Keresés

Részletes keresés

Rigor Creative Commons License 2001.10.02 0 0 12
Lehet hogy már korábban is lillett volna hozzászólnom, ezért most mindenképp.
Szóval. Xm, it, mod stb. zenék legtöbbje a demoscene termésében található. Évente nagyon sok party van, sok zenész és sok zene is.
A partyanyagok 90%-a álltallában fent van a neten.
Ez irányban a www.scene.hu vagy www.demoscene.hu
oldalakról lehet megindulni. A Chip CD-n időnként felkerülő zenék is ilyen partykról származnak. Sajnos nem minden zene, mert sokat ki kell zenzúrázni jogi gondok okozó hangszerek, dallamok miatt. Idén pl. volt egy zene, ami nagyon tetszett, szívfájdalom, de mégsem kerülhetett a CD-re, mivel hangminták voltak benne a lord of the dance-ből, igaz tényleg minimális, és nem komplett dallam, max apró hangok, ami zeneileg korrekt, de sajnos jogilag médsem volt az (ezt onnan tudom, hogy nekem kellett leválogatnom az anyagot).
Aki nyilvánosságot, megméredtetést kíván annak irány a demoscene, a partyk időpontját megtudhatjátok a fent említett site-okon, vagy kérdezősködve az ircnet #demoscene csatiján (irc.extra.hu, irc.elte.hu). A partyn sok zenész, grafikus, coder gyűlik össze, így lehetőség nyílik tapasztalatcserére, közös berúgásra, stb.
És persze a compokon egymás műveinek megtekintésére/meghallgatására kivetítőn+bazi hangrendszeren, majd mindenki szavaz, a legjobbak állt. kisebb nyereményeket is kasszírozhatnak.

--Más

Itt alább látom, hogy gondot okoz a művek neten történő küldözgetése. Scottish: több file-ba kell tömöríteni, vagy feltőlteni ftp-re valahova (tar.hu, extra, egyéb ingyenes szolgáltatők).

Illetve melegen ajánlom az m03 használatát.
Ez egy ügyes kis formátum, xm, mod stb modulokat úgy tárolja, hogy a benne levő hangszereket mp3-ba tömöríti. Az m03 aztán lejátszahtó az xmplayer nevű progival (ez a hagyományos xm-eket is jól játssza le, nem úgy mint a Winamp nevű gagyi.)
Illetve, kicsomagolható vissza xm-be.
A tömörítő, kitömörítő, illetve a lejátsszó megtalálható a
http://www.un4seen.com/music/

címen.

mindenkinek sok sikert: Én:)

dabsol Creative Commons License 2001.10.01 0 0 11
Tegyünk kivételt, mert a tied lenne az első :) Alakulgat a trax.fw.hu oldal, ha valami nem tetszik rajta szóljatok :)
scottish Creative Commons License 2001.10.01 0 0 10
Hi Dabsol!
A francba. A legutóbbi kreálmányom Zippelve is 1.45Mb hosszú. Na majd megpróbálok lefaragni belőle. Addig is türelmeteket kérem.

Na most már van freemailos címem:

scottishedge@freemail.hu

Apropó tudja valaki, mekkora a mail tárhele a freemailnak?

dabsol Creative Commons License 2001.09.28 0 0 9
probas@netposta.net,probas1@netposta.net,probas2@netposta.net,probas3@netposta.net,probas4@netposta.net,probas5@netposta.net, ezekre lehet :)

Scottish, te is küldj, zip-be lehet max 1M-ig.

