Keresés

Részletes keresés

marslakó Creative Commons License 2001.09.07 0 0 7
Vitatkoznek veled! A TV musorokat is csak embertarsaink keszitik, tehat az is 10% kellene legyen. Ellenben a gyorsettermeknek megszavazok 85 - nem ezreleket, hanem %-ot!!!
Előzmény: helion (6)
helion Creative Commons License 2001.09.07 0 0 6
Két ezrelék szar nem olyan sok.Vannak olyan dolgok itt,amikben jóval nagyobb a szar aránya.
Például:gyorséttermek--1%
embertársaink--10%
tv műsorok -- 85%
politika --100%
marslakó Creative Commons License 2001.09.07 0 0 5
Ezt tudom. A feltevés csak az volt, hogy sok lenne-e a 2%o az ivóvízben? Gondolom, tőlünk (folyásirányban lefelé) még több anyag kerül a vízbe. Vajon hány km alatt tisztulhat meg annyira a víz, mint egy ülepítőben való szabvány ideig történő levegőztetéskor?
Előzmény: Csokis (3)
ID Creative Commons License 2001.09.07 0 0 4
az igaz, hogy ha jól tudom egész pest a duna felsőbb szakaszairól kapja a vizet. mondjuk az észak-pesti rész kútjai Dunakeszi és pest közöt vannak. igaz, hogy dunakeszin pl van olyan szeméttelep, amit arrébb kellene telepíteni, mert beszivárog a dunába, ill a duna előtt a kutakba.:(((
Előzmény: Csokis (3)
Csokis Creative Commons License 2001.09.07 0 0 3
Nincs is a Dunan felszini vizkivweteli mu. :-) Arra valo a kavicsagy (Szigetkoz, Szentendrei-sziget), hogy ezt az izet megszurje. Ezenkivul van biologiai tisztulas is. Szep lassan elbomlanak, eloxidalodnak a szennyezo anyagok. A tisztitomu is ilyesmit csinal, csak felgyorsitva. Szurik, ulepitik, levegoztetik a szmotyit, meg vegyszerrel oxidaljak.
Előzmény: marslakó (-)
ID Creative Commons License 2001.09.07 0 0 2
ja, különben megeszik a halak:)))
ID Creative Commons License 2001.09.07 0 0 1
ez folyik csak klórral ízesítve.
identicalmcqc Creative Commons License 2001.09.07 0 0 0
0 kedvem volna megnyitni a csapot...
marslakó Creative Commons License 2001.09.07 0 0 topiknyitó
Ha én nem marslakó volnék, hanem bp-i lakos, akkor kiszarnék naponta kb. egy kiló égésterméket. Lakna mellettem még két millió hasonló ember, akiknek mondjuk a fele rendelkezik csatornázással. Tegyük fel, hogy átlagban mindenki csak napi fél kilót termel, ez naponta 500 tonna fekális.

Namármost, a Duna mondjuk átlag 500-600 méter széles, mondjuk 4-5 méter mély, és 4 km/ó sebességgel folyik. Ez azt jelenti, hogy vízhozama másodpercenként 2200 m3. Tehát egy nap alatt lefolyik 192 millió m3. Ebben hígul el az 500 ezer kg, így Budapesten a Dunába 2 %o-nyi kaki kerül — átlagosan.

Mit szólnátok, ha ez folyna a csapból?

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!