SZiasztok!

MOst vettem egy hazimozi rendszert es ugye a PCmet is felkotottem az erositore (Pioneer VSX-D710s) . A hangkartyam egy SB Live! :( a gondom az hogy ha felcsavarom a hangerot akkor egy alapzajt (zorejt, zugast) hallok, amit gondolom az erolkodo erosit fel.
Mar csereltem tapot is de nem oldodott meg a problemam.
A zugas akkor sem mulik el ha: - kikapcsolom a gepet , csak akkor ha kihuzom a tapbol az aramforrast. Akkor is hallom a zugast ha az alaplapbol kihuzom a tapot.
Ha a vinyokbol es a cdbol is kirantom a tapot akkor abba marad... mi tevo legyek?
szigetelessel mit lehet kezdeni?
volt e mar vkinek ilyen problemaja,
legyszi segitsetek

koszi!

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!