scottish Creative Commons License 2001.09.28 0 0 8
Eeeeööööeeeeee...
Hát ez igazán jó kérdés. Kezdetben lehetne e-mail-ozni, de mivel az én zenéim is vagy 1 Mega körüliek, lehet letölteni. Na majd csinálok egy freemailes címet. Arra majd mehet.
Előzmény: Jay-X (7)
Jay-X Creative Commons License 2001.09.28 0 0 7
szeva!
én benne vagyok mindenben, én is csinálok xm-eket, csipném ha mások is meghallgatnák... hova küldjem ?
dabsol Creative Commons License 2001.09.25 0 0 6
Saját zenédre gondoltam, erről szólna az egész.
scottish Creative Commons License 2001.09.25 0 0 5
Mármint saját zenét, vagy valami scene anyagot?
Ez utóbbiért tudom ajánlani a Chip CD-jét. Néha van rajta anyag. Illetve a régi Pc-X CD-t. Na azon van bőven.
Vagy ezt már írtam?
Előzmény: dabsol (4)
dabsol Creative Commons License 2001.09.24 0 0 4
scottish: ha gondolod, küldj egy-két számot :)

Egyébként: trax.fw.hu , úgy ahogy áll.

scottish Creative Commons License 2001.09.24 0 0 3
Csakhogy a magyar törvénykezés nem az ésszerűségéről híres. Amit nem ismer azt jól leszabályozza: lásd MP3-t, bár az világméretű szivattyú. Kiváncsi vagyok mikor harapnak rá a DivX kódolásra.

Ja igen egy körkérdés: Ki milyen Trackert használ, és honnan szerzi a hangmintákat. Én a jó öreg IT2.41-t használom. Hangot meg onnan lopok ahonnan nem szégyelem. (Scene anyagok, meg régen volt egy CD "újság" ami kemény 400-500 megán nyomta a zenéket)

Na pá.

Előzmény: dabsol (2)
dabsol Creative Commons License 2001.09.21 0 0 2
Hát igen, igazatok van, de ez olyan lenne hogy ezt vállalná mindenki, a saját munkáit megismerhesse akárki. Én felraknék olyat is amit én csináltam de csak félig lett kész, letölti valaki és be is fejezheti vagy alakíthatja. Szerintem kialakulna ez az egész dolog, így még nem látom a jövőjét ;)
scottish Creative Commons License 2001.09.21 0 0 1
Sajnos a magyar törvénykezés ez alá is betett. Lelkes amatőrök hiába ajánlják fel ingyen, nem lehet kiadni a CD-n, mert jogdíjjas.
Nekem is van úgy 700 Mega anyag.
Ja ajánlom a különböző scene site-kat és ott a multimédia compo tele van jobbnál-rosszabb anyagokkal.
Előzmény: dabsol (-)
SPafi Creative Commons License 2001.09.21 0 0 0
Igényes műveket ritkán adnak ki a zeneszerzők ilyen formátumban, mert innen könnyen kilehet lopni akár dallamokat, akár nehezen kikísérletezett hangszereket. Legalábbis én így tudom. A kis fileméret, és gyenge géppel való lejátszhatóság miatt én is gyűjtögettem ilyeneket, de a színvonal elég vegyes. Ha gondolod, kicserélhetnénk a gyűjteményt, de inkább offline módon! (kb. 100 MB-om van) Az MXEdream-et hallottad már? (Mission: Extra Energy) Én mp3-ba is átkonvertáltam :-)
Előzmény: dabsol (-)
dabsol Creative Commons License 2001.09.20 0 0 topiknyitó
Nem tudom hogy jó fórumhelyen járok.
Régebben volt ilyen, a pcx újság cd melléletein gyüjtötték a jobbnál jobb remekműveket :) Nem tudom, hogy van ilyen ma valahol, ahol magyarok által készített zenéket gyűjtenek ezekben a formátumokban. Én szeretnék egy ilyet elindítani egy honlapon. Ha létezik ilyen, akkor tudassátok velem. Ha valaki jó ötletnek tartja a probas@netposta.net, probas1@netposta.net és így tovább 5-ig címre küldjön zenéket .zip -elve és ne legyen 1M-nél több ha lehet. Ha beindul, akkor megcsinálom honlap formájában ahogy időm engedi.
Ennyi.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!