Keresés

Részletes keresés

Espé Creative Commons License 2002.04.14 0 0 82
Nattens Madrigalt neki, hadd szopjon!
Előzmény: Alternative Thor (81)
Alternative Thor Creative Commons License 2002.04.14 0 0 81
Az biztos, hogy - hacsaknem teljesen tisztában van az író az underground metal színtérrel - úgy hallgathatta az Empiricismet, mintha egyenesen a Marsról küldték volna a CD-t ajánlott csomagban.
Előzmény: Alternative Thor (80)
Alternative Thor Creative Commons License 2002.04.14 0 0 80
Az árnyaltabb kép kedvéért itt a teljes idézet.

"Empiricism finds Borknagar leaning heavily on a grand piano and even bringing in some plucked acoustic guitar here and there, all with a view toward broadening the metal plate. When it works, it's anachronistically exhilarating. Imagine Emerson, Lake and Palmer after pumping iron and gulping andro for six months, and you're not far from the grafting of Yessongs-style sweep to the unbridled aggression that Borknagar practices. On songs like 'The Stellar Dome,' it's hard to resist raising a lit Bic in the air and going with the flow. Stadium rock for the 21st century? It could happen."
~ Los Angeles New Times

Előzmény: Espé (79)
Espé Creative Commons License 2002.04.14 0 0 79
Aki azt a cikket írta, metalt se hallott még életében valszeg.
Előzmény: Alternative Thor (78)
Alternative Thor Creative Commons License 2002.04.14 0 0 78
Elsüllyedt a topik, és mondjuk ki nyugodtan, ez Zoli bácsi miatt van. Egy topikgazdának illene odafigyelni a gyermekére, ráadásul még kérdeztem is tőle valamit, arra se válaszolt.

;-)

Na, beírok egy ilyet, hogy olvastam egy amerikai (!) kritikát, amiben a Borknagar zenéjével kapcsolatban az Emerson Lake & Palmert és a Yest emlegették... És egy költői kérdést tesznek fel a végén: "Stadionrock a XXI. századnak?" Hah. Ez azért érdekes. Már az összehasonlítás is, hát még a kérdés. Előttem van, hogy Vintersorgék 70 ezer eksztázisban üvöltöző néző előtt játszanak a színpadon, és Oystein alig bírja összeszedegetni a színpadon a feldobott bugyikat. Közben félájult 14 éves rajongó tiniket hurcolnak el balra a színpad mellett. Koncert után groupiek serege próbál átjutni a kordonon, de a fiúk már beszálltak a fekete Limuzinba, így tömegverekedés tör ki, két ember meghal. Másnap az amerikai média máris ízekre szedi a zenekart, és a sátán eljöveteléről beszél. Szülők tiltakoznak, politikusok szólalnak fel a parlamentben, de a szellem már kiszabadult a palackból. A kis gumi Borknagar-figurák kurrens cikké válnak. A rádiók éjjel-nappal az egyes Borknagart nyomják a háziasszonyok nagy örömére, mert lehet dúdolgatni a dallamokat.

Alternative Thor Creative Commons License 2002.01.31 0 0 77
De rég írt ide bárki is. Zoli bácsi, azóta már biztos megvetted a lemezt, mi a véleményed? Már persze ha most tovább látsz az új DT-nél :-) Mindegy ráér, csak gondoltam, ne haljon be ez jó kis topik.
Zoli Bacsi Creative Commons License 2001.12.12 0 0 76
Van egyébként még régi dzsekim (nem bőr, nem is farmer), amin a Maiden Sanctuary-s képe van kicsiben. Plusz a Saxon Wheels Of Steelje. Most majd előkeresem.

Nekem egy húgom van, aki nem kifejezetten érdeklődött a rockoncertek iránt. Ezzel együtt '91-ben kijött velema Népstadionba a Monsters Of Rockra, elsősorban az AC/DC miatt, és élvezte.

Tény, hogy sokat gondolkoztam azon, hogy a nem létező öcsémmel több közös időtöltésünk lett volna.

