Ha nincs az alaplaphoz dokumentáció (CD, kézikönyv), keresni kell a neten, pontos típus alapján. PDF szokott lenni minden alaplaphoz, ahol a RAM-támogatást, konfigurációt részletesen leírják.
Alaplap típusa meghatározható optikai úton (megnézed és kész) vagy elindítod rajta az Everest Home programot például.
Köszi a választ, de ez olyan ram, hogy nincs leírása, csak ami rá van ragasztva : 512 MB. Lehet rossz a ram, ha egyik gépen semmit nem mutat, a másikon pedig 256-ot?
Akkor először el kell olvasni az egyik alaplap leírását, hogy pontosan milyen RAM-okat támogat, utána ugyanezt a trükköt eljátszod a másik alaplap leírásával is.
Ezeket az alaplapokhoz személyesen még nem volt szerencsém, de azok az alaplapok amin pl. via apollo pro 133-as chipeset van (nem 133A) azokban csak azok a 256 megás modulok mennek amik egyoldalúak. azaz csak a modul egyik oldalán vannak a chipek. Ez ilyen? Bár egy p3bf-en meglepődnék, ha csak az egyoldalúakat látná...
Nem biztos amit mondok , de az alaplap támogatja a 256M modulokat? Esetleg BIOS frissítés kell hozzá, de lehet hogy az sem elég. Nézz utána az www.abit.com.tw oldalon.
Helo
Kicsereltem a regi 128(pc-100)-as ram modult a gepben es berektam a helyere egy 256-osat(NCP 133-as), a gep bekapcsolasakor a ram-teszt csak 128(131)-ig porog fel. Mi a baj? (Az alaplap : be6II ver2.00, a modult az utolso 3. foglalatba tettem /a tobbit lefedi a fop38). Koszontem.