Keresés

Részletes keresés

Janibacsi Creative Commons License 2001.09.18 0 0 3
Van egy kis gond ezzel a DriveImage-val 2000 alatt. Itt is sok gép van, teljesen azonos felépitésűek. Feltettem egyre a 2000-et, majd csináltam belőle egy önbútoló-öniró CD-t. Azaz csak CD-ről kell butulni a gépekkel, és utána automatikusan felteszi a vinyóra az oprencert, igy a következő bootnál már be lehet jelentkezni, át lehet nevezni a gépet, domainba tenni stb... Na ez eddig szép és jó.

DE!! Mostanában figyeltem meg, hogy bár szerepel a pathban pl. a winnt\system32, mégsem tudja elinditani pl. a ping, tracert, ipconfig parancsokat. És _nem_ jogosultsági probléma miatt! Egyszerűen valamiért nem tetszik neki ez a dolog, még nem tudtam rájönni miért, de sajna ez van... ettől függetlenül egy gép installja 10-15 perc a CD sebességétől meg a processzortól függően, ami nem rossz.

Jano

Előzmény: obsidian (0)
slaci Creative Commons License 2001.09.07 0 0 2
Én mégis azt javasolnám, hogy 1 kicsit jobban merülj el a Ghost rejtelmeiben: beszámolhatok arról, hogy 100-as hálón 1szerre kb 10 gépet (nem volt több hub :-() klónoztunk, írd és mondd: 15 perc alatt készültek el a 20 GB-s HDD-k. Persze ehhez az Enterprise változat kell :-) Ha csak a personal van meg, 1-esével akkor is megteheted hálón keresztül, a gépek megbontása nélkül. Bocs, sietnem kell, egyelőre ennyit.
Előzmény: iszzu (-)
F14A Tomcat Creative Commons License 2001.09.06 0 0 1
Amennyiben a gépek VALÓBAN tök egyformák (ua. az alaplap, proc, vga, hangkártya, hálózat stb.), akkor az élet nagyon egyszerű! Kell csinálni 1db. bootlemezt. Valamint egy gépet fel kell telepiteni. Utána annak a HDD-jét betenni a serverbe. A serveren csinálni az egészről egy image-t. (Nem kell ghost vagy ilyesmi, elég egy sima tömöritő is - RAR vagy ACE). Aztán az épp aktuálisan telepitendő gép HDD-jét kell a serverbe kötni a telepitéshez. Image kibont rá, azután vissza a HDD a helyére, bootlemezről rendszeraktiválás és ennyi...

Ha a HDD kiszerel-beszerel problémás, akkor viszont egy Mini-Linux diszket kell csinálni, amiről el tudod érni a serveredet. Image ezzel átkopiz, aztán GO... :-)))

Előzmény: iszzu (-)
obsidian Creative Commons License 2001.09.06 0 0 0
kivételesen értelmeset válaszolok, mert ez egy értelmes kérdés:
pl. Drive Image a Powerquest-től
vagy ha meg elegansabban, akkor - többek között - erre talaltak ki az Active Directory-t.

0.

iszzu Creative Commons License 2001.09.06 0 0 topiknyitó
Sziasztok!

Olyan problémám van, hogy több egyforma, hálózatra kötött, gépre kell Windows2000-et, Office-t, és több segédprogramot telepíteni. Probálkoztam a Sysprep-pel, és a Norton Ghosttal, de valamiért nem jött össze. Ha valaki csinált már ilyet akkor légyszi írja meg a pontos menetét.

Vagy esetleg, ha valaki el tudná magyarázni, hogy a windows2000 Serverre hogy lehet imaget készíteni, majd azt gyorsan és automatikusan felhúzni a géprekre.

Ezeket a gépeket gyakran újra kellene rakni, mert mindig más és más használja...

SOS
köszi iszzu

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!