Előzmény: Törölt nick (72)
Zoli Bacsi Creative Commons License 2001.12.12 0 0 75
Ez nagyon kedves Jehovától.
Nem kenyere az olcsó népszerűség, úgyhogy nem azért mondja ezt, hogy bevágódjon!
Előzmény: Thors Hammer (73)
Törölt nick Creative Commons License 2001.12.10 0 0 74
miért geciznék, olyanok lettunk volna mint két kisangyal, nagyi kedvencei nappal, az éjszaka császárai, ööö, nos éjjel értelemszeruen.
Előzmény: Thors Hammer (73)
Thors Hammer Creative Commons License 2001.12.10 0 0 73
Azon filózok, hogy most gecizel vagy nem gecizel. Az Iron Maiden póló mondjuk szarul hangzik, de végül is elfogadnál családtagnak, ez talán jót jelent, vagy nem...?
Zoli bácsi, te hogy gondolod ezt?
Előzmény: Törölt nick (72)
Törölt nick Creative Commons License 2001.12.10 0 0 72
nem dehogy, ilyen kellett volna nekem, vitt volna metálkoncertre tízévesen, hordtam volna a megunt Iron Maiden poloját meg ilyesmi
Előzmény: Espé (70)
Törölt nick Creative Commons License 2001.12.10 0 0 71
ez most csak ugy eszembe jutott, elnézést, folytassátok csak nyugodtan tovább
Előzmény: Törölt nick (69)
Espé Creative Commons License 2001.12.10 0 0 70
Utálnád nagyon, mi?
Előzmény: Törölt nick (69)
Törölt nick Creative Commons License 2001.12.10 0 0 69
ha volna bátyám, olyan lenne mint a Torz vagy a Zolibá, tuti
Thors Hammer Creative Commons License 2001.12.10 0 0 68
Zoli bácsi, nem voltak ökör kérdések és nem is röhögtem, mert én nem olyan vagyok. Íme a válaszaim:

Jól emlékszel, gitáros barátunk nyomult a nyakában a kalapáccsal. Ami alatt egy nyakláncot értsél medállal (a kalapáccsal), ne a gitárt.
A Thor kalapács elég egyedi formájú, bár több fajta ábrázolása is van, csakúgy, mint a kelta keresztnek. Nem igazán tudnám jól leírni, ha valamikor egyszer összejövünk, megmutatom majd, mert az én nyakamban is van egy picike :-) O.-é nagyobb. A nick sem onnan származik tehát, hanem a nyakláncom miatt van. Meg azért, mert az északi metal és folk zene a szívem csücske. Az egy csoda, hogy mennyi nagyszerű zenekar terem arrafelé.
Egyébként Thor ugyebár a három germán főisten (Odin, Tyr, Thor) egyike volt, aki sok egyéb mellett a föld termékenységéért volt "felelős". A kalapács az csak úgy volt neki, igazából a mondákban is csak úgy jön elő, hogy néha ellopják tőle, és akkor egy Loki nevű másik isten segítségével szerzi vissza. Tehát nem csinált vele semmi különöset, egyszerűen csak azzal együtt ábrázolták. Egy kultikus tárgy. Röviden ennyi, hogy ne untassunk senkit sem nagyon.

Előzmény: Zoli Bacsi (59)
fmsahs2 Creative Commons License 2001.12.10 0 0 67
Meghallgattam a Genuine Pulseot, mert azt le lehetett tölteni AGról, hát nekem eléggé teccik, bár mintha kicsit lájtosabb lenne, mint a Quintessence számai, az elején az a zongora nagyon tetszik kis lelkemnek. Hangzás kicsit fább mint vótt, Vinter csávó hangját meg még szoknom kell.

fmsahs2 - trendiBorkis

Espé Creative Commons License 2001.12.10 0 0 66
PoS az Inside-Out.
Előzmény: Zoli Bacsi (64)
Zoli Bacsi Creative Commons License 2001.12.10 0 0 65
Tényleg, milyen jó ötlet!
Néhány perc múlva nézz át szopiszuri kedvenc "Utálom..." c. topicjába: reggelre már ott várja őt ez a kérdés.
Előzmény: Espé (63)
Zoli Bacsi Creative Commons License 2001.12.10 0 0 64
Még valami, nemcsak Borknagar-ügyben, bár őket is érinti.

Valahogy az az érzésem, hogy rengeteg zenekar, akiknek a Century Media adja ki a lemezeiket, hasonló életet élnek, hasonló helyzetben vannak.
Sokan készítenek zseniális albumokat, óriási zenéket, mellette mégis dolgozniuk kell. Nemcsak Borknagar, hanem Nevermore, Pain Of Salvation, stb.

