A terrorizmus a szegény népek fegyvere... Hát én azt hittem, hogy a terrorizmushoz igencsak sok pénz kell... különösen az ilyenhez, mint ezek a kamikáze akciók... elhittem, hogy BinLaden igencsak gazdag, rengeteg sok pénzzel... persze lehetséges, hogy amerika pénzeli az egészet. Amerika megszervezte, hogy olyannak látszon az egész, amilyennek, hogy legyen ürügye most letarolni Afganisztánt. Nyilván neki is az olaj kell, hiszen csak egy kőhalmaz amúgy az egész...
Volt már ilyen csavart akció a történelemben, és lesz is.
Különben nem tudom, észrevettétek-e, hogy én nem éltetem és dicsőítem amerikát, és az akciójukat. De hát annyira nem láttok a gyűlölettől, hogy megértem, hogy ha ezt sem látjátok...
Én csak azt mondom, hogy ennek törvényszerűen be kellett következnie. Mint ahogy végülis az amerikaellenességnek is várható formája volt/lesz ilyen-olyan terrorista lépés.
És még azt is mondom, hogy az ártatlan, az ártatlan. Nemre, fajra, nemzetiségre való tekintet nélkül. És furcsa azt hallani, hogy amikor az amerikai ártatlanok haltak meg, annak is kizárólag Amerika az oka, és amikor afgán ártatlanok halnak meg, annak is. A világpolitika egy országok fölötti játszma, amit a világ fölötti gazdasági/politikai hatalmat birtokló szűkkörű csoport játszik a nagy többséggel, és ebben nem csak Amerika a játékos, mégha jelentős is a súlya. És ennek a körnek tökmindegy, hogy melyik ország melyik ártatlan lakóját áldozza fel, a lényeg, hogy saját maguk nyerésre álljanak.
És azt is mondom, hogy ha ilyen fokú felháborodást éreztek, akkor nem itt kell ilyen drasztikusan gyűlölködni, trágárkodni, miközben jólfűtött szobátokban csücsültök, esetleg valami finom, netán amerikai stílusú kaját eszegettek, netán amerikai gyártmányú kólát iszogattok, netán valami jó kis munkahelyen munkaidőben unatkoztok, hanem oda kell menni a nagykövetség elé tiltakozni, aláírást gyűjtögetni, amerikai termékek elleni bojkottot szervezni, a menekülteket befogadni, segíteni, gyűjtést szervezni számukra, kimenni Afganisztánba, és minden telhetőt megtenni értük.
Nem tudom odafigyeltél-e, amikor a TV-ben megszólaltattak valódi amerikai állampolgárokat erről a dologról. Pl amikor amerikában élő honfitársunk teátrálisan elmesélte, hogy el kellett menniük egy egész napra strandolni(!) a tengerpartra, hogy kiheverjék a sokkot... ők vajon ott ordibáltak a FEHÉRHÁZ előtt, hogy ugyan ne menjenek már Kosovo fölé bombázók, mert ártatlan áldozatok... stb (ott az egyik pilota még béndzsi is vót, és még szomszéd országba is pottyantott egyet...) vagy amikor nálunk "dolgozó" amerikai hittérítő és kedves antipatikus pillarebegtető felesége elmesélte mennyire megrendültek... ők vajon felszólalnak az ellen, hogy ugyan már nem kéne úgy kizsákmányolni azokat a népeket... ennyire gusztustalanul... és amikor mihelyt nem szóltak már odalentről oly nyomasztóan a mobiltelefonok rögtön csűrdöngölőt jártak a romokon... szerinted ezek tudják, hogy a kormányuk pont mielőtt bosszút állt az ártatlan áldozatokért a tálibokat segítette hatalomra, ahol most is kisebbségben vannak?
A terrorizmus a szegény népek fegyvere...
hogy az ártatlan afgán népet ki veti oda, az mindegy ... hogy ki bombázza, az a nem mindegy!
talán egy önkényes példával a "csőlátásod" ellen: bemész a bankba ... ott éppen egy bankranlást helyeznek folyamatba ... jön a rendőr, hogy állj, vagy szitává lövök mindenkit ... a bankrabló téged ránt maga elé ... erre a rendőr így gondolkodik: "a fegyverem ebből a távolságból simán átlő két embert ... ezt a szerencsétlent úgyis a bankrabló állította maga elé, nem én küldtem oda ..." jól pacallá lő téged, meg a bankrablót ... éljen a rendőrség!
Sajnálom, hogy ilyen csőlátású vagy...
Az ártatlan afgán népet saját vezetése (BinLáden és kiszolgálói) vetette oda koncnak. Előre tudta minden bizonnyal, hogy ez fog következni. Neki mindegy, hogy amerikai, vagy afgán... tán még saját családját is feláldozná a fanatizmusáért, hatalomvágyáért.... persze sajátmagát érdekes módon, mindíg biztonságba helyezi... Minden fanatikus, magát istennek deklaráló agyafogyottnak tökmindegy, hogy kik halnak meg miattuk-értük rajtuk kívűl, csakhát persze a demagógiára szükségük van, hogy a saját egyszemélyes téveseszméjükhöz találjanak megfelelő végrehajtó személyzetet.
Semmi sem olyan egyszerű, hogy szimpla trágárkodással el lehetne intézni. Legfeljebb így könnyebb, és hatásosabb "érvelned".
Mostmár télleg ennyi, mert ilyen durva, szűklátókörű megnyilvánulásokra nincs értelme időt pazaroni.
Bár igen érdekes lenne tudni: vajon hány afgán menekültet fogadtál be, hogy ennyire odavagy a szenvedésük miatt? Mert ugye, szóban, messziről igen nagyon könnyű szélsőséges részvétet tanusítani...
Ja. Meg az is, akinek vannak ilyesféle demagóg hülyeségei.
Egyébként már lassan egyanlítenek az amcsik, az afgán halottak száma is már közel van a 6000-hez. A porrá bombázott városokról nem is beszélve.
Kedves Gép01, és többiek, akik a véleményemet hiányolták, bevallom azért nem írtam, mert úgy döntöttem, hogy nem nyilvánulok meg többet feleslegesen ebben az antifasiszta hozzászólásokban bővelkedő topikban.
Ha ez akkor jutott volna eszembe, mielőtt megírtam volna a 13-as hozzászólásomat, akkor talán szép nagy testvéries egyetértésben el is süllyedt volna a topik, valami ilyesmi identitással, hogy azérse érdekel minket amerikabazmeg. Ehelyett viszont ahogy többen is észrevették csurkát megszégyenítő fröcsögés indult el... Ez annyira szánalmas, és sokkal inkább tiszteletlen az adott témát tekintve, hogy őszintén egy ilyen helyen, egy ilyen társaságban (kivétel persze identicalmcqc, Csülök, MsOutsider, Kilroy, és a többiek) kár olyan eszméket képviselnem, amik halálra vannak ítélve.
És Gép01, most egy nagyon meglepőt fox hallani: bármennyire is hihetetlen, én sem álltam feszes vigyázban azon a bizonyos napon délben (ezt amúgy nem is állítottam); mindössze egy kicsit abbahagytam a gépelést fennt az 5. emeleti irodámban, és elgondolkoztam a történteken, az áldozatokon, a hozzátartozókon, és azon, hogy ugyenezt teszi most párszázezer ember velem egyidőben. Nálunk persze nem sokan, mert mi magyarok vagyunk, de a szomszédaink, Romániában, Szlovákiában, Ausztriában, és még az oroszoknál(!) is leállítják a villamosokat, megállnak az autókkal a zöldnél, és kicsit lelassítanak a járdán, mégha nincs is kirakat a közelben.
Már leírtam, de most még1szer: ez nem kényszer, nem képmutatás; ez valami olyasmi, amit nemes gesztusként, vagy az összetartás jeleként tartanak számon a civilizált társadalomban.
És PT: ettől én még nem lettem birka, bigott ju-esz-e fan legkevésbé sem, és együttérzek ugyanúgy az afgán 1x-i parasztemberrel, aki tényleg ugyanúgy ártatlan, mint a ma született bárány(a) :) (vagy birkája?). De a helyzet annyira más, hogy össze sem lehet hasonlítani egy alattomos, brutális terrortámadás-sorozatot, a megtorló háborúval (amit egyébként bármilyen más egyéb fegyverkezéssel együtt maximálisan elítélek). Szomorú tény az ártatlanok halála, bármilyen esetben, bármilyen fajtájú emberrel történjen is ez. Az élet viszont megy tovább, és mi, akik feltehetően életben maradunk legalább ne gyűlölködjünk már, OK?
Akik másképp gondolják, tényleg én is csak azt tudom kívánni nekik, mint identicalmcqc (a 44-esben), hogy soha életükben ne kerüljenek olyan helyzetbe, hogy esetleg más segítségére szoruljanak... De ha mégis így lenne, ha tudok, én akkor is biztosan segíteni fogok.
Dehogy fognak ok 1 pillanatra is megallni, nemhogy 3 percre.
Kiki es tarsai:
a) birkak, mert
valaki kitalalta, hogy "na most alljunk man vigyazba 1 kicsit", ok meg esz nelkul haptakba vagtak magukat
b) bigott ju-esz-e fan-ok, mert
szomoru a tragedia, de meg szomorubb ha amerikai testvereink hullanak, az afgan 1x-i parasztember meg le van kakilva hasonlo helyzetben
c) alszentek, mert
mint a mellekelt abra is mutatja, bort isznak, de vizet predikaltam
Perverz Tata, aki nem allt meg/fel sem akkor, sem most, es ezutan sem fog.
Hát ez félelmetes...
valami dermesztő, amik és ahogy itt elhangzanak...
Nekem van egy olyan téveszmém, hogy ha valaki valamivel nem ért egyet, akkor azt azért ki lehet kultúráltan is fejezni. Úgy gondolom, nem kell ahhoz köpködve, sárdobálva, gyűlöletet fröcsögve, trágárkodva, mások érzéseit két lábbal tiporva megszólalni, hogy egy másik ember értse a véleménykülönbséget.
Itt szinte hasonlóan elvakult gyűlöletet érzek, mint amit azok a tömeggyilkos fanatikusok éreznek/éreztek, itt is ugyanazt a "csak egy igazság van a világon, az enyém" hirdetését, és mindezt durva, agresszív, gusztustalan stílusban, gyilkos indulattal.
Hát bizony, baromira könnyű dolga volt Hitlernek. És baromira könnyű dolga lesz az újabb hitlereknek.
Félelmetes...
Lehet, hogy én egy másik világban élek, de én nem vettem észre semmi kötelezőt a 3 perces néma gyászban, senki nem fenyegetőzött, ha nem teszem, erőszaknak még a nyomát sem vélem felfedezni. Sőt, nem is tudtam volna épp abban a pillanatban róla, ha nem lenne mindíg (munka közben is) a fülemen a Juventus rádió, ahol bemondták. De csak mint lehetőséget, mint hírt, nem pedig felszólítást. Az emberek nagy része egyébként is dolgozik azidőtájt, úgyhogy nem is lehetett arra számítani, hogy a dolgozó többség egyáltalán tud-e róla. Gondolom, egy éppen operáló orvos talán nem hagyja abba 3 percre sem a munkát.
Különösen érdekes lenne tudni, hogy vajon munkaidőben íródnak-e ilyen gyűlölettől fröcsögő vélemények? A 3 perces néma gyász helyett ugyebár...
Csülök: tényleg más ... az együttérzésemre bárki igényt tarthat, a gyászomra nem!
"Egyébként attól akit nem rendített meg az eset, senki nem várta, hogy bármeddig csendben maradjon, csak azoktól akik
önmaguktól is úgy érezték, ezt meg kell tenniük."
nocsak? hát az a topik itt ékes példája annak, hogy azokon kérjük számon nemgyászolást, akik nem akartak gyászolni
tudod az együttérzésben nem az a szép, hogy magamat, anyámat, gyerekemet képzelem az áldozat helyébe, mert akkor mindjárt nem őket gyászolom, hanem magamat, anyámat, gyerekemet. az együttérzés akkor szép, ha annak a tragédiáját is átérzed, akihez semmi közöd, akinek az életmódjával sem érzel közösséget, aki olyan országban él, amelyikről nem is hallottál ...
szóval nem érzem úgy, hogy jobban meg kéne rázni a dolognak, mint egy eritreiai halálos zavargásnak, vagy valami maláj járványnak ...
ismétlem: nem az az alapvető baj, hogy sokan azt hiszik, hogy csak a civilizált amerikaiakat kell meggyászolni, mert a retkes arabok/sárgák/feketék/stb úgyis sokan vannak/maguknak keresték a bajt/meg egyáltalán kit érdekelnek; hanem az a fő gondom, hogy megpróbálják nekem megmagyarázni, hogy mekkora prosztó vagyok, mert nem gyászoltam ... és amikor szembesítjük vele őket, hogy ezen az alapon ő is prosztó, mert hánymillió embert nem gyászolt meg eddig, akik ugyanannyit jelentettek neki, mint nekem azok az amerikaiak, akkor már bősz amerika-utáló vagyok ...
Én a magas politikába nem szólnék bele, sok tasztaltárssal ellentétben nem érzem magam elég információ birtokában a véleményalkotáshoz, csak annyit a címhez, hogy én kussoltam, lévén pont fodrásznál és nem volt mit csinálnom úgysem. Sőt: mivel szólt a rádió, és eszembe juttatta, hogy most gyász ON, hát rászántam azt a kis időt, hogy kétségbe essek, amiért én már nem fogok tudni lenézni a WTC-ről, meg hogy az ottaniak tényleg elég szarul jártak, szegények. Azon is gondolkodtam vón, hogy mi lesz, ha lebombázzák az arabokat, meg ők visszaideggázoznak, mittomén, de sajnos letelt a három perc, és ment tovább az élet.
Mint ahogy ott lehetett volna Afganisztánban, Panamában, Grenadában, Líbiában (stb.), amikor az USA ott bombázott, és ott is haltak meg civilek (igaz, oda kevesebb turista jár).
Vag ahogy ott lehet az utcán bármelyik közúti balesetben. Azokat mégse gyászolja senki ilyen nagy felhajtással. Pedig azok valamivel közelebb állnak hozzánk (ha más nem, mint honfitárs). Hány olyan topicot láttál eddig, hogy pl. 3 perc gyász az előző héten az ország útjain meghaltakért?
leha, más a gyász és más az együttérzés. Egyébként attól akit nem rendített meg az eset, senki nem várta, hogy bármeddig csendben maradjon, csak azoktól akik önmaguktól is úgy érezték, ezt meg kell tenniük.
Persze van olyan ember(?) is aki képtelen felfogni, hogy a saját gyereke, a saját felesége/férje, a saját édesanyja/édesapja, barátja, szeretője ne adj isten saját maga is ülhetett volna valamelyik irodában a számítógépe előtt, teszem azt éppen kedvenc fórumain internetezve....
Már írtam, hogy minden azon múlik, ki mennyire fontos nekünk. Akik fontosak, azokat meggyászoljuk, akik pedig nem, azokról tudomást sem veszünk, haljanak meg akár az orrunk előtt is.
azzal, együtt, hogy én kicsit röhejesnek érzem ezt a 3 perces "olyan részvétteljesek vagyunk, hogy mingyá elsírom magam" gyászolást, nem tölt el utálattal, vagy gyűlölettel, ha valaki mégis gyászol ...
felmerül azonban bennem a kérdés: akik gyászolnak, vajh tisztában vannak-e vele, hogy a média tején nevelkedve kiválló, szófogadó, ritkán gondolkodó polgárai lettek a bolygónak?
ugyebár bármely aluliskolázott ember képes felfogni, hogy naponta több ezren halnak meg a világon:
balesetben, vétkesen
balesetben, vétlenül
erőszakosan, vétkesen
erőszakosan, ártatlanul
betegségekben, amelyek gyógyíthatatlanok
betegségekben, amelyek gyógyíthaók (a világ egy gazdagabb országában)
éhezésben
stb
a bősz gyászolók heti szinten nem szánnak 10 másodpercet ezekre az ezrekre, de most erre a másik párezerre, hirtelen 3 percük is jutott, csak mer' a tévé bemondta.
ismétlem, nem zavar, hogy ők gyászolnak, csak jó lenne, ha - mielőtt lebasszák azt, aki nem gyászol - tisztába jönnének magukkal, hogy ők vajon miért is gyászolnak most?
minden erőszakos emberhalál megengedhetetlen, de ha mindenkire szánnék pár másodpercet a napomból, éhen halnék, mert nem kapnék fizetést!
>Az EU-t ne keverjuk ossze a NATO-val Marpedig gondolom hozzad is eljutottak a hirek hogy mi is tagjai vagyunk a NATO-nak mint ahogyan az USA is. Ebbol kovetkezik az hogy ha egy csoportunkhoz tartozonak baja esik akkor megprobalunk segiteni neki es o is ezt fogja cselekedni forditott helyzetben... <
Ebben Neked teljesen igazad van.
Ehhez képest az amerikai büszkeség nem fogadta el a mi segítségünket mancsilag, pedig azért ők már bizonyítottak földrengésileg.
(A gyengébbek kedvért it a magyar ,mentőcsapatról van szó, a mancs kutyával egyetemben)
Sajnos az amik még ebből a katasztrófából seMM tanultak seMMit seMM, még mindig magukat tartják a legf@szább népeknek.
NATO ide vagy oda ahol szintén vezető szerepet vindikálnak maguknak.
De azok az emberek manipulalva vannak... De az az o dolguk... En nem az o nevukben szoltam hozzad hanem a sajat velemenyemet mondtam el... Tudod mosolygok azon amikor ilyenekkel jon az egyszeru ember hogy harmadik vilaghaboru lesz stb... HAt persze... CSak azert mert elejtettek ilyen hireket es ez ragadt meg a fuleben... Az ilyen meber akarhany perces gyasza viszotn meg oszintebbnek tunik a szamomra mert o biztosan nem politikai okokbol lesz csendben sohahanem mert egyutterez az EMBER-rel... Ha te meg nem gyaszoltal akkor miert akarod hogy mas megtagadja magat es hozzad csatlakozzon.. Ugy latom hogy nagyon gorcsosen ragaszkodsz ehhez a milyen hujjeseg elvedhez... HAt jo legyen Innentol kezdve en ugy gondolom hogy nincsen igazad es te sem tudod elfogadni az en valtozatomat.. Szerintem lepjunk tovabb rajta es eljuk tovabb az eletunket. Remelm soha eletedben nem fogsz oylan helyzetbe kerulni hogy esetleg mas segitsegere szorulsz...
Viszont ha mar lehet akkor en is vitaznek egy keveset... Az a bizonyos otezres szam nem az aldozatok szama hanem ennyi embert nem talalnak NY-ban.. A ketto gondolom nem ugyanaz.. a pontos szamot nem tudhatod hiszen az aldozatok nevenek listajat meg csak ma tette nyilvanossa Rudy Guiliani. Ennyit tesz az egyenes adas es nem a magyar hirek hallgatasa...
Azt hiszem, megkockáztathatom, hogy az emberek nagy többségének agya úgy működik, hogy minden esetben bizonyos prioritásokat állít fel. Ez még akkor is érvényesül, ha emberek életéről van szó. Nyilvánvaló, hogy sokkal jobban bánt bennünket egy közeli hozzátartozónk, esetleg egy barátunk halála, mint egy ismeretlené. Egy nemzeti katasztrófa mindig jobban megráz bennünket, mint egy távolabbi esemény. A szomszédaink iránt általában nagyobb a rokonszenv, mint egy távoli ország lakói iránt (na jó, ez Magyarországra speciel nem áll, de azért nálunk is vannak olyan nemzetek, amelyeket jobban szeretünk).
Ez azért fontos, mert be kell látnunk, hogy vannak esetek, amelyek elvileg azonos súlyúak, mi mégis eltérően értékeljük azokat. Engem például igencsak megrázott a new yorki terrortámadás, az algériai terrortámadások viszont, ahol hétről hétre emberek százai halnak meg, már kevésbé izgatnak. Szemlátomást nagyon megosztja az ide irogatókat az izraeli helyzet is. Van, akit a zsidók, van, akit a palesztinok halála érint érzékenyebben. És még sorolhatnám az eseteket.
De a lényeg, hogy mindig azt gyászoljuk jobban, akit közelebb érzünk magunkhoz. Ilyen szempontból érthető a palesztinok ujjongása, vagy az itteniek egy részének fanyalgása. Másak az értékeink, mást és másokat tartunk fontosnak.
szeretem amikor megmondjak hogy mire gondolok... ez egy noi kedvenc foglaltoskodas....
En speciel tobbek kozott arra gondoltam hogy mennyi csalad gyaszolhat szintugy.. mennyi fiu, lany, apa, anya, nagybacsi, nagyneni, nagymama, nagypapa halt meg ertelemtlenul... Arra gondoltam hogy mi tortent volna ha mindez velunk esik meg.. Bevallom arra is gondoltam hogy az utacn miert jarkalnak az autok es arra is hogy mivel szabadnapos voltam ezert vajon a munkahelyemen ezt megteszik e ahol pont ilyen idoben rengeteg hivas erkezik be... Es aztan most hogy jottem dolgozni lattam egy kormailt amiben felhivtak mindenki figyelmet errees megkertek a csatlakozosra... Ez peldaul jol esett...
Lehet hogy neked KELLETT gyaszolnod en sajat elhatarozasombol tettem...
A NATO csak akkor működik közre a másik védelmében, ha azt katonai támadás éri. Ez nem az volt, hanem terrorakció. A NATO részéről meg seggnyalás a Nagy Testvérnek, hogy ezt katonai akciónak minősítette, mint ahogy Amerika részéről a háború igazolása (mert a megtorlást a nemzetközi jog nem ismeri el jogosnak).
A 3 perces gyászt viszont az EU rendelte el, mi meg hű vazallusként csatlakoztunk (mármint a Viki, én ugyan nem - mondjuk nem is tudtam róla, de ha tudtam volna se teszem, okok lentebb voltak olvashatók).
Az USA-t ugyan nem szeretem, de a haragtól és a gyűlölettől ez nagyon messze van.
Nem hiszem, hogy vettem volan a bátorságot, hogy eldöntsem, másnak az érzései milyen forrásból fakadnak, de azért vagyok annyira bátor, hogy megkockáztassam, hogy nagyon sokakat a média befolyásol (pl. Amerikában is tegnapelőtt még csak 55% helyeselte a háborút, azóta, hogy folyton a háborúról van szó a CNN-en, már 68% helyesli, és ez csak 2 nap, és közben az áldozatok vélhető száma több tízezerről mintegy ötezerre csökkent, tehát még ez se lehet a nagy bedühödés oka). És a többség itt se különb, nem szűri a híreket, csak hallgatja.
Meg gyűjt Isaura kiszabadítására, illetve valamelyik mexikói sorozat vak hősnőjének (bocs, de ezeket már nem tudom és nem is akarom követni, így nem tudom a címet és a nő nevét) a szemműtétjére. Szerinted ezek az emberek nincsenek manipulálva?
Tudod, arra azert kivancsi lennek, ha peldaul Magyarorszagon (sok mas orszaghoz hasonloan) nem hirdettek meg volna a 3 perces gyaszszunetet, ez magadtol eszedbe jutott volna-e. Ugye arra gondoltal a gyaszszunet alatt, hogy a barom allat fanatikus arabok majd most jol megkapjak a maguket, Amerika majd jol megmutatja. En nem lennek olyan biztos benne, hogy ok fogjak huzni a rovidebbet. Es miert kene gyaszolnunk NEKUNK oket, amikor sokkal de sokkal tobben halnak meg szinte minden nap a 3. vilagbeli orszagokbol? Ugye oket A NAGY AMERIKA le sem tojja? Termeszetesen Magyarorszagnak is gyaszolnia KELLETT, mert nyalni kell a NAGY HATALOM segget.
Senki nem mondta hogy neked kotelezo... Nyugodtan ugralhattal volna a munkahelyed kozepen es ordithattal volna ha akarsz.. Miert nem tetted? Nem masra kene haragudnod tehetetlen gyuloleted es duhod miatt...
Az EU-t ne keverjuk ossze a NATO-val Marpedig gondolom hozzad is eljutottak a hirek hogy mi is tagjai vagyunk a NATO-nak mint ahogyan az USA is. Ebbol kovetkezik az hogy ha egy csoportunkhoz tartozonak baja esik akkor megprobalunk segiteni neki es o is ezt fogja cselekedni forditott helyzetben... Legalabbis ez a normalis gondolatmenet szerintem...
Az amerikaiak nem kulonbek.. Es igenis szegyellem amiert pl az afrikaiakrol megfelekezem megfeledkezunk... vagy akkor nekik sem jar ezzel erre akarsz utalni.. nekikis jar hogy miert maradnak ki nem tudom de ugyanolyan szomoru minden egyes emberi eloleny halal... Honnan veszed a batorsagot hogy eldontsd hogy masnak az erzesei milyen forrasbol fakadnak?
Kovetkezo hozzaszolasoddal kapcsolatban pedig azt tudom mondani hogy ha megszervezed es lesznek olyan civil aldozatai az amerikai ellencspasnak akik bizonyithatoan nem tehettek az Egyesult Allamok elleni tamadasrol akkor veled egyutt megemlekezek roluk... Veheted a szavamat... NA mit szolsz az ajanlathoz?