Kyle: Néma demonstráció a tenor ellen.
Cartman: Méla demonstráció a tompor ellen. Félre az útból amcsi vagyok!
Kenny: Mmmpff memmomámimmmmó mömpöm memmmem
Mmmkay bácsi: Amerika megbosszúlja a támadást, érteeem?
No, eddig csöndben figyeltem a beszólásokat - de én is leginkább __PT-vel értek egyet. Talán azért is, mert évek óta tömik csurig az inboxomat a világ jóltáplált részéből a "tiltakozzunk az afgán nők elnyomása ellen" chain-letter-rel. Már majdnem minden nyelven megkaptam. Itt nem a most pont szerencsétlenül csengő afgán párhuzamon van a hangsúly, hanem a beképzeltségen. Tele lett hamar azzal a f...-om, hogy unatkozó emberek azt keresik, mi ellen lehet tiltakozni. Közben a Blahán kikerülik a kéregetőket. Sajnos tisztában vagyok azzal is, hogy fenti véleményem sokakat sért. Hát bocs. Ilyenkor teszem fel a kérdést, hogy egyáltalán érdemes-e ilyen viharos témában topikot nyitni, mert pont ilyen asztali háborút prejudikált mint ami bekövetkezett. A gyász és a tragédia szerintem is magánügy és nem szabad preferenciákat gyártani.
egyetert. A dzsimi gyaszoloival vont parhuzam, osszehasonlitas kulonosem tetszik. igazad van. De ne hidd hogy ezen topic megnyitoi, eletben tartoi kozul barkit is meg fogsz gyozni, tudnilik a birka egyik legjellemzobb tulajdonsaga, hogy csak a szep szora megy, a kritika, neadjisten az agresszio hatasara csak megmakacsolja magat.
szia
Ha adsz 1 szelet kenyeret az ehezonek, akkor segitesz neki.
Ha inni adsz a szomjazonak, az hasznal neki.
De egy gyaszolonak mit hasznal, ha neman demonstralsz a terror ellen ?
Te elmentel dzsimi haza ele virrasztani ujev utan ? Ha ott voltal, akkor az hasznalt barkinek is ? AZontul, hogy a csigateve egy minel nagyobb birka tomeget tudott kozvetiteni (igy annal nagyobb "hir" lett belole), ill. dzsimi ozvegye, meg a kis gennygomboc kolkei tobb let zsebelhettek be szerzoi jog cimen. Ja! Ha nem jott volna ki a teve a temetesre meg a virrasztas kozvetitesere, akkor nem paradezhattak volna a teve nyilvanossaga elott.
Ezert gondolom, hogy a gyasz egy magan jellegu dolog. En pl. nem lennek attol vidamabb, ha boldog-boldogtalan eljatszana egy rokonom temetesen a "hu-de-egyutterzek-veled" filinget. Nem akarnam oket, nem vigasztalodnek meg toluk. Es tuti, hogy az aldozatok hozzatartozoi kozul is tobben gondolkozhatnak hasonloan.
Remelem, sokan voltatok a kovetseg elott paradezni, es azt hittetek, hogy ti vagytok az egyutterzo faszagyerekek. Hasznos dolog elmelazni, hogy most kit is tamadtak meg a terroristak, az usa-t vagy a nyugati civilizaciot, meg hu de milyen szar az aldozatoknak, a halottaknak meg foleg, de mi egyutt erzunk veletek.
De kerdem en: es akkor ? Szomoru, hogy ez tortent, de az elet megy tovabb. Minden oraban olnek meg artatlan embereket, de ti - paradezo barataim - csak alusztok, csak dolgoztok, csak szorakoztok, csak zabaltok, benarkoztok, meg rohogcseltek a moziban.
Kepmutato brigad ! Hat van kepetek meg ezek utan megszolni azokat, akik atlatnak ures, hazug viselkedeseteken ? Es mondd mar, hogy ezek a kedves emberek, akik annyira egyutt ereznek a tragedia folytan azokkal, akiket meg hirbol sem ismernek, eleg ostoba modon leugatnak mindenkit, aki nem demonstral neman. Erted ? Ezek a kedves, egyutterzo emberek....
Perverz Tata, aki nem neman demonstralo es a tiltakozok ellen tiltakozik.
En az amerikai katonai akciok ellen tiltakozom. Aki hasonloan erez kuldje tovabb.
Hej alla!
Med tanke pĺ det inträffade i USA sĺ är vi nĺgra stycken Väg- och
vattenbyggare (de tre namnen överst pĺ nedanstĺende lista) som vill ta vĺrt
samhälliga ansvar som icke-politiskt bundna individer. Hjälp oss i vĺr
strävan, skriv under vĺr maning! Sprid gärna vidare...
Stop INFINTE INSANITY
Concerned about the current US-Muslim situation? Please read the following
statement and if you concur place your name at the bottom and forward it to
others.
If you are number 100, please forward the statement to President Bush at:
president@whitehouse.gov
To the President of the United States of America.
Dear Sir,
The recent tragedies in New York, Washington and Pennsylvania are truly
catastrophic and evil deeds planned and performed by men with no respect
whatsoever for their fellow man. Crimes like this must, of course, be
punished accordingly once its contributors have been properly identified and
been found guilty in an appropriate court-of-law.
It is very difficult in times like these to keep a cool head and to make
sure one's actions are just and proper, especially if one has been affected
personally. But acting now on one's heart and forgetting one's head will
lead to a global tragedy not seen since the World Wars.
If the state of Afghanistan is attacked by the US or other non-muslim
military, this will force all muslims to choose sides. Unfortunately, the
choice is not as simple as pro- or anti-terrorism. The choice will be
between the Western or Muslim World. This will lead to a further
polarisation of an already strained relationship between the western and
muslim peoples.
We understand that this would not be the aim or goal of an attack on
Afghanistan in the fight against terrorism, but it will be the result. And
it is precisely this result that muslim terrorists are striving for, to
force a war upon and between peoples who do not wish it. Please do not aid
these terrorists in their cause.
We urge you to use extreme caution in this situation. Rally global opinion
rather than act alone. Do not worsen the situation by forcing nations and
peoples to take sides in a question that is far more complicated than simply
pro or contra terrorism.
The result will be a worldwide tragedy.
Yours sincerly,
1. Eric Zinn, Göteborg, Sweden
2. Christer Sfeir
3. Staffan Sandberg
4. Ore Arpad, Budapest, Hungary
"Afganisztánban eközben több ezer ember hagyta el otthonát az amerikai légitámadásoktól tartva. Mivel Pakisztán lezárta Afganisztánnal közös határát, a menekültek a határ afganisztáni oldalán rekedtek. Az ENSZ jelentése szerint több mint négyezer ember kelt útra az elmúlt két napban, és várhatóan még legalább ennyien próbálják a következő napokban elhagyni a veszélyeztetett övezetet. A segélyszervezetek már készülnek a menekültáradatra: sátrakat, élelmiszert és orvosokat küldenek a határ körzetébe. A külföldiek már korábban elhagyták az országot. "
Forrás: Index
Nem lennék a helyükben.
A bombázás illetve háború után is lesz néma demonstráció? Ehhh..... tökmindegy.
Mi magyarok azért vagyunk jók az általad említett listákon, mert postkommunista társadalom vagyunk. Had ne próbáljam végigvezetni a láncot... '89 nyomor de létbiztonság felszakadása, vadkapitalizmus, az emberek nem tartják be a jobbkezet, mert úgy gondolják, épp elég baj nekik a rezsit fizetni és faszt érdekel mekkorát fog fékezni a másik stb. stb. És mi magyarok nem egy undorító, haszonleső, másik hátára taposó nép vagyunk, hanem egész egyszerűen az ország helyzete sajnos azt hozza hogy sok állat él itt.
Ez most sajnos OFF, de el kell mondanom, hogy van aki a jelen siralmas helyzete ellenére szeretni ezt az országot és nem mondható el róla hogy hungarista meg fasiszta meg a hasonlók amivel vádol mindenki amikor fifejtem hogy szeretem ezt a szerencsétlen kis országoté.
persze hogy kihasználjuk a NATO bácsit, dehát te is biztos kihasználtál már dolgokat/embereket mert sajnos éppen úgy alakult h meg kellett tenned.
És ettől nem vagy undorító.
Kérjük a kedves szülőket, hogy a gyermekek érdekében a kaput csukják be!
És hogy miért nem fog Amerika csak úgy bűnbakot keresni?
Szerintem joggal hiték az Oklahomai robbantáskor hogy akár muszlin terroristák lehettek, és lám-lám kiderült hogy nem kenték rájuk, és nem kerestek CSAK UGYBÜNBAKOT! Érdekes mi? És hogy joggal gondoltak esőre, a fanatikusokra?: valószínű azért mert már Sudanban, Kenyában, NY-ban már robbantottak és megígérték, hogy még lesz folytatása.
mi van abban az esetben, ha kiadják Bin Ladent, és mondjuk Amerika nem indít háborút Afganisztán ellen? –de jó is lenne! És ha kiderül hogy egy áll Bin Ladent adtak ki? az Amerikát nem szeretők a torkukból üvöltenének hogy most meg már azért támad Afganisztán ellen mert nincs jobb dolga!! Vagy csak megakar szabadulni az elavult fegyverarzenáltól? Mért van az hogy az egész Közel keleti térség utálja egymást most nem Izrael-Palesztinára gondoltam pld. Irán-Irak , Irak-Kuvait, India-Pakisztán, Pakisztán-Afganisztán, Afganisztán-Tádzsikisztán, Afganisztán-Irán…mért van az hogy az ENSZ elmegy segíteni, és foglyul ejtik az önkénteseket váltságdíj fejében, esetleg kiadják? Mi lenne, ha hazánkban a románok vagy az ukránok mondjuk felrobbantanák a Parlamentet vagy a Lánchidat? Mert elkeseredettek vagy, mert szerintük okuk van rá? MINDEN RELATIV!!!
És milyenek vagyunk mi magyarok? Addig jó a NATO, míg arról van szó hogy pénzel tudná segíteni a magyar elszegényedett hadsereget! Ha már arról van szó hogy katonákkal kell segítenünk azt már ne! mert nehogy má! Vagyis mi elvárnánk a segítséget, és nagyon rá vagyunk szorulva! De mi ne segítsünk! Mert ki segít az Afrikaiakon vagy per pillanat Guatemalán nem a büszke, irigy magyar! De nem ám! Mi azért vagyunk jók hogy egymást nézve, irigykedjünk és ezért vagyunk jók az öngyilkosság, válás, és bizonyos betegségek toplistáján.
Én is elítélem az amerikai eseményeket, azt is, hogy ilyen sok áldozata volt,magát az egész terrorista hadműveletet, eleve a terrorizmust, de a helyzet az, hogy elég keményen nyalunk az amerikaiaknak és szerintem ez ellen is fel kéne kiáltanunk, hogy ezt már azért nem kéne!NEKEM IS ÉLNEK KINN ROKONOIM én is aggódtam, hogy mi van velük, de az hogy a magyar zászlót is félárbócra engedtük, már egy kicsit durva! Mellesleg megjegyezném, hogy ez a 3perces némaságot közömbösen fogadtam. Szerintem mindenkinek megvan hozzá a joga, hogy eldöntse,
mennyi köze van ehez a sjnálato eseményhez.
barmibol barmit?
na, kigondolok valamit, valami realisat es a temahoz kapcsolodot.
ha sikerul, akkor atadom neked azt a penzosszeget, amit eddigi eletemben megkerestem. mivel fiatal vagyok, eddig egyetlen egyszer volt (sajnos fekete) de rendes allasom 1 honapig. 25000 Ft.
igerem tisztesseges lesz a probalkozasom temaja.
nem tudom mikor, lehet a jovo heten, vagy 2 honap mulva. itt es ezzel a nickel jelentkezem.
Leszögezném ismét, hogy nem csak az a tragédia, hogy meghalt x embar, hanem az is - szerintem ez a legkomolyabb gond - hogy felmerült a lehetősége annak, hogy valaki a munkahelyemnek vezessen egy repülőgépet, csak azért mert mondjuk Orbán Viktor arabellenes politikát folytat. Ennek a gondolata is tarthatatlan, nem?
nagyon nem ertsz engem cicam...
EN nem mericskelek, a media mericskel, es tudattalanul sokan mericskelnek, mert birkak.
ugyhogy annyit tudok mondani, mint az elso hozzaszolasomkor: bee beee beeee beee.
ez az egesz megnyilvanulasa a kis majomnak nem ellened szolt hanem az egesz vesztebe rohano vilagnak. kifer a sorry az arcomon: ne haragudj ha erzeketlennek, igazsagtalannak vagy feketen-feheren latonak titulalas erzodott ki az iromanyombol.
am velemenyemen mit sem valtoztatok. ha rad ez nem is vonatkozik, hidd el sok millio emberre igen.
elkepesztonek tartjak ami most tortent, de mas incidensek soran esett aldozatokrol nem is tudnak.
vagy ha nem is az emberekkel van a baj, akkor a draga jo mediaval, hany epulet dolt mar ossze es hanyszor 5ezer ember vagy 15ezer ember halt mar meg, kiknek halalhoire nemhogy hosszu hosszu napokig es hetekig nem uraltak a vilagsajtot, de egyetlen percet sem.
de faradt vagyok ehhez. nem vagyok egy elvakult vadbarom ezt tudd, csak valaki aki inkabb lenne majom.
koszonom szepen. ami ayt illeti sokkal szivesebben lennek egy majom valahol afrikaban egy fan ulve, mintsem hogy itt eljen az emberek kozott es ilyesmit hallgassak.
HANYSZOR 1 PERC NEMA CSENDET ALLTAL A SZERB ALDOZATOKERT? A VILAG SZAMTALAN PONTJAN NAP MINT NAP SZORNYU HALALLAL HALO ALDOZATOKERT? szornyu ami kedden tortent. de egy kicsit aranytalan es iylestelen, hogy oket gyaszolni akarod, mikozbe mas aldozatokat le se szarsz. van neked fogalmad mi minden tortent ebben a vilagban? hanyan hallnak meg nyomorban, mikozbe ezt irom? vagy szarjal le mindenkit, vagy egyenlo aranyokban gyaszolj.
megyek, ott a helyem. de aztan meg egy par kovetseget is meglatogatunk oks?
beee beee bee beee akarom mondani, ott leszek, viszek gyertyat meg konnyeket.
pusz barik
Az ami multhét kedden történt az mindenféle katasztrófától, nemzetektöl vagy vallásoktol függetlenül egyértelműen azt jelenti, hogy még Csurkára is - csak, hogy egy példát vegyek - azaz bárkire veszélzes lehet pusztán, ha dolgozni megy.
Szerintem ez elitélendő, minden módon még a lehetősége is pusztítandó. Aztán lehet fejtegetni minden mást.
Tehát amit nem értek, hogy nem fogja ezt fel minenki?
Szomorú!
Azért mert elég sok újfasiszta „köcsög” van ezen a topikon. Sőt mi lenne, ha ahelyett hogy az ők spekulációit olvasnánk, feltennénk az a kérdést, hogy nem ők akarták ezt a zűrzavart?
Azt hittem, sok ember fajdalmas gondolatairol olvashatok majd itt, meg arrol, hogy egykent kialtunk fel: EZT NEM!
Hat nem. En mar koppantam egy hatalmasat a penteki 3 perces amugy magyaros 'gyaszon', de az sem semmi, amit Ti produkaltok. Ennyire ember nem lehet erzeketlen, ezt nem tudom elhinni!
Hogy jut eszetekbe ilyenkor ez a sok ocsmanysag, nem tudom. Ostoba parhuzamok, gusztustalan elcelodesek, meg tragarsag, ahogy ilyenkor kell. Csak a szivem melyen remelem, hogy a valo eletben nem ilyenek vagytok... az eszem persze mast mond. Neha szegyellem, hogy magyar vagyok
Orulok ennek a demonstracionak.(csontig benyaltunk ismet,bar ugysem figyel rank senki)
Azert kivancsi lennek,hogy 56 utan volt e gyasszunet az USA-ban es bocsanatot kert e tolunk valaki mivel ugye ok kuldtek neki minket az Oroszoknak.