A Gathering pl. azt mondja, hogy azért akarnak lelépni a Century-tól, mert egyáltalán nem foglalkoznak a lemezek rendes promóciójával.

A kérdésem csupán annyi, hogy vajon egy csomó zseniális zenekar, akik a CM-nál vannak, lehetne-e sokkal szélesebb körben is sikeres (persze kommersz irányba tett engedmények nélkül), amennyiben több gondot fordítanának a lemezeik marketingjére?

Espé Creative Commons License 2001.12.10 0 0 63
:) Kérdezd meg tőle, szereti-e a Borkit.
Előzmény: Zoli Bacsi (62)
Zoli Bacsi Creative Commons License 2001.12.09 0 0 62
Igen, udvarolok!!!

Egyébként legjobban mégis szopiszuriért vagyok oda, nála jobban senki nem tud nálam bevágódni!

Előzmény: Espé (61)
Espé Creative Commons License 2001.12.09 0 0 61
Most udvarolsz, vagy mi? :)
Előzmény: Zoli Bacsi (59)
Espé Creative Commons License 2001.12.09 0 0 60
Nem, nem erősíti. Zeneileg abszolút a Quintessence vonalát viszik, talán annyi, hogy a tempóból vissze lett véve, több a lassab dalocska.
Előzmény: Zoli Bacsi (58)
Zoli Bacsi Creative Commons License 2001.12.09 0 0 59
Thors, ugye jól emlékszem, Te írtad azt egy 2000-es, lipcsei fesztiválon látott Borknagar koncert kapcsán, hogy Oystein nyakában Thor-kalapács volt.

Szóval: nem vagyok túl járatos a germán mitológiában, és ha az még világos is, kicsoda Thor, a kalapácsról egyelőre nem sokat tudok.

Másrészt az Oystein nyakába vett Thor-kalapács nem más volt, mint a gitár, csak olyan formájú? (De hülye kérdés lehet, hallom, ahogy röhögsz...)

Végül: ezidőtájt jött az ötlet a nickedhez?

Bocs a sok ökör kérdésért...

Előzmény: Thors Hammer (57)
Zoli Bacsi Creative Commons License 2001.12.09 0 0 58
Mivel nem vagyok egy nagy letöltögetős, remélem, egy jó lélektől ezt a lemezt kapom Karácsonyra.
Nagyon izgulok!

Addig azért csigáznám magamat: szerintetek (akik már ismertitek az albumot), Vintersorg jelenléte erősíti a folkos elemeket?

Előzmény: Thors Hammer (57)
Thors Hammer Creative Commons License 2001.12.09 0 0 57
Most veszem észre, hogy nem is írtam végül is semmit a lemezről. Persze, mert állandóan kölcsön volt adódva a lemez, mióta megvan.
Pedig nekem is "egyes véleményem" van. Ugyanis szerintem sem lett jó ez a hangzás. A dob rossz, a gitárok zúzhatnának kicsit jobban is. Az egyetlen pozitívum, hogy így viszont hallatszik, mekkora témák jönnek a billentyűstől. Óriásiak! Viszont a zene 100 pontos természetesen! Ez a zenekar egyszerűen képtelen hibázni, minden albumuk hibátlan. És most már egyértelmű, hogy ez Oystein miatt van így.
Egyszóval hatalmas zenekar, hatalmas lemez. Vita nélkül.
won graven Creative Commons License 2001.11.22 0 0 56
Therion dec. 1-én lesz a PeCsában, Borknagar szerintem nem, Opeth meg valóban jöhetne :-)
Előzmény: Zoli Bacsi (55)
Zoli Bacsi Creative Commons License 2001.11.22 0 0 55
Akkor most mi van?
Therion úgyis lesz valamikor februárban, nem?
És Borknagar?
De továbbmegyek: mikor jön már ide az Opeth?
Előzmény: won graven (54)
won graven Creative Commons License 2001.11.22 0 0 54
Mi-cso-daaa?

Ez biztos? Mert korábban úgy volt, hogy a Therionnal együtt lesz Borknagar és Amorphis, de aztán kiderült, hogy mégsem.

Előzmény: Zoli Bacsi (53)
Zoli Bacsi Creative Commons License 2001.11.22 0 0 53
Jól tudom, hogy december eleje felé Borknagar koncert lesz Budapesten? Mikor? Hol?